0 oy
285 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde tarafından
Kızlar lütfen tek tek mala anlatır gibi anlatır mısınz. Aşamaları neler. Dolandırıcı vakası ile karşılaştık sanırım. Emlaktan evi beğendik .. sonra ?

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Mala anlatır gibi anlatın ne demek :D 
tarafından
Anlamıyorum çıldırcam :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Gidip bankadan ne kadar kredi çıkabilir öğrenebilirsiniz. Şimdi emlakciya Tc verip üstüne birde vekalet verdiyseniz, sizin adınıza kredi bile çekebilir. Sizin sorun ne tam olarak ne yaptınız?
tarafından
Benm değil aslında üst komşumun. Ama çok sevdiğim biri ve çok üzülüyor. Emlakçı dan begendikleri evi tamam dediler emlakçı komşumun adına kendisi başvuru yaptı Kredi için. 5 gündür ses seda yok. Yarın sabah ekspertiz gelecekmis. Ama komşuma bankadan bir mesaj bile gelmedi. Kız da bankaya gitti. Emlakçı krediyi sisteme düşmeden biz goremeyiz demiş. 50 bin kapora verdi. Ne yapmalı hiç bilmiyoruz. 2 tane çocuğu var onların parasiydi o
tarafından
Kesinlikle vekalet verdi emlakciya. Dolandırıcı olabilir. Ve onun adına kredi çekip ortadan kaybolabilir. Çok riskli bir durum. Yoksa onun adına başvuru yapamaz.
tarafından
Şaka yapıyorsn ya ay içim acıdı. Ben hemen gidim kızım yanina
0 oy
(739 puan) tarafından
Biz evi begendik emlakciyla bankaya gttik sorduk cikicak parayi sonra islemleri yaptilat bize haber verdiler bankaya gdip imza attik para hrsabimiza yattı ama tapuda onay vermeden kullanilmaz ibaresi koyuyolar tapu islemlerini emlakci yapiyor sen tapuda tamm imza attik deyince bankayi ariyosun parayi ev sahibine aktarıyoruz bide emlakciya komisyon verince tamamdir bu kdar canim 
tarafından
Helena inşallah :(
(739 puan) tarafından
Ilk etapta beraber gitmis emlakciya esim simdi arayip sordumda canim bilemiyorum
tarafından
Cok teşekkür ederim zahmet ettiniz
(739 puan) tarafından
Estafurullah yine sorcaginiz bsi olursa ozeldende yazabilirisniz
tarafından
Çok teşekkür ederim ❤️ çok incesiniz
0 oy
(2,630 puan) tarafından
Tapu görselini bize attı biz bankaya gidip kredi basvusunda bulunduk zaten bankada satış işleminden bı kaç gün önce kefillelrel imzalarla kredi verdi sonra gün aldık tapudan al gülüm ver gülüm yaptık aldık tapumuzu sorun nedir
tarafından
Sorun Benm değil aslında üst komşumun. Ama çok sevdiğim biri ve çok üzülüyor. Emlakçı dan begendikleri evi tamam dediler emlakçı komşumun adına kendisi başvuru yaptı Kredi için. 5 gündür ses seda yok. Yarın sabah ekspertiz gelecekmis. Ama komşuma bankadan bir mesaj bile gelmedi. Kız da bankaya gitti. Emlakçı krediyi sisteme düşmeden biz goremeyiz demiş. 50 bin kapora verdi. Ne yapmalı hiç bilmiyoruz. 2 tane çocuğu var onların parasiydi o
(2,630 puan) tarafından
Kapora verirken resmi olsun diye senet vermediler mi biz 10 bin kapora hesaba transfer yaptık açıklama kısmına da ev kaportası yazdım hem dekont hem senet vardı elimde ki neden kendisi değilde emlakci başvuruyor anlamadim
tarafından
Hiç bilmiyorum ya iki tane küçük çocuğu var yazık ya. Bilmiyor da bu işleri herlade çok üzüldüm
(2,630 puan) tarafından
Bizde bilmiyorduk ama emlakciyida tanımıyorsan işini sağlama alacaksın o para kolay gelmiyor asma ısrarla aprati istedi para olmadan anahtarı vermem yarısını verdik anahtarı aldık senet imzalandı girdik eve tapuyu alınca kalanı verdik mal sahibine sıkıntı olmasın diye eve ipotek koymuştu onu da kaldırdı parasını alınca bizde herhangi bir borç çıkarsa kabul etmiyoruz diye ipotekli onaylamadik adam tapuyu almadan bir gün önce ipoteği kaldırma başvurusu yaptı biz randevu aldık tabi sordukta sorun olurmu herhangi borcu varsa mesuliyet bizde olmayak diye öyle tapuyu aldık adamda parasını dolandırıcı çok fazla var maalesef emlakcida sadece aracı oldu gerisini kendi aramızda hallettik ev sahibiyle
tarafından
Anladım çok teşekkür ederim
0 oy
(449 puan) tarafından
Bende senin gibi dusunmustum ama hersey cok sukur normal gitti. 

Belediyeye git numarataj bolumu var evin adresini al yanina sana cikartir adam oradan ada ile parselini bize oyle yapmisti sonra git imar bolumune oda belediyede ordan sordur yapi izni varmi diye binanin. 

Daha sonra emlakciyla bir sozlesme imzalayacaksiniz biz 5 bin vermiştik sozlesmenin kopyasini yaniniza alin

Daha sonra bankaya gidin esiniz is yerinden evrak almasi lazim

Emlakciyla beraber bankaya gideceksiniz bakacaksiniz tapuyu vereceksiniz o ev uzerine size ne kadar kredi verecekler onu gosterecekler

Evrak uvreti 6000 odedik biz evin uzerine icra hipotek ne varsa banka kendi ekspertizini gonderecek bakacak sonra ev sahibi kendisi bankaya gidecek onay verecek incelenmesi icin sonrada kredi cekilecek ama o para bankadaki para el konulacak sen onay verince tapuyu goturecekain senin uzerine oldugunu gostereceksin para oyle karsi tarafa gececek sonrada emlakciya parasini vereceksiniz noterde de tapu parasini odeyeceksiniz ve bitti. :)) 
tarafından
Emlakçı sadece kredi basvurusu yaptım onalydi yarın ekspertiz gelecek dedi o kadar. Ne mesaj var ortada ne bankaya gitme. Ne bı banka mesajı hiç bir şey yok
(449 puan) tarafından
Esiniz emlakciyla beraber miydi cunku esiniz olmadan ne kadar kredi verileceğini soylemez esiniz is yerinden evrak alacak cunku ve tapu lazim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 93 göst.
0 oy
0 cevap 48 göst.
2 Mart 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Letsgo92 (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 76 göst.
14 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Hafize12345. (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 95 göst.
13 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu