+1 oy
408 göst.
Diğer kategorisinde (917 puan) tarafından

Öncelik ile bugüne kdar aklın neredeydi neden alıştırmadin tarzında cevap yazacaklar uzak dursun postumdan. 

Benim oğlum iki yaşında tüm öğünleri güzelce yer fakat ben sabah kahvaltısıini hala karıştırıp veriyorum. Diğer öğünleri yiyor ama khvaltiya gelince peyniri yumurtayi zeytini tek yemiyor çok üzülüyorum deniyorum pankekler yapıyorum ona minik minik ama oyuna çeviriyor pankek tarzı şeyleri yiyor ama yumurtadan peynirden alıp yemiyor veremiyorum ağzına. Ne yapabilirim bu konuda nasıl alistiracagim lütfen fikri olan yazar mı? Çok tşk ederim şimdiden<3

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
17 aylık oğlum peynir zeytin herşeyi seviyor ama yumurtayı her şekilde denedim yemiyor bende maalesef karıştırarak veriyorum. Napalım zaten biraz büyüsün kendisi istemiycek öyle yemeyi diye düşünüyorum ben 
(917 puan) tarafından
Bende aslında büyüyünce öyle yemek istemicek die düşünüyorum fakat yinede içim hiç rahat değil he sabah o kdar üzülüyorum ki. Görüyorum bnim oğlumun ayında yada yakın olan çocukları maşallah nasıl güzel yiyorlar öyle özeniyorum ki anlatamam. Yani bu bı eksiklik gbi bende zamana mi bırakmalıyız bilemiyorum
tarafından
Neden eksiklik olsun canım yemeyen çocuğa ne yapıcaksın bende üzülüyordum ama diş döneminde oğlum o karıştırarak yaptığım kahvaltıyı bile yemiyordu sonra dedim ki aman yesin de eskiden çay ekmek peynirli mama veriyormuşlar savunmuyorum tabi ki ama zaten herşeyini koyuyoruz içine o mamanın ben kendimizden kısıyorum onun kahvaltısına alıyorum yani her sabah bir meyve eziyorum muz şeftali elma armut evde hangisi varsa haşlanmıs yumurta içine yulaf koyuyorum bir tatlı kaşığı bal kuruyemiş koyuyorum ceviz badem azcık da peynir ekliyorum tabi tek tek yese daha iyi ama tek tek yese o kadar asla yemez benim oğlum böyle en azından karnının doyduğundan emin oluyorum
(917 puan) tarafından
Bende zaten tek tek yese aç kalıcak mümkün değil o kdar yemesi die üzülüyorum;(  alisicak inşallah yaa
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benimki 25 aylik ne kahvaltı ne öğle ne akşam yemeği yemiyor hiçbirşey  cnm ya ben de bilmiyorum
tarafından
Yemek yemeye karsi cnm sadece süt içer götürmedi cnm eşime götürelim diyorum virüs var diyor 25 aylik çocuk 10 kilo
(4,892 puan) tarafından
Aa nasıl sadece süt ya. Ay ben olsam 10 defa götürmüştüm şimdiye ne virüsü gözünü seveyim. O süt iyice iştahını kesiyor kan değerlerini düşürüyor hatta
(917 puan) tarafından
Çok üzüldüm iştah açıcı şurup falan verir belki doktor götürmekte fayda var canım:(
tarafından
Az önce götürdük kızlar surup yazdı  eşim almaya gitti faydası olursa size de yazarim mutlaka balık yağı da verdi
(917 puan) tarafından
Bnim oglanada mollers balık yağı ve argivit iştah açıcı vermişti canım inşallah fayda görürsün
0 oy
(780 puan) tarafından
Seninki yine iyi benim oğlum 1 buçuk yaşında inan kahvaltılik.hic sevmiyor 8 Aylik olana kadar güzeldi daha sonra huy mu değişti ne yediği şeyleri de yemiyor . Yoğurt , peynir , yumurta , bal , pekmez , reçel çeşitleri , bunları asla yemez artık üzülmekten pes ettim zorlamiyorum büyük insanlar gibi günlük menemen , yumustali patates , börek , poğaça , pankek , vs. Bunları yiyor sadece :/
(917 puan) tarafından
Küçük yine seninki benimkinden 2 yaş ya yani Vallahi nasıl alistircam bilmiyorum
(780 puan) tarafından
Vallahi yemeyen çocuk çok zor özeniyorum böyle önüne indirince yumurtasını peynirini güzel şekilde yiyen çocuklara
(917 puan) tarafından
Bnde canım bnde inşallah bir gün bizimkilerde yer:(
0 oy
(2,589 puan) tarafından
Mama sandalyen varsa önüne koy kendisi yesin canım öyle öyle alışır 
(917 puan) tarafından
Var tabiki deniyorum ama zeytinleri eziyor peyniri mıncıklıyor yumurtayı ufaliyor :(( ağzına götürmüyor ki
(2,589 puan) tarafından
Anladım canım ben öyle alıştırdım
0 oy
(2,319 puan) tarafından
Benim kızımda 2 yaşında asla yemez mesela tabağa yumurta salam peynir zeytin koydum önüne koydum hepsini parçaladı attı ağzına yumurta koydum geri tükürdü asla yemiyor napcam bilmiyorum ağlayıp mama istiyor. Yemek olarakta sadece çorba ve Meyve püresi yiyor makarna fln yapıyorum ablasıyla sofraya oturtuyorum asla yemiyor kalkıp tabağı sofraya boşaltıp kalkıyor. 5 aydan 8. 9 aya kadar yedi sonra ne yaptıysam yemedi yemek napcam bilmiyorum herkes böyle gider fln diyor 
(917 puan) tarafından
Yanlız değilmişim:( uzun zamandır burda bunu sorucam ama bizim Gbi yoktur die soramiyorum çekinmek ten:(  aynı şekilde benimkide ufalayıp bırakır sağa sola atar makarna falan yiyor hoşuna gdiyor ama sabah kahvaltısı hala karışım vallahi bı yere gdince bakıyorum herkes tıkıyor çocuğunun ağzına bisi bnim oglan istemiyor herkes öle bakıo aaa nie yemio die ne dicem şaşırıyorum:(
(2,319 puan) tarafından
Öyle malesef canım yeğenim kızımdan 6 yaş küçük geçen gün pilav ve fasülye veriyor yengem maşaAllah yiyor bende kızıma yanımda götürdüğüm çorbasını ısıtıp zorla içirdim millet hep diyor bu büyümüş neden yemiyor diye. Akşama kadar yere sofra serip üstüne meyve cips bisküvi makarna vallahi herşey koyuyorum ama yemiyor artık eşim kızıyor herşeyi parçalayıp haram ediyor verme diyor ama alışsın istiyorum. Allah yardımcımız olsun inşaAllah
(917 puan) tarafından
Tıpkı beni anlatmışsın bnde biyere gtmeye çekinir oldum ne diycek insanlar die:( Allah yardımcımız olsun inşallah bizimkilerde yer bigun
(2,319 puan) tarafından
Amin inşaAllah canım. Gerçekten öyle dışarı çıkamıyorum aç kalır diye evde zorla bari çorba meyve püresi veriyorum ama dışarda naparım diye çıkamıyorum. Yapacak bişey yok inşaAllah alışır lar Allahın izniyle
0 oy
tarafından
Valla benimki de 22 aylik ama bende karıştırıp veriyorum yalnız benim zorum başka. Benim oğlum oyunsuz yemek yemiyor. Yani ben ona peynir yumurta bal ayrı ayrı yedirdiğim zaman da oluyor olmuyor değil ama yarım saat en az onu yedirmeye uğraşıyorum. Arada ağzındakini de eline alıp yoğurmaya başlıyor o zaman deliriyorum. Kolayıma geliyor ve her şeyi koyuyorum içine. 

Yumurta 

Bisküvi 

Bal 

Tereyag 

Peynir 

Tahıl 

Üzüm kurusu kayısı badem karışımı 

Ben bunların hepsini kahvaltısına koyuyorum normal vermeye kalksam yemez. 
(917 puan) tarafından
Bnimde aynı şekilde canım ama bunları yedimi gayet doyuyorlar maşallah tek sorun kendisinin yememesi oyuna çevirmesi hersyi mıncık mıncık edip bırakıyor:(
tarafından
Aynen öyle vallahi çıldırıyorum. Bağırıp çağırdığım oluyor. Eşime diyorum bu uşağı yedirmek bana işkence. Yerken bakarsın ağzındakini püskürür yani yemek istemese yemese anlarım ama hem yiyip hem etrafa püskürmesi agzindakini eline alıp yoğurması. Deliriyorum. Sakın kalmaya çalışıyorum bazen öylece bakıyorum. Neden böyle diyorum ben sanıyordum ki bi benim oğlum böyle. Çünkü eltimin kızı var 5 ay küçük gayet kaşığı tutup kendi yemek yiyor ben öyle eline verip ye desem herhalde mutfağı baştan aşağı temizlemem gerekir. Ya bir mandalina nedir ki geçen verdim eline bir mandalina sonra banyoya soktum. Kafadan aşağı heryerinden mandalina çıkıyor çünkü. Sürekli şarkılar söylüyoruz oynayacak bişeyler buluyoruz. Yani yalnız değilsin. Ha birde evet doydugundan emin de oluyorum en azından diğer türlü ne yedi ne yemedi vallahi anlamıyorum
(917 puan) tarafından
Çok haklsin canım bunalmakta zaman zaman delirtiyor çocuklar bizi. İnşallah düzene giricekler:(
0 oy
tarafından
Kuzum benim oğlum da taneli pütürlü tüm yemekleri yer ama kahvaltıyı asla tek tek yemiyor öğürüyor :( 28 aylık üstelik bende bir çözüm bulamadım 
(917 puan) tarafından
Sende mi karışım veriyorsun ay ne çok varmış benim gibi vallahi azda olsa için rahatladı tekiz bu konuda saniodum Allah yardımcımız olsun inşallah alisirlar birgün nasıl olcak bilmiyorum ama kime danissam napsam:(
tarafından
Evet kuzum karıştırıp eziyorum :(
0 oy
(1,331 puan) tarafından
Benimki tam hey heyli bir gün yese bir gün yemiyor bazen yumurtayı koyuyorum önüne parçalayıp bırakıyor yağda yapıyorum peşinde koşturunca anca yediriyorum Bazen sabah yiyor akşam hiçbir şey yemiyor öğlen meyve yada kuruyemişle geçiyor ben onu beceremiyorum diye düşünüyordum valla yalnız değilmişim En azından rahatladım bu dönemler böyle alışma dönemi falan mı acaba Yani umarım öyledir
(917 puan) tarafından
Bnde yanlız olmadığıma sevindim inan:( inşallah geçici bı surectir ve öğrenmeye açılırlar canım
(1,331 puan) tarafından
Ay inşallah canım ya bende çok üzülüyorum yemiyor diye inşallah geçer belkide dönemseldir baslık açtığın iyi olmuş bende gördüm sayende
0 oy
(2,593 puan) tarafından
valla 11 gün sonra 17 aylık olacak oğlum yemek yedirmek işkence yemiyor bir ara ne güzel sabahları 1 yumurta yerdi çeşitlendirirdim yanında pek bişey yemezdi makarna yerdi çorba içerdi az da olsa şimdi 2 lokma da bırakıyor yediremiyorum sadece zeytin yiyor neler yapıyorum yok gün içinde 1 kez adam akıllı yiyor adam akıllısı da mesela 2 köfte sadece gerisi yok meyve kemirir çubuk kraker kemirir 
(917 puan) tarafından
Off of vallahi Allah yardım etsin bizlere
(2,593 puan) tarafından
amin canım inşllah çok zor gerçekten

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 278 göst.
16 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 373 göst.
2 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Ela94 (1,005 puan) tarafından soruldu
0 oy