0 oy
350 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Merhaba arkadaşlar 6 aylık hamileyim ilk defa anne olacağım ve tecrübem yok gebelik sayfasında gördüm de doktor sezeryan günü veriyormuş mesela bunu neye göre veriyor diye sorduğumda çatı muayenesi ile uygun olup olmadığına bakılıyor öyle karar veriliyormuş benim merak ettiğim çatı muayenesi için son haftayı beklemek gerekmiyor mu erkenden belli olabilecek bir durum mu bu sezeryan mı normal mi bunu biz mi seçiyoruz doktor buna neye göre karar veriyor normal doğum günü de var mı yoksa sadece sezeryana mı gün veriliyor cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:angel:

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aşkım İlk gebelıklerde son ana kadar normal doğum beklenir acil Birşey olursa sezeryana alırlar şuan bilemezsin ne yöntemle doğum yapacağını

Ben doğum yapcagım zmanlar gebelık zehirlenmesi çıktı doğum başlatmak istediler 2 gun suni sancı verdiler acılma vs olmadı 3.gun sezeryana alındım 
tarafından
Normal doğumun günü de var mı peki yani şu gün doğuracaksın diyor mu doktor
tarafından
2.gebelık eğer ilki sezeryan olduysa gün veriyor 38.haftaya fln şu gun sezeryana alıncaksın diyorlar
tarafından
Malesef canım normal doğum son haftalarda her an gelebilir diye beklenir doğal sancın gelmesi bekleniyor gün verilmiyor
(444 puan) tarafından
Eğer sancin gelmezse 40 dan sonra suni verilebiliyor canım ben 41.haftada suni sanciyla dogurdum yine olsa yine ayni dogururum hizli oldu :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kuzum normalde benim catimda vs sıkıntı yoktu ama bebiş sıkışınca apar topar sezeryana aldılar. Son haftalara girince genelde muayene yaparlar bende 9 ay boyunca normal doğum diye gezdim ama kismette sezeryan varmış bebişin de sende sağlıklı olun hayırla kavuşun da doğumun şeklinin hiç önemi yok canım inan ki 
0 oy
tarafından
37-38 haftalarda çatı muayenesine göre doğum seklin belli olur. Eğer müsaitsen ama çocuk ters ise ya da aksi bir durum olursa sezaryen olursun.
0 oy
(4,716 puan) tarafından
Son haftalarda yapılıyor çatı muayenesi. 37. Haftadan sonra. Ben normal düşünüyordum, doktorum da normal doğum yanlısıydı zaten ama son haftalarda baktı ki çatım dar, bebek kanala inmemiş ve açılmam da yok o zaman sezeryan'da karar kılındı. :)
0 oy
(163,515 puan) tarafından
eger yurtdisinda yasiyosan sezeryan yasak bebek ters bile olsa karninda cevirup normal dogurtuyolar
tarafından
Benim eşim veteriner o bile diyor yani anne karnında bebeği döndürmek çok da zor değil sezeryan tavsiye etmiyorum diyor demek ki doğruymuş
(163,515 puan) tarafından
en sagliklisi nirmal dogummus hani keyfi korkup sezeryan olmak iyi degil esiniz hakli
(444 puan) tarafından
Normal doğum sağlıklı ben de normal yaptım kesinlikle sezeryana karşıydım her şeyin dogalini savunurum ama bebegim 3700 gramdı 41.haftada suni sanciyla dogurdum doğumum hizliydi çok şaşırdı herkes ama damarım catladi biraz kilom oldugu icin doktor görmemiş dikmiş kanama durmayinca tekrar söküp diktiler. Fazla kan kaybetmisim 3 gün hastanede kaldim ama simdi yine olsa yine normal isterim. Zordu ama doktor sezeryan daha riskliydi dedi cildim dikiş zor tutuyo heralde. Ben dogururken başka bi kadinin bebeği kolu ters açıyla doğduğu için fazla yirtilma olup çok dikiş atılmış. Kimseyi korkutmak değil amacim ama bazi durumlarda zorlamamak gerek ben sezeryana karsiydim ama doktorlar herhangi bir sakatlik olmamasi icin sezeryani öneriyorlar. Ama özelde çoğu doktor bilerek sezeryan öneriyor o yüzden devlette yaptım. Ama yine olsa yine normal yapardim
tarafından
Bende sezeryan doğum yaptım çok memnun kaldım yine olsa yine sezeryan doğum isterim
(444 puan) tarafından
Valla yanımda sezeryan doğum yapmış kadin vardı bebegini emziriyodu, ayakta geziyodu sanki o normal yapmış gibiydi. Ben oturamiyodum ama sonda takmışlardı bana o çok canımı yakiyodu dikişten çok. O yüzden hangisi hayirliysa o olsun ama kendi istegimle sezeryan istemezdim sagligimizi etkileyecek bi durum olsaydi o zaman isterdim çünkü o da herkese yaramiyor benim doktorum sezeryan daha tehlikeliydi dikişlerin acilabilirdi dedi. Nasıl bi yapım varsa artik :D Birkaç doktora gidip sormak gerek
0 oy
(14,210 puan) tarafından
Benim bebeğim en başından tersti mesela doktor çatı muayenesi yapmadan ultrason dan baktı 38.haftada. 39da tekrar gel donmediyse Sezaryen dedi dönmemişti Sezaryen oldum 
0 oy
(444 puan) tarafından
Bir sıkıntı olmadığı sürece genelde normal doğum beklenir canım ama bebeğin ağırlığı 4 kg ı geçer, haftası geldiğinde normal doğum için uygun pozisyonu (yani kafası aşağıya gelecek şekilde) almazsa sezeryan dogum yapiliyor genelde. Böyle durumlarda illa normal diye zorlamamak lazım bazen hayirlisi sezeryan da olabiliyor ama bebeğin kg ı uygunsa, pozisyonu, sağlık durumu vs uygunsa normal doğum en güzeli bende 41.haftada suni sanciyla doğurdum :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 201 göst.
10 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 274 göst.
0 oy
3 cevap 89 göst.
0 oy
10 cevap 248 göst.
17 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde bebek2020 (786 puan) tarafından soruldu

Kategoriler