0 oy
194 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Arkadaşlar çocukluğumdan beri okb ve anksiyete yaşıyordum ergenlikte beş yıl ilaç kullandım şuan evliyim ilaçları bırakalı çok oluyor ve altı aylık hamileyim çocuğum da benim gibi olur mu :'( çocukluğum ve takıntılarım aklıma geldikce üzülüyorum bir keresinde küçük kardesimi üçüncü kattan sarkitmistim takıntılarım bunu illa yapmam gerektiğini söylüyordu yapmazsam sanki bişe olacak gibi bir dürtü ile yaşım daha 9 filandi bı ara da temizlik takıntım vardı o zamanlar şuan iyiyim iyileştim ama hala kaygılarım var hamieligimi rahat geçirmeye çalışıyorum ama çocuğuma bu ruh halim tesir eder mi norolojik bir tesir veya genetik bir durum mu korkuyorum :(

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bazı hastalıklar için genetik etkili diyorlar ama ben pek te etkili olduğunu sanmıyorum.biraz olabilir yani.ama karakterle de ilgili olabilir.mesela ben çocukluğumda annemden gördüğüm şeyleri yapmıyorum ya da yanlış olduğunu biliyorum çok farklıyım evdekilerden.ama evli olduğum kişi annesinde babasinda ne kadar hastalıklı huy var kendisinde de var.sen sadece kendini tedavi et.ve çocuğunu iyi yetiştir ona yansıtma bence hiç bir sorun olmaz.ben de OKB tedavisi gördüm.ve tek hayalim çocuğumu ruhen ve bedenen sağlıklı buyutebilmek.
-Reklam-
0 oy
(1,861 puan) tarafından
Hicbir ruhsal sorun genetik olamaz 
(2,047 puan) tarafından
Oluyormus canım davranıslarımız bile zamanla dna kodlaması olarak işleniyor, üstelik atalardan gelen bi genimizz var bazı insan uykusuz kalabilriken bazısı asla açlığa dayanamaz mesele biz ailecek uykusuzluğa dayanırım ama asla açlığa dayanamyız o karın açlığı cok baska bişey ve benım dedemde böyleymiş ama bunları yıkmak da değiştirmek de  bizim elimizde tabiki
(7,617 puan) tarafından
Yoo genetik yatkinlik diye bisey var
(1,861 puan) tarafından
Illaki vardır :)
0 oy
(4,176 puan) tarafından
Neolursa olsun ALLAH'în dedigi olur üzme kendini:) dua et güven ALLAH'a

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 353 göst.
19 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Öykü'mün öykü sü (386 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 323 göst.
21 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melek.06 (198 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 150 göst.

Kategoriler

1,476,355 soru

24,167,857 cevap

335,711 kullanıcı

...