0 oy
934 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (35 puan) tarafından

Kızlar ben 23 haftalık oldum. Henüz bebeğe hiçbir şey almadık eşim sürekli erken erken deyip beni sinir ediyor hayır insan ilk çocuğunda bu kadar heyecansız olur mu ya ( ki yıllardır çocuk istemiş birisin eski eşinden 8 yıl olmamış biz nisan ayında evlendik daha ) artı kız çocuğu diye deli olur ve kızımız olacak ) Geçen görümcem ben biseyler alım dedi yok almasın ben alırım diyor yani millet bile biz alalım diye şaşmış durumda ama benim efendinin rahatlığı beni öldürecek. Bir de geçen arkadaşı ve eşiyle yemeğe gittik. ( Kocam hakim bu arada o gittiğimiz arkadaşları da adam savcı karısı da avukat ama çalışmıyor) Kadına diyor Yusuf'un beşiği duruyor mu Kadın da evet duruyor lazımsa alabilirsiniz dedi. Hayır onlar ilk çocuğuna alıyor da sen alamıyor musun. Yusuf'un beşiğinde falan yatirmam biz alamaz miyiz bu adam niye böyle yapiyor. Kafayı yicem ya. Çocuğa alışveriş yapmanız lazım dedikçe alırız sabret erken deyip duruyor ve daha da 5 6 çocuk istiyor sen ilkinde burnumdan getir he ben sana bir daha çocuk yaparım demi . Kızlar haksız mıyım Allah için. 

31 Cevaplar

0 oy
(74 puan) tarafından
Aynı benim eşim sanki tek benim çocuğum gibi ben telaş yapıyordum o öyle rahattı ki resmen sinirden ne yapacağımı şaşırırdim kaynanam da erken çok birşey almanıza gerek yok felan dedikçe eşim umursamazdı benim en küçük görümcem 3 buçuk yaşında ben o kadar istememe rağmen onun beşini kullanıyoruz yani çok şükür durumumuz da var ama benim tüm bebeğimin kıyafetlerini annem aldı kaynanam 5 6 parça birşey aldı eşime de almanıza gerek yok sizin ben aldım hepsini dedi eşimde almadı yani ilk bebeğim hiç hamilelik heyecanı yaşayamadım öyle burnumdan geldi şimdi bile hala aynı yani sinir bozucu valla Allah kolaylık versin sana da
(35 puan) tarafından
Aynen öyle Allah'tan benim görümcelerin eltinin çocuğu yok öyle olsa tartışmasız onların beşiğini kıyafetini getirirdi. Bana da şu haftaya kadar pek hissettirmedi hamile olduğumu seni o kadar iyi anlıyorum ki . Mesela uyuyorum uyumam tuhafina gidiyor mevsimsiz meyve çekiyor canım o tuhafina gıdiyor hamileyim yani ben hamile keyfimden mi istiyorum kaldı ki keyfinden isteyen onca kadın var bizim eksiğimiz ne
(74 puan) tarafından
Benim bebeğim de ilk torun görümcem evliydi sorunlardan dolayı ayrıldılar hamileydi ayrılırken sonra bebeği karnında öldü dedim ondan pek ilgi göstermiyorlar üzülmesin diye ama yok ondan değil yani baya anlayış gösterdim kendilerine bu yüzden ama o yokken eşimle gidip bebeğimiz için birşeyler yapabiliriz ama kaynanam gerek yok felan filan hep engel oldu eşimde annesinin sözünü dinledi hep renkli ultrasona gidip bebeğimi görmeyi felan çok istedim hem sağlık açısından da önemli dedim yok kaynanam gerek yok dedi diye gitmedik doğum yaptım onda bile kavga çıkardılar anneliğimi bile doya doya yaşayamadım doğum yaptım hemen kavga çıkardılar nerdeyse eşimden bebeğinden bile ayıracak şekilde konuştular o derece yani herşey burnumdan geldi
(35 puan) tarafından
Canımsın ya . Her birimiz bir türlü çekiyoruz bu Kaynanalardan. Gerçekten asla hakkımı helal etmiyorum hakkımı yiyenlere. Ben Ankara'dayim kaynanam Gaziantep'te burda bile bizi huzursuz ediyor.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
(74 puan) tarafından
Amin canım inşallah herşey gönlünce güzelce olur seninde inşallah
-Reklam-
0 oy
tarafından
Adam koskoca hakim alir elbet senin heveslerini  ona güzel dille anlatman lazm
(35 puan) tarafından
Deniyorum güzelce sakince söylemeye çalışıyorum ama bakıyorum ki umursamaz davranıyor ben de o zaman çileden çıkıyorum
tarafından
Keşke sende calissqydin o zaman almak istediğine karismazdi
(35 puan) tarafından
Çalışsam da çalışmasam da bakmak almak zorunda valla alicak da ben boş yere sinir oluyorum hamileliğin verdiği duygusallıkla :)
0 oy
(612 puan) tarafından

35 . Hafta gibi toplu aldım eksikleri :) bir de ikinci el olayına bu kadar on yargılı olmayın derim. Evet insana biraz tuhaf geliyor çünkü böyle yetiştirildik. Ama bebek eşyası dediğin şeyin ömrü en fazla bir yil, bu kıyafette bikac ay ancak oluyor. 

(612 puan) tarafından
Yorumlara bakınca ikinci el olayına neden bu kadar uzak olduğumuzu bir kez daha anladım. İlk çocuk olunca ne değişiyor onu da anlamış değilim. Bu ego bı bizim ülkede var sanırım. Avrupa'da İngiltere'de millet kullanmadığı eşyasını evinin önüne koyuyor ihtiyacı olan da hiç ego yapmadan alıp kullanıyor. Biz yapsak şunu çöp karıştırıyo diye adımız çıkar. Çok madde odaklı yaşıyoruz
(35 puan) tarafından
Şöyle bak olaya benim çocuğuma almiycak ama yeğenleri bişey istediğinde alicak. Erkek kardeşine lüzumsuz borç vericek neden ? Ben neyin idaresini çekicem . Bakmakla zorunlu olduğu ilk kişi benim ki anasının babasının da gayet iyi durumu. Neden benim hakkım olanı dışarı yedirsin.
(612 puan) tarafından
Ben onu bilemem ki canım. Biz de görümcemin ve arkadaşımın kızının kıyafetlerini kullandık, hala kullanıyoruz ama maddi durumumuz olmadığından değil. Eşinin yaptığını eşim yapsa ben de aynı tepkiyi verirdim. Biz mesela kıyafete vereceğimiz parayı kızım için organik yiyeceklere harcıyoruz ya da oyuncağına kitabına vs.
(35 puan) tarafından
İşte her şeyi anlatamıyorum burda ama inan haklıyım ve zoruma gidiyor
0 oy
(3,676 puan) tarafından
Benim eşimde o aylarda almamı izin vermedi 32 haftalıkken aldık herşeyi 
0 oy
(606 puan) tarafından
Dogru söylüyor erken. Benim 32 haftalık oldu snr başladım
0 oy
(54,136 puan) tarafından
Parasi olmasa neysede hakim yani hepimizi cebinden çıkarır yeni alsin bi zahmet
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Daha erken canım çok geç değil ki. Ben iki çocuğumda da kıyafetlerini nerdeyse 30. Haftada aldım. Bazı insanlar belki doğrundaki yanlış bilemem ama bebeğe birşey olursa eşyalara bakıp üzülme durumu olmasın diye bekliyorlar. Benimde eşim öyleydi mesela iki çocuğumda da beşiği doğum yaptığım gün aldı geldi kuruldu beşik biz hastaneden çıkana kadar. Bu durumu bu sekilde söyleyip seni üzmek istememiştir belki. Bekle elbet alınacak. 
0 oy
tarafından
Sen abartmiyosun adam yillarca cocuk istemis simdi boyle yapmasi garip ama erkekler bizim gibi degiller biz hamile oldugumuzu ogrendigimiz an annelik duygusu damarlarimiza isler ama erkekler bebek dogduktan snra hatta boyle ele avuca geldikten sonra baba olduklarini idrak ediyolar. Geneli boyle yani benim esim kimsenin biseyini istemedi sagolsun her seyini aldi ama biz yavas yavas aldik belki senin esin bi anda her seyini alacak
(35 puan) tarafından
Hissetmiyor valla hala bir çocuğu olacağını hissetmiyor belki de haklısın karışmayayim bakalım.
0 oy
tarafından
Parasını pulunuda geçtimde zaten hakim miş biz 4 bin TL maaşla ölelim o ayrı bir konu. Ama yıllarca olmamış şimdi olmuş adam sevinçten ölmesi lazım heyecan meycan yok anlattığına göre
(35 puan) tarafından
Hah diline sağlık ya
0 oy
(469 puan) tarafından
15+5 te cinsiyetini öğrendim 16 haftalıkken çoğu seyini aldım 30 lardayken herşeyi hazırdı valizimde hazırdı . Tek tük eksiği kalmıştı ne olur ne olmaz yani annemde öyle kardesimde uzattı sonra alırım sonra alırım diye suyu bitti 32 haftalık aldılar sezeryana pijama takımını bile acele o ameliyattayken almıştı anneannem yani ne kadar erken o kadar iyi durumu olmasa anlarımda hakim diyosun e nasıl ikinci el şeyleri çocuğuna yakistiriyo alacak durumu varken 
(35 puan) tarafından
Daha bana da lazım lohusalık pijama bilmem ne kendimi geçtim inanki. Valiz falan ne zaman hazırlarız bilmiyorum zaten
0 oy
tarafından
Benim eşimde hemen almayalım dedi  bende kabul ettim son haftalarda aldim hepsini bir günde haletim  ondan çok takilma bu heyecanlı değil anlamina gelmez canım 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 303 göst.
4 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Buket masal (2,616 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 306 göst.
3 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir098765 (380 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 264 göst.
+1 oy
9 cevap 508 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nihal.34 (69 puan) tarafından soruldu