0 oy
339 göst.
Diğer kategorisinde (346 puan) tarafından
hastanede kaç gün kalıyorsunuz   

sonda uyusukken mi takılıyor  

ilk yürüme çok mu zor 

refakatçi alıyorlar mı 

14 Cevaplar

0 oy
(1,269 puan) tarafından
Ben normal diye gittim son anda sezeryan alındım sondayı yataktayken taktılar sandalyeyle gidiyosun ameliyata belden uyuşmalı oldum ilk yürüme değilde ikincisi zor geldi ve gaz çıkarmayana kadar gitmek yok çıkınca hemen gidebilirsin ve iyiysen ben akşam 7 doğumdu diğer günü öğlen 3 4 gibi çıktım
-Reklam-
0 oy
(106 puan) tarafından
Ben yaptım sonta uyumadan takılıyor 

Ilk yürüme ister istemez zorlyo

Annemle kaynanm kaldı yanımda
0 oy
(1,603 puan) tarafından
Devlette yapmadım özelde yaptım ozmn kovid yoktu tabi ayikttim taktilar sonda yi ilk yürüme benim rahat oldu herkes farklı canım 
(1,603 puan) tarafından
Uyusturmadilar
0 oy
(102 puan) tarafından
Yok uyuşuk değilken takıyprlar

Kadın oluyor refakatçi

Evet ilk yürüme baya zor oluyor sonra düzeliyor yavaş yavaş 
(346 puan) tarafından
kız acımadı mı
0 oy
(3,281 puan) tarafından
Ocak ayında yaptım ilk doğumum olduğu için ilk normal denediler suni sancı verdiler ama olmadı sonda takılırken hissetmedim  ilk yürümede bıcak değiyo tabiki biraz zor oluyo ama ben ilk gün iyiydim ikinci gün kötü oldum sonra düzeldim ertesi gün  çok şükür annem yanımdaydı eşimde kapıda bekledi.
0 oy
tarafından
Normal diye gittim sezeryan oldum belden iğne yaptıktan sonra taktılar sondayı hiç hissetmedim ilk yürüme biraz zordu evet refakatçi 1 kişi bayan kabul ediyorlar 
(346 puan) tarafından
bende iğneden sonra istiyorum   çok korkuyorum ondan ya
0 oy
tarafından
Sondayi amaliyathaneye gitmeden önce taktılar .çiş rengini görmeleri gerikiyomus.iki gün kaldım ilk gün gazı cikartmistim .tuvalete bile çıkmıştım.doktor ikinci gün bıraktı kizimin.kulak.muaynesi  göz muayenesi hersyeini yaptırdı.virustn dolayı bir daha gelmeyelim diye.ucuncu qUn ciktm.kayinvaldm kaldı yanmda cnm
(346 puan) tarafından
uyustuktan sonra tak desek takmıyorlarmı
tarafından
Dedim takmadilar cnm..orda vakit kaybedemeyiz dediler.igneden sonra hemen bebeği almayız dediler..ama hastaneden hastaya degisiyo hersey
0 oy
(770 puan) tarafından
2 gece kaldim 

Sonda uyusmadan yani doguma girmeden takılıyor o sekilde hazir bekliyosun dogumhanede belinin orta kemiginden igne vuruyolar ameliyat masasinda 5 10 dk sonra uyusuyo dogumu gerceklestiriyolar odalar 2 kisilik benim sansima yan yatak bostu kayinvalidem ve annem kaldi esimde surekli gelip gitti yatak dolu olunca tek refakatci oluyo ve esin surekli gelemiyo diger kisi rahatsiz olabilir. Ilk yürüme de ayaga kalkinca tum organlarin sanki havadaymisda bianda asagi dusuyomus gibu oluyo insanin nefes daraliyo ama abartilcak bisey değil sonrasında diger yuruyuslerde yara yeri yaniyo ama geciyo cok ahim sahim bi acı agri degil benim rahat gecti cok sukur Allah yardimcin olsun insallah sag salim alirsin kucagina hersey unutuluyo valla simdi hic bi aciyi agriyi hissetmiyorum 
(346 puan) tarafından
neden iki gün ya benim küçük kızım var nasıl olacak iki gün kalamam ya
(770 puan) tarafından
Gaz çıkarincaya kadar bekliyolar canim ama 2 gub kesin
0 oy
tarafından
Ben kuzum , sondayi uyusturulunca takın dedim o şekilde takıldı. Yürümek için kalkarken kimseden destek almadım kendim kalktım yürüdüm ilk kolumdan tuttular sadece başın döner dediler. Bir gün kaldım refakatçim eltimdi. Bir kişi alıyorlar sadece. Ben pek zorlanmadım sürekli kalktım yürüdüm istemdisi iki büklüm oluyorsun ama öyle ağrı sızı da çekmedim. İnşallah sende rahatça atlatırsın ♥️
0 oy
tarafından
Ben yaptım canim mayıs ayinda sonda uyuşukken takılıyor refakatçi mecburen alıyorlar 2 gün kalıyorsun ve ilk yürüme biraz can yakıcı oluyor :)
0 oy
(14,210 puan) tarafından
48 saat kaldım hastanede refakatçi kaldı sonda yataktayken takıldı ilk yürüme zordu ama öyle aşırı derecede değil 
0 oy
tarafından

Canım ben devlet hastanesinde sezeryan doğum yaptım sonda ayıkken taktılar İlk yürümem kolaydı Kendıme güveniyordum fakat çok kan kaybettiğim için bayılmışım refakatçi olarak ta eşim ve annem vardı yanımda başka aklına takılan soru varsa sorabilirsin

Sezeryandan sonra 1 gece kaldım hastanede 
(346 puan) tarafından
bazıları 2 gece diyor mesela bugün ameliyat oldum ertesi gün bırakmıyorlar mı

bidi hangi tetkikleri yaptılar   

sondayı uyuştktan sonra mı taktılar
tarafından
Hayr sondayı uyuşmadan taktılar canım
Gazını çıkardığın zman çıkabiliyosun ameliyat olduğun gun bile gaz çıkardıysan çıkabiliyosun
Çok test yaptılar ama neydi bilmiyorum herhangi bir şeye alerjin var mı dedıler bide gece 12de yeme içmeyi kes sabah ameliyata alıncaksın dedıler 8 9 gbı geldiler ameliyat önlüğü giydirdiler bana sonda taktılar odada sedyeye alındım sedyede ameliyat haneye götürdüler hiç korkum yoktu aksine heyecanlandım ameliyathane hoşuma gttı ortam süperdi kızlı erkekli vs anestezi uzmanı çok yakışıklıydı sohbet ederken bian cevap veremedim bayılmışım atıldığımda odadaydım ama sankı Bi anlık gözümü kapatıp açmışım gbı hisseddim
tarafından
Şu kadar hastanede kalmak zorundasın demiyorlar gazını çıkardığın zman söyle bize çıkış işlemlerini yapalım çık diyorlar istersen gazını çıkarmadığın halde çıkardım diyip eve gidebilir sakın kafayla kımyon fln ne iyi geliyorsa içersin gaz çıkartırsın
0 oy
(929 puan) tarafından
Canım devlet te 2 gece yatmak zorunlu olmuş imza bile atsan çıkarmıyor doktor o kadar israr ettim gene de çıkar madı 2 çocugum vardı benimde evde eşimle kız kardeşim baktı evde. Annemde yanımda kaldı 
(346 puan) tarafından
iki gece mi :(
0 oy
(1,367 puan) tarafından
25 gun once yaptım belden uyusturdular. Sondayi hic hissetmedim uyustuktan sonra taktilar. Ilk yurume diger sezeryanimda cok zor olmuştu ama bunda cok rahat kalktim. Karnima bastirdiklarinda cok canim yandi sadece. 3 gun hastanede yattim haftasonu oldugu için. Refekatci vardi yanimda. Odamda banyom tv buzdolabi filan hep vardı baska hasta da yoktu bizimle kalan. Cok rahat etmistim
(346 puan) tarafından
benim küçük kızım var 3 yasında bir gece yatsam iyi ya
(1,367 puan) tarafından
Benim obur kizim da 3 yasinda canim ben hatasonu diye 3 gun kalmisimdir belki cikarirlar seni

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 252 göst.
16 Aralık 2021 Diğer kategorisinde GSmsl (853 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 272 göst.
17 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Nisazeynep (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 763 göst.
28 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Esraysf2009 (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 595 göst.