0 oy
155 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (604 puan) tarafından
Doğumdan sonra ilk kez adet oldum sadece bir gün sonra çok az azar azar geldi bugün 5. Gun normalde adetim 7 gün sürüyor ama şuan yok gibi namazlarımı aksatmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım  temizlenip namaza durmalı miyim yoksa 7 günün bitmesini mı beklemeliyim

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
eger kahverengi de yoksa abdest alip kil
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bence abdestini al namazını kıl. Eğer sonradan gelirse yapacak bir şey yok. Gelmezse de kazaya düşmemiş olursun 
0 oy
(18,591 puan) tarafından
Lekelenme beyaza dönene kadar namaz kılamazsın canim. 
0 oy
(23,180 puan) tarafından
Benim bildiğim adet en az 2 ya da 3 gün sürmesi gerekiyor Hanefi mezhebinde. 2 gün olan kanama adet sayılmıyor her halükarda. Yanlış hatırlamıyorsam abdest alıp namazını kıl eğer toplam 5 gün içinde tekrar kanama olmazsa adet olmaz . En fazla 10 gün sürer ya adet. Yine de araştır . Ben bu konuları calisali çok oldu. Yanlış hatırlıyor olmayayım. Vebal olmasın.
tarafından
Yazdıkların doğru bende böyle biliyommm
0 oy
(1,562 puan) tarafından
Canım akıntıların beyaza yani kendi rengine dönene kadar bekle lekelenmen bitene kadar 
0 oy
tarafından
Beyaz akintin geldiği andan itibaren o vakit farz olur 
0 oy
(253 puan) tarafından
Aişe validemiz “acele etmeyin beyazı görene kadar bekleyin “demiş beyazı gördüyseniz yıkanıp namaza başlamanız gerek, görmediyseniz görene kadar bekleyin

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 351 göst.
+3 oy
20 cevap 432 göst.
26 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde BetusMoms (4,405 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 495 göst.
0 oy
0 cevap 55 göst.
30 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Acemianne48 (59 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,680 soru

24,128,321 cevap

333,901 kullanıcı

...