+1 oy
337 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
21 haftalık hamileyim tansiyonu 13 e 9 13 e 8 çıkıyor sürekli doktor bana alfamet diye bir ilaç yazdı onu kullanmaya başladım günde 3 tane iç dedi bakıyorum gebelik zehirlenmesi falan olur diyor tansiyon yüksekliğinde korkuyorum sürekli hastaneye gitmek istiyorum zaten anksiyete bozukluğum var merkeze uzaktayım burada bir hastane var doktor yok içinde ailemden uzakdayım evin içinde kafayı yiyorum çok korkuyorum tansiyonumu ölçup mu  bu ilacı günde 3 defa içmem gerekiyor yoksa 3 defa tok karnına içilir mi

7 Cevaplar

0 oy
(5,328 puan) tarafından
Tansiyon alleti al kuzum ilacınıda ihmal etme  doktor bilerek  vermiştir  bu yan etkileri 
-Reklam-
0 oy
(10,035 puan) tarafından
benımde seker yuksekmıs bırz bugun saglık acagı aradı nolcek bılmıyom bebege bısey olmaz ısallah 
tarafından
İnşallah ya sağ Salim doğuralım İnşallah ne stresli bir dönem
(10,035 puan) tarafından
aynen ısallah dogsunda ıstedıgı kadar sekerım yukselsın
0 oy
tarafından
Senin 13 iyiymiş benim 16,17,18 oluyordu hiç bi şikayetim de yoktu. Hipertansiyonmus ilaç falan kullanmadım. Bi anda yükseliyordu normal doğum yaptım 4 gün yine tansiyondan yattım sonra geçti. Gebelik zehirlenmesi oluyormuş sürekli tansiyonunu ölç vücut olarak bişey hissetmiyorsun ama yüksek çıkabiliyor 
tarafından
Ben normalde düşük tansiyonlu bir insanım da bu oruç beni çok kötü etkiliyor başım dönüyor kulaklarım çınlıyor kalbim çarpıyor ben hissediyordum yani tansiyonun yükseldiğini enseme doğru bir ağrı oluyor
tarafından
Kendini o kadar kötü hissediyorsan tutma canım oruç. Halsiz düşersin bebeğine zarar verirsin Allah korusun. Doktora dedin mi oruç tutuyorum o yüzden böyle oluyor diye belki musade etmez orucu
tarafından
Oruç yazmış telefon ilaç dixektim
tarafından
Başka bi doktora da görün istersen belki önermez ilacı
0 oy
(351 puan) tarafından
Alfamet ben de kullanmıştım.Doktor verdiyse mutlaka kullanın.Tansiyon önemli.Kendiniz de tansiyon aletiyle takip edin.Sık sık ölçün.Ben arada eczaneye de gidiyordum ölçüm için.Takip etmekten ,ilacı kullanmaktan başka çare yok.Tuzlu yemeyin.,turşu vs.kesinlikle uzak durun.
tarafından
Bu ilaç bitince gidip tekrar mı yazdırmam gerekiyor çünkü 10 gün içinde bitebilen bir ilac tansiyon ölçümü içmek gerekiyor yoksa günde 3 defa içeyim mi çünkü eczacı 3 tane çizgi atmış üstüne
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Tansiyon aleti al her gün ölç canım benim de tansiyonum oldu doktora gittim anlık olabilir sorun yok dedi bazı şeylere takılınca üzülünce de olabilir ama devamlı oluyorsa tedbir lazım geçmiş olsun trendyold var wöhler 120 liraya almıştım 
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Gün de üç kere için . Gün içinde tansiyonunuzu ölçün . 14/9 ve üstü tehlikeli . Tansiyon çıkmaması için tuzu kesip bol bol dinlenmeniz ve stres ten uzak durmanız lazım . Benimde öyleydi ilaçla düşüyordu ben 16-17 leri görüyordum tabi 
tarafından
Benimde düsük dedi acaba normal mi sorun olmaz dedi
0 oy
tarafından
Çok düşünme relaks ol sürekli dinlenmeye bak iş yaptıkça çok çıkıyor bende ayni durumdaydım Allah yardımcın olsun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 73 göst.
4 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Defneegb (510 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 103 göst.
0 oy
2 cevap 107 göst.
13 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sunaa.022 (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 108 göst.
26 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selin demirci (2,203 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,250 soru

24,180,795 cevap

336,318 kullanıcı

...