0 oy
483 göst.
Diğer kategorisinde (6,396 puan) tarafından
25 ay 20 günlük komut almasinda bi sikinti yok mesela her dedigimi yapiyor anliyor getiriyor süt anne baba dediş abba abi araba git kalk gibi gibi basit kelimeleri soyluyor suya ayşş dior mesela tavsan ne yer diorum agzini gosteriyor tamam agzina ne yer diorum havuc dior her seyi şu die gosteriyor herseyin isaretle anlatılabildiğini bu cocukta gordum kafayi yedirtecek bana  ama asla cumle yok bu iki haftadir falan bazen telde araba acariz anne araba aç die ewin icinde geziyor acamam deyince tekrar ediyor artik bidir bidir konusmasi lazim deil mi ya :-( dil bağı mı war aceba dil bağı olan cocuklar hic mi konusmuyor yoksa kelime kuruyor mu agliyacam artık

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Seninki onları da söylüyormuş benimki onları da söylemiyor.22 aylık 
(6,396 puan) tarafından
InsAllah seninkide tez zamnda konusur cnm
tarafından
İnşallah. Dediğin gibi herseyi anlıyor ama konuşmuyor. Benimki biraz da inat ne gosterirsen yapmaz yapmaz bi bakarsın bi zaman sonra kendi kendine yapıyor. Ne bileyim Allah sağlıklarını versin ama ben anlayan çocuğun elbet konuşacağını düşünüyorum yani ablamin oğlu da 4 yaşında konuştu susturamiyoruz :)
(6,396 puan) tarafından
Mesela niloya nasil hapsirdu de taklitini yapiyor ama konusmaya gelince fıs iyi bi taklit etse☺
-Reklam-
0 oy
(45,024 puan) tarafından
Eğer seni anliyosa göz temasını güzel kuruyosa az çok kelimesi varsa asla korkma benim kızım 2 yaşına kadar tek bir kelime etmedi iki yaşında ilk baba dedi düşün ama her dedigimi.anliyodu o yüzden korkmadim büyüdükçe açıldı simdi 6 yaşında susturamiyoruz bazı çocuklar geç konuşur korkma
(6,396 puan) tarafından
Kuzumm hic sıkıntısı yok sana soyle deyim arabada giderken babannesinin ewini yolda tarif ediyor surdan surdan die kac yasindasin deyince iki dior eliyle gosteriyor ama bi cozulmedi
(45,024 puan) tarafından
İşte aynı benim kizim boleydi bı kelimesi cikmiyodu ağzından oda geç konustu zaten
(6,396 puan) tarafından
InsAllah canim benim ya
0 oy
(2,589 puan) tarafından
Cümle kurmak için bence bıraz erken canım ama konuşmak istediği şeyin adını söylemek yerine gösteriyorsa şöyle yapabilirsin ne gösteriyorsun anlamıyorum adını söyle gibi söylersen belki alışır benım oğlum 20aylık olucak yarın ben hala dediğim gibi yapıyorum bide sürekli ben ondan bişey istiyorum adını algılayıp öğrensin diye mesela uyku saati geldiğinde yastık getir eeee yapalım diyorum yatık yatık diye dıyor getiriyor 
(6,396 puan) tarafından
Kuzumm anlamadim deyince yaninana gidip eline aliyor☺ tuketti beni
0 oy
(1,147 puan) tarafından
Bnm oğlumda ayniydi cnm dedim heralde bu çocuk konuşmaz hiç herşeyi anlyo biliyo herşeye eh eh yapyodu 2 buçuk yasnda şuan bi anda açıldı herşeyi soyluyo cumle kuruyo bn pedegoga bile goturdm pedegog dedi gelişimi önde akranlarndan dayısı teyzesi varsa yanına götür ortama akranlarinin yanına götür açılır ee bnde gurbetteyim kimsem yok tek büyüdükleri icin konusmyolr sende korkma cnm anlamasa seni göz teması kurmazsa şknti 
(6,396 puan) tarafından
Sıraç oğlunun adı mı canim
(1,147 puan) tarafından
Evt cnm siraç efe oğlumun adı
(6,396 puan) tarafından
Bende bi oglum daha olursa sıraç koymak istiyorum adiyla yasasin anlami cok guzel☺❤
(1,147 puan) tarafından
Ya öylemi inşllah cnm Rabbim gonlune göre versin inşllah rabbim salih evlat nasıp etsin hepsini inşallah ❤:)
(6,396 puan) tarafından
Ayy aminnn insAllah ❤☺
0 oy
(917 puan) tarafından
Benim oğlum da konuşmuyor biz doktora götürdük TV izliyordu kesin dedi 2 ay oldu TV izletmiyoruz şimdi konusmakk için çabalıyor anlamlı anlamsız birşeyler çıkarıyor çoğunu anlamıyorum Cok üzülüyorum ama inanıyorum konusucak verilen komutları anliyorsa parmağı ile gösterdiklerine bakıyorsa birşey yok dedi çocuk psikoloğu bkalim bekliyoruz 2 ay sonra yine göreyim demisti ama bu kez piskologa değil nörolojiue göturucem oğlum 26 aylık olmak üzere şuan sadece baba dede gel diyor başka kelimesi yok 
(917 puan) tarafından
Tşk ederim verdiğin bilgi için
(1,147 puan) tarafından
Rica ederim cnm eşim asker eşimde bildiği için tekrar sordum dedi piskologda piskiyatride ileride iş hayatna mani olur söylemk istedm cnm bende petegoga goturmustm
(917 puan) tarafından
Çok sağol ❤️
(1,147 puan) tarafından
Rica ederim ❤
tarafından
Bugun çocuk doktoruna gittim doktor çocuk psikiyatri ye yonlendirdi. Orda sordum hatta çocuk nöroloji Side olmiyor mu diye. Doktor nörolojik bir durum deilde psikolojik olduğunu düşünüyorum dedi. Ama heyet raporu verilmediği sürece karşısına çıkmaz ilerde bence. Konuşamama geçici bir problem sonucta
0 oy
(54,188 puan) tarafından
seherim gecc konusacak demekki bayagi kelime söylüyor konuşur acele etme her cocuk bir değil
(6,396 puan) tarafından
Ay yordu ikbalim yaa hic niyeti yok su su die kendini anlatiyor ya
0 oy
(15,255 puan) tarafından
Tv izletmeyin ve çocukla sürekli konuşun. Aslında olması gereken bebeklikten itibaren sürekli ona bir şeyler anlatmak. Etrafında çok da insan yoksa iyice gecıkıyor konuşma. Endişe etmeyin ama az çok kelimesi var. Kitap okuyun aşacaktır 
(6,396 puan) tarafından
Tv izlemiyor kuzumm iletisimimizde iyi ama bilemedim
(15,255 puan) tarafından
Endişe etmeyin canım ailede varsa genetik miras da olabilir geç konuşma genelde geç konuşan çocuklar kelime topluyor oluyor düzgün cümleler ile de başlayabilir konuşmaya
(6,396 puan) tarafından
InsAllah canim benim insAllah
0 oy
(7,931 puan) tarafından
oğlum 27aylık aynı şekilde konuşuyor canım henüz cümle kuramıyor.Komşunun oğlumdan 1yaş büyük torunu var o da aynı şekilde.Ama eşimin kuzenin çocuğu da oğlumdan 1yaş büyük o cümle kuruyor annesiyle sohbet ediyor .Seneye oğlumun da konuşacağını düşünüyorum.Sanırım fazla aceleciyiz :)
(6,396 puan) tarafından
InsAllah kuzumm biran ewel bi konussalardi
(493 puan) tarafından
Mrb oğlunuz un konuştumu acaba bizde şuan 27 ayligiz iki 3 kelimede n başka bişi yok
(6,396 puan) tarafından
Bizde suan 27 ayligz 30 kelimesi falan war cumle anne araba ac anne su falan ama konusmuyor
(7,931 puan) tarafından
Henüz net cümleler yok .Her geçen gün yeni kelimeler söylüyor.
(6,396 puan) tarafından
Aynn net cumleler yok ama kelime dagircigi cogaliyor
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Benim oğlum da seninki kadar anne dışarıya gidelim anne elimizi yıkayalım baba hadi sut yapalım anne seni çok seviyorum vb cle kuruyor  seninki kelimeleri bilip kuaniyormus sonuçta bu da bir ifade biçimi 
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Yaşına uygun olması gerektiği gibi davranıyo zaten canım gayet normal 
(6,396 puan) tarafından
Yaa saol kuzumm

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 108 göst.
12 Mart 2024 Diğer kategorisinde GSmsl (853 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 213 göst.
0 oy
13 cevap 374 göst.
30 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ftos_kym (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 1,141 göst.
3 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Vidividi (1,543 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,884 soru

24,175,279 cevap

336,073 kullanıcı

...