0 oy
501 göst.
Diğer kategorisinde (3,799 puan) tarafından
Benim yeğenim bu sene üniversite ye başladı. Basladiydi daha doğrusu ablam bıraktı okumak istemedi diyo bıraktığı için de 5 bin vermemiz lazım diyo.  Fazla da sormadım nedir niyedir diye . Böyle bisey varmi.  

10 Cevaplar

0 oy
(808 puan) tarafından
Ne saçma bişey öyle şey mi olur sizi kandırmış ya yegeniniz yada ablaniz üniversitenin böyle uygulaması yok öyle olsa okadar öğrenci bırakmaz 
tarafından
Kuzu ben hic oyle sey duymadim .Askeri egitimlerde sozlesme imzalaniyor ve bu sozlesmeyi 5 yil icinde tek terafli fes ederse tazminat oduyor devlete .

Ama bu askeri bir egitim degil .Normal universite demi ?.

Oyle bir sey asla yok.Hic bir devlet universitesinde yok.
Ben 4 yil okudum hic duymadim boyle bir sey .İlk kez duyuyorum :D bi haltlar karistiriyo yegenin.

Ogrenim Kredisi aldim ben okurken, onu bile 2021 basinda odedim.Oyle bir dunya yok yani .
(3,799 puan) tarafından
Kız benim de kafam karıştı biri var diyo biri yok diyo . Bende ilk duydum böyle Bisi merak ettim.
(808 puan) tarafından
Canım bizde üni okuduk bı çok arkadaşımda birakti böyle bişey yok hangi üniversite olursa olsun
tarafından
Tabi ki yok . Olsaydi duyardik .Diyorum bak ogrenim kredisi bile olamaz .Ben mezun oldum ise girdim 6 yil sonra odedim yani :D
(3,799 puan) tarafından
Bunda bi iş var o zaman ama çıkar kokusu
-Reklam-
0 oy
(1,073 puan) tarafından
Devlette yok özel de bilmiyorum canım 
(3,799 puan) tarafından
Valla bende sormadım fazla
0 oy
(1,690 puan) tarafından
Hayır öyle bir şey yok. Özelse bilemem ama belki gittiği zamanın taksitini istiyor olabilirler
(3,799 puan) tarafından
Kız bi hafta önce gitti geri gelmiş bidaha okumucam diye.  Benim anlamadığım bu ne parası
(1,690 puan) tarafından
Özel okul mu?
(3,799 puan) tarafından
Özel olduğunu sanmıyorum.  Olsa dahi bunu bilerek gitmiştir sonradan süpriz olmuş olamaz .
(1,690 puan) tarafından
Devletse zaten kesinlikle ama kesinlikle böyle bi para söz konusu olamaz
0 oy
(4,558 puan) tarafından
Hangi üniversitey mis bu para isteyen devlette öyle bişey yok özeller de yıllık aylık ücret ödenir ama 5 binden fazladır 
(4,558 puan) tarafından
Ben de Trabzon luyum ama hiç bilmiyorum öyle bişey Avrasya vardı özel başka açıldı mı bilmiyorum orda değilim kaç yıldır
(4,558 puan) tarafından
Özeller de belki şartları vardır
(3,799 puan) tarafından
Bizde karadeniz bölgesindeyiz . Trabzonu bende bilmiyorum.  Sadece orda okuyacakti geri geldi dedi
(7,616 puan) tarafından
Ben biliyorum canım bende trabzonluyum karadeniz teknik üniversitesi ikiye ayrildi trabzon üniversitesi oldu
Bi de avrasya var başka yok
Muhtemelen yarı burslu kazanmıştır kayit edildiği icin alirlar parayi
(3,799 puan) tarafından
Belkide bilmiyorum
0 oy
(4,724 puan) tarafından
Yurt parası falan olmasın?
(3,799 puan) tarafından
Bi hafta kalmadan geldi
0 oy
tarafından
Yurt için olabilir özel yurt
(3,799 puan) tarafından
Bilmiyorum ki ama bi hafta olmadı dönmüş geri
tarafından
Yurtlar bir dönemlik para ister. Hem merk ediyorsun hem umursamiyr gibi yaxiyrsun anlamadım valla
(3,799 puan) tarafından
Parasını benden istiyo tam bi aciklamada yapmadı sorduklarimida bende bilmiyom dedi.  Bende irdelemedim fazla
tarafından
Anladım canim
0 oy
(334 puan) tarafından

Canım devlet okulunda böyle bir şey yok ama özel okullarda kayıt sildirme tazminatı var. öğretim yılı başlamadan kayıt sildirenler, yıllık ücretin yüzde 10u dışında parasını alır. Senin yeğenin okula gitmiş belli ki yıllık ücreti yatırmamış, üniversitede yüzde 10nu olan tazminatıni istiyor.

(334 puan) tarafından
Canım sorduklarini gecistirdiyse gerçeği söyleyene kadar verme o zaman. Anlamadığım senden niye istiyor ki ablanin eşi, işi yok mu. Yada sen ablana göre zengin misin
(3,799 puan) tarafından
Yok kiz durumları iyi evleri arabaları var  çocukları büyük bu okuldan gelen en küçüğü.  Diğerleri kendi kocası çalışıyor.  Bi büyüğü var okuyan hadi ondan gelir yok ama kizi oğlu kocası çalışıyor kendide çalışıyor du yeni çıkmış
(334 puan) tarafından
Durumları iyiyse niye senden istiyor ki canım, sen evli değilmisin nasıl kredi cekmeni bekliyor senden. Canım yanlış anlama ama ablanin sakladığı bir şey var durumları iyiyse senden istiyorsa var bu işte bir terslik
(3,799 puan) tarafından
Zaten o yüzden kafam karıştı birazda. Niye benden istiyo.
(334 puan) tarafından
Kız o zaman ailesinden sakladığı bir şey olmasın
0 oy
(7,616 puan) tarafından
Trabzonda özel avrasya üniversitesi var özeller ister  onun dışında trabzon üni ktü istemez ama bilginiz tam yok ama yurtsa senet imzalanir 1 yıllık kal kalma vermek zorundasın 
(3,799 puan) tarafından
Bunu ilk girerken vermiyorlar mi çıkınca niye istiyo
(7,616 puan) tarafından
Hayır aylık ödenir isterseniz yıllık verirsiniz ama senet imzalanir 1 yıllık
(3,799 puan) tarafından
Geri geldi şimdi 5 bin istiyorlar bizden dedi benden istedi.  Bende sormadım tmm da demedim
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Hayır tabi ki öyle bir uygulama yok. Yeğenin ablanı keklemiş olabilir:)  Okulun harç parası bile o kadar değil. 
(3,799 puan) tarafından
Valla bende anlamadım kim kimi keklemeye çalışıyor.  Ablam mi para koparmaya çalışıyor.  Yoksa dogrumu soyluyo.  Hadi doğru diyelim bunları bastan konuşmadılarmi
(3,104 puan) tarafından
Üniversite özel mi devletmis mi onu öğren canım. Yeğenin okuldan paylaşım falan yapmıştir belki sosyal medyadan bak yada tanıdıklara sor. Rger devletse ya ablan ya yeğenin yalan söylüyor. Ama ablan yapar mi ki öyle para isteyecekse bile niye okulu bahane etsin ihtiyacım var deyip de isteyebilirdi. Yeğenin yalan söylüyorsa en azından ablanı uyarmış olursun.
(3,799 puan) tarafından
Aslında durumları iyi .çıkar yakında kokusu

İlgili sorular

0 oy
42 cevap 570 göst.
6 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Eda... (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 93 göst.
26 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
35 cevap 545 göst.
28 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Bercemkaya (571 puan) tarafından soruldu