0 oy
458 göst.
Diğer kategorisinde (3,146 puan) tarafından

Yarin tam 40 gunluk oluyoruz zaten kizimi defalarca yıkadık ama 40 çıkarması icin yarin suyuna dua okuycam oyle yikiycam kizimi sonra kendim dus alicam geri kalan okunmus suyla da abdest alip cikcam. Siz nasıl 40 cikardiniz bazilari tas cicek bocek biseyler topluyor nasil oluyor :)

5 Cevaplar

0 oy
(1,251 puan) tarafından
Bizde 40 tane tas toplaniyo suya atiliyo kizimda bende yikandik o suyla
(3,146 puan) tarafından
Dua okudunuz mu suya yoksa normal su muydu acaba?
(1,251 puan) tarafından
Yok canim hic bisey okumadi
(3,146 puan) tarafından
Fark etmiyor demekki sagol canim °♡
(1,251 puan) tarafından
Yok canim fark etmez)
-Reklam-
0 oy
tarafından
40 tane taş topladı kaynanam suyun içine attı bide yavşan kaynattı çünkü midesi ekşimişti oğlumun kusmuğu kokuyordu ona iyi gelir diye ilk ben düş aldım abdest aldım sonra oğlumu banyo yaptırdık bide oğlumun ağzına burnuna hafifçe su verdi kaynanam ona abdest aldırdı yani öyle 
tarafından
Lohusa olduğum için sure felan okuamıyordum yani içim rahat etsin rahat rahat dua okuyum diye ilk kendim duş aldım
(3,146 puan) tarafından
Daha mantikliymis benim aklima gelmemisti bende oyle yapiyim o zaman :)
tarafından
Nasıl istersen öyle yap :) ama böyle insanın içi daha rahat ediyor
(3,146 puan) tarafından
Evet boylrsi daha iyi tesekkur ederim :)
tarafından
Rica ederim :)
0 oy
tarafından
O çiçek böcek fotoğraf için güzel oluyor yoksa yok öyle birşey, tamda anlattığın gibi yapman yeterli :)  bende tesbihe ihlas suresini ve ayetel kursiyi okutturup suya attıp onunla yıkandık. 
(3,146 puan) tarafından
Oda iyiymis. Aynen hatura fotografi icin bende yapabilirim onu ani kalmasi icin o zaman bende okunmus suyla yikansam bebegi yikasam yeterli :)
0 oy
(2,860 puan) tarafından
Ay çoğu toplumun uydurması emin ol. Ben önce kendim abdest aldım canım sonra da bebeğimi yıkadım 40 tas su ile dua okuyarak o kadar. Yani yok 40 taş yok 40 pirinç yok bilmem ne hepsi uydurma valla. Hocaya sordum önemli olan anne abdest alması dedi. 
(3,146 puan) tarafından
Dimi ya bende ilk kizimdaykem kaynanmla birdik. 39.gunde cikardik kaynanam yikadi cocugu okunmus suyla kovadaki suya okumustu yani. Sonra ben dusumu aldim kovada geri kalan okunmus suylada abdest aldim oyle yapmistik bunda da oyle yapim diyodum da bilmiyom tam bnde herkes degisik yapiyomus kafam karisti duyunca sagdan soldan :)
(2,860 puan) tarafından
40 çıkması demek annenin abdest alması trmizlenmesi canım ama işte her yöre her toplum yorumunu katmış buna. Abdest al yeterli yani ben öyle yaptım valla ne kapı kapı gezecem 40 taş 40 tas su bilmem ne toplıycam mantık işi bile değil
(3,146 puan) tarafından
Dogru ya ugrasamam zaten peki seyide sorim. Mesela bugun abdest aldim 40 cikti kanama olursa adetmi olmus sayilcam yoksa lohusa kanaması mi devam etmis olcak. Normalde kanamam 15 20.gunlerde gitmisti ara ara lekeler oluyodu bazen sonra oda olmadi 1 haftadir filan hicbiseu gelmedi yani temiz artik gelirse adet mi sayilcak nasil anliycam ?
(2,860 puan) tarafından
Kesildiysen adet olmuş sayılıyorsun canım. Benim 15 gün içinde bitti ve 55. Gün adet oldum sonra her ay düzenli olmaya başladım
(3,146 puan) tarafından
Anladim cok tesekkur ederim ♡
0 oy
tarafından
canim cok karisikti ya büyük gorumcem sagolsun yardim etti ama altin okunmus  tesbih değişik okumalar falan inan hic aklimda kalmadi :/
(3,146 puan) tarafından
Valla mi. Ya herkes degisik yapiyo zaten etraftan duyduklarima gore. Burayada yazmislar zaten arkadaslar farkli farkli. Ben ilk kizimda sadece ikimizde okunmus suyla yikanmistik bundada oyle yaparim diyodum da. Benimde kafam karisti herkes baska diyince.
tarafından
aynen oyle herkes baska konuşuyor

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 513 göst.
11 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nalankt (1,538 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 249 göst.
4 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Citipiti (5,858 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 496 göst.
27 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Karadenizin incisi (12,449 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,497,177 soru

24,456,751 cevap

354,381 kullanıcı

...