0 oy
401 göst.
Diğer kategorisinde (13 puan) tarafından

Mihra isim anlamı "iyiliksever kişi, muhabbeti iyi olan, hoşgörülü insan" demekmiş ama tdk anlamı olarak araştırınca Böğürtlen yerelması, hıyar, karpuz vb. bitkileri sertleştiren, tadını bozan hastalık diye çıkıyor. Bilginin doğruluğunun şüphesinde kaldım ismi çok sevdim ama bilgisi olan yazabilir mi?

Başka içime sinen isim yok bununda anlamından dolayı huzursuzum

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Saçma ya anlamı bebeğe hastalık ismi koymazdım şahsen
(13 puan) tarafından
Hastalık değil ışte normalde 1 sayfada bu çıktı sadece
-Reklam-
0 oy
tarafından
Mihra yerine mihri koyabilirsin aslında mihrinin anlamı güneş demek 
(13 puan) tarafından
Mihra hoşuma gidiyor ya
0 oy
tarafından

Mihriban da güzel hemde o isme yakın

Mihriban Ne Demek?

Mihriban ismi ülkemizde hemen hemen her yaştan insanda kullanılmakta olan bir isimdir. Bu ismin anlamı itibari ile şefkatli, güler yüzlü ve de yumuşak huylu, muhabbeti güzel bir dost anlamına geldiği için sık sık kız çocuklarına bu isim verilebilir. Ayrıca bu isme sahip olan kız çocuklarının genel olarak karakter yapıları kırılgan, sakin ve durağan olabilir.

(13 puan) tarafından
Mihriban Mihrican olsun Mihri Mihran olsun sevmiyorum ya Mihra çok hoşuma gıtmıstı
0 oy
(15,925 puan) tarafından
Kuzenim.koydu baya isim.arastirdi böyle olsaydı koymazdı ya
(13 puan) tarafından
Bnde çok araştırdığım için buldum bu anlamı sadece 1 sayfada böyle çıktı bende sormak istedim belki ismi mihra olup memnun olan veya olmayan varsa yorum yapabilir mi

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 153 göst.
23 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde 2aslan1prenses (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 159 göst.
3 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Limonlucheskek (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 145 göst.
25 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,900 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 425 göst.
14 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Tugce12. (649 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,224 soru

24,136,232 cevap

334,308 kullanıcı

...