+1 oy
659 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kizlar ya 40 cikmadan bebegin adet goren biri bakarsa o cocuk hastalanir diyorlar dogrumu ua batil inanc diyorum ama az once post görünce  kafama takıldı  ben daha 2 gun olmadı  doğum  yapalı  esimin yeğeni  geldi yardima o da adetliymis cocuga bakti sevdi biseyde diyemedim komsumda söyledi  ben hemen geldim adet Gorucem ozaman gelemem diye iyi olmaz dedi lutfen yalan ve hurafe diyin zaten çocuk  rahatsız  bugün  baya rahatsızdı  ishal olmuş  sarilik geçiriyor  dinen varmi böyle bişey 

34 Cevaplar

0 oy
(4,848 puan) tarafından
Benim teyzemin oglunuda adetli birisi sevmiş annem anlatıyordu eve gelen kadınların hepsine sormuşlar adetlimiyfin diye sonra o kadının kullandığı bezi alıp temiz tarafını vücuduna sürmüşler kadın ekledikten sonra kuzenimin vücudunda yaralar çıkmış o yüzden ellenmez mis bu sebeplede kadının bezini almışlar geçmiş sonra . Adet ile alakalımidir bilmem 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Nazar atmamasi lazım yoksa adetle bir ilgisi yok.. önemli olan kötü gözle bakmamak
0 oy
(1,363 puan) tarafından
Adet kadinin, dogasinin bir parcasi. Lanetlenmiş gibi gormeleri  cahilligin, bağnazligin bir gostergesi bence baska birsey olamaz. Yok aynaya bakma, yok sarı ört, azcik tuzla biraz zeytinyagi sur.... Soda iciren bile var gazi gitsinmi bebegin :)  40 gunde yeni dogum yapmis hormonu alt ust kadin nasil delirtilir adlı calişma bu. Dini kisma gelince ben arapça bilmiyorum. Ama kimsenin soyledigi tek bir kelimeye bile guvenmem konu ne olursa olsun. Kurani kerimin turkce anlamini okumaya baslamistim. Dogrusunu ogreneyim diye. Cunku artik dini bile carpittirip saptirip oyle lanse ediyolar. Oy cokluguna gore gunah diyen cikacak evet bebege dokanmasin diyen de çikacak. En guzel bilgi ilk elden olan bilgidir. Kafana takma yolun çok uzun ve sen bu yolda savasmak zorundasin :)
0 oy
tarafından
Gerçekten ilk defa duydum ve çok saçma kesinlikle yok kuzum öyle bişey
0 oy
(1,254 puan) tarafından
Ay yok öyle bişey batil inanc bunlar. 
0 oy
(163,443 puan) tarafından
beroo adini ne koydun laaa
tarafından
Elif ikra
0 oy
(4,687 puan) tarafından
Canım inanma böyle şeylere böyle birşey yok 
0 oy
(799 puan) tarafından
Cnm bizem burda öyle denir ki olan da olmuş 

Adetmi bakan değilde adetmi iken fesat bakandan olurmuş

Bizim köyde 2 3 bebekte öyle olmuş

Bebegin cildi kabarmış bu toplamış ama doktor hiç bişy bulumamış

Gelen kadınlara sormuşlar tek tek öyle çare bulmuşlar
0 oy
(15,110 puan) tarafından
Dümdüz fikrimi söyleyeyim kzı kardeşim de annem de regl oldu aynı evdeydik beraber de yıkadık bi şey de olmadı. Sabah biri yazmış hemşire dedi falan bir de hayız haline pis demiş hemşire diplomayı yırtmalı bana göre. 
0 oy
(3 puan) tarafından
Canım var tabiki benjm eşime böyle bebeekken gelmiş adetli birisi ve eşimin heryerinde çok kötü yaralar çıkmış 
0 oy
(3 puan) tarafından
 var tabiki benjm eşime böyle bebeekken gelmiş adetli birisi ve eşimin heryerinde çok kötü yaralar çıkmış 
0 oy
(1,452 puan) tarafından
Ya gerçekten böyle şeylere inanıyomusunuz cidden ihtimal verip mi soruyosunuz 
0 oy
(1,242 puan) tarafından

Bir kadın adet olunca ne oluyor ki. Yani adetli kadın öcü cin olmuyor :)

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 86 göst.
6 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Hande.1128 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 751 göst.
17 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Cgdmgnn (80 puan) tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 715 göst.
+2 oy
21 cevap 914 göst.
28 Nisan 2025 Aile & Aşk kategorisinde yaseminak (8 puan) tarafından soruldu