+1 oy
657 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kizlar ya 40 cikmadan bebegin adet goren biri bakarsa o cocuk hastalanir diyorlar dogrumu ua batil inanc diyorum ama az once post görünce  kafama takıldı  ben daha 2 gun olmadı  doğum  yapalı  esimin yeğeni  geldi yardima o da adetliymis cocuga bakti sevdi biseyde diyemedim komsumda söyledi  ben hemen geldim adet Gorucem ozaman gelemem diye iyi olmaz dedi lutfen yalan ve hurafe diyin zaten çocuk  rahatsız  bugün  baya rahatsızdı  ishal olmuş  sarilik geçiriyor  dinen varmi böyle bişey 

34 Cevaplar

+3 oy
tarafından

Kuzum yok öyle bir şey kendinizi de çocuğu da rahat bırakın anın keyfini çıkarın. Delinin biri kuyuya taş atmış:getlost:

tarafından
Ay ne bilim canim ya normalde asla boyle seylere inancim yok dinen yazılmadığı  sürece  ama iste insan anne olunca bebek icin endiseleniyor acaba mi diyor  cogu bunu  soyleyince kafaya takılıyor
tarafından
Kafanı bulandirmamanin tek yolu sana bir şey dendiğinde kuran ve hadislere bak. Orda nehyetme gibi bir durum yoksa keyfine bak.
(15,101 puan) tarafından
Ay senin ağzına sağlık ya. Ben seni de yorumlarını da seviyorum kız valla. Cehalet ne yaygın hastalık
tarafından
Canım benim çok sağol öpüyorum seni
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Adetli olan ve bebeğe bakan kişi kız ise yani bekarsa bebeğin yüzü kabarır diye duymuştum bende başına gelen de olmuş canım ama ne kadar gerçek bilmem
0 oy
(194 puan) tarafından
Hurafelikten baska bisey degil bu benim doğumumda arkadaşım adetliydi ve hep yanımdaydı hiçbirşeyde olmadi 
tarafından
Normalde bende inanmam halada inanmıyorum  ama surekli soylenince insan dusunuyor zaten bulamadim dinen öyle  birşey
0 oy
(2,263 puan) tarafından
Yaa bu tarz şeylere inanmayın hurafe bunlar bu tarz hurafeler yuzunden dinimizi de yanlış tanıtıyoruz
0 oy
(104 puan) tarafından
Olurmu öyle şey belki doğumunu yaptıran doktor  bebeği temizleyip giydiren ebe adetli ilk muayenesini yapan çocuk doktoru , yattığın 0daya yemeğini getiren personel adetli..Üstelik adet görmek pislik  uğursuzluk değil , sağlık gostergesidir bak o gelmeden yumurtlama bile olmuyor gebe kalinamiyor..
0 oy
(314 puan) tarafından
Hepsi hurefe batıl inanç inanmayın böyle şeylere canım
0 oy
(4,012 puan) tarafından
Öyle diyolar ama geçmiş olsun inşallah çabuk iyilesir
0 oy
tarafından
Ki hurafe öyle şeyler. Bir iki denk gelmiş bisiy çıkarmışlar böyle. Bisiy .he nazara inannirim..o olur..annemde öyle derdi bana olmadan geleyim diye..ee kırk.gun bizde görüyoruz soncta..o zman bizimde bakmamamiz gerekmez mi.
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Sarılık her bebekte olan bir şey cnm bazıları hemen geçirir bazıları hastane yatışı olur öyle geçirir ishal belki üşütmüştür bilemiyorum durumu doktora götürebilirsiniz bence
0 oy
(4,061 puan) tarafından
Canım herseye inanma he masfir gelck a adet misin diye mi sorcaz çok saçma canım bırakın söyle şeylere inanmayı anın tadını çıkarın hurafe bacım hurafe adetli kadından ne olur allh aşkına zehir sacmiyor ya 
0 oy
(2,136 puan) tarafından
Canım çok ama çok saçma bir hurafe. Bebeğin sarılık olmasını ishal olmasını buna bağlayamayız tabiki. Bebeğini bol bol emzir sarılığının geçmesi için. Geçmiş olsun.
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Benim kızımda adetli baktı mecbur bana yardımcı oluyordu bezini filan getiriyordu bakma diyemem bu sefer dışlandığını hissedrdi3 hiçte birsey olmadı olmaz hurafe onlar 
0 oy
(714 puan) tarafından
O kadar hemşire ebe adet olmuyor mu adet olduklarında izin mi alıyorlar çalışmıyorlar mi saçma sapan şeyler inanmayın herşey Allah tan 
0 oy
(776 puan) tarafından
Cenabet için söylense bu laf neyse de yani kadın adetli ne yapsın evde mi otursun tamamen hurafe

Sağlık ocağın hemşireye götürüyoruz adetliyse  gitmeyelim mi 
0 oy
(979 puan) tarafından
Bnde burda duydum bunu ya inanmayın kimin adetli oldgnu nrden bilelim hrkes syleyerek dolanmyor ya cnm bşver iyi düşün iyi olsn
0 oy
tarafından
Kuzum benim 40 imda  2 kere annem  1 kere kardeşim  1 yengem  1 gelinimiz 1 de gelinimizin kardeşi geldi adetlilerken  bişey olmadi çok şükür 
0 oy
(4,100 puan) tarafından
Ne alaka ya ben doğm yaptıktan snra annem geldi adetlydi çok şükr 9 aydr hiç hastalnmdı kızm
0 oy
(30,118 puan) tarafından

Ya Allah aşkına o ne saçma hurafedir o ne saçma bir düşüncedir tam anlamıyla koca karı sözü.

Böyle saçma sapan şeylere inanmayın ya.

0 oy
(113 puan) tarafından
Dogumum da yanimda kalacak kimse yoktu gorumcem kaldı.  O da regl zamanindaydi tam kucagjna da aldi yanimda da kaldi dogal olarak yegenine de bakti bisey olmadi cocuguma. Bazen eskiler cok abartmis gibi geliyo bana 
0 oy
(4,712 puan) tarafından
Şöyle düşün, hastane de doğum yapıyoruz değil mi günümüzde? Yanımızda doktorlar, hemşireler, ebeler, personeller. İçlerinden biri illâ ki adet oluyordur? O zaman hepimizin bebeği hasta olurdu. Bir şey diyen olursa bu örneği ver. Takma kafana bir şey olmaz Allah'ın izniyle, bebeğine de Allah sağlık sıhhat versin geçmiş olsun Rabbim şifasını versin bir an önce. 

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 86 göst.
6 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Hande.1128 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 751 göst.
17 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Cgdmgnn (80 puan) tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 709 göst.
+2 oy
21 cevap 908 göst.
28 Nisan 2025 Aile & Aşk kategorisinde yaseminak (9 puan) tarafından soruldu