0 oy
293 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Bir sabah domates emdirdik bebeğime. Bir kaç saat sonra gövdesi kırmızı benek döktü. Neler yediriyorsunuz bebeklerinize? Salça kullanıyor musunuz? Tarhana falan. Ne yedircem bilmiyorum

10 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
7 aylık bebeğim.
(4,875 puan) tarafından
Salça olarak kapya biberle salça yapabilirsin.
tarafından
Sağolasın canım bilgilendirdiğin için
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ahhhh ahhh bende çok korkuyorum cnm benim de 11 gün sonra 6 aylık olacak 
tarafından
Korkma kuzumm rabb'im kolaylaştırsin
tarafından
Amin cnm amin iki gündür yoğurt vermeye başladım bakalım sorun olmadi çok şükür
0 oy
(780 puan) tarafından
Büyük oğlumda asit olan herşeye alerjisi vardı domates mandalina portakal vs. Elinden geldiğince yedirmemeye çalışacaksın canm çok zor oluyo alerjik bebeler iğne vurdururduk biz bazen neden olduğunu bile anlamazdık şuan eskisi kadar yok yine varda
tarafından
Anladım canım çok sağol bilgilendirdiğin için
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Bebeğin bir yaşından küçükse domatese alerji riski daha büyük domatesten kaynaklı olduğuna eminsen iki yaşından sonra falan tekrar denersin bebeklere salça da yasak zaten
tarafından
7 aylık bebeğim. Gövdesi döktü kırmızı benek
(1,309 puan) tarafından
Dikkat et bundan sonra verme
0 oy
tarafından
Kızımda var canım doktor çok ciddi bulmadı yanakları agzı kızarıyor yedikten sonra 30 dk ye geçiyor bu aralar olmuyorda 
tarafından
Benimkinin karnı döktü
0 oy
(1,634 puan) tarafından
Bizim vücuda değilde direk domatesin temas ettiği yerler kızarırdı ve öyle bişey ki her domates aynı şeyi yapmazdı.

Çeri domates kızarma yapardı özellikle.

Gerçi hala yapıyo 2 buçuk yaşında

Salça hep kullandım hiç sıkıntı yapmadı

Meyve püreleri sebze püreleri falan verebilirsin.

Hatta sebzeyi haşla yumuşak yumuşak ver eline kendi yesin pütürlü yemeye de alışır bu şekilde
tarafından
Sağolasın canım bilgilendirdiğin için
(1,634 puan) tarafından
Bişey değil canım
0 oy
(872 puan) tarafından
Merhaba. Ben şimdi meyve sebze pürelerden veriyorum, kemik sulu çorba gibi de yapıyorum. Tarhana çorba da yasak mi acaba? K.v.ye çok yaptırıyorum kızıma verecem diye. Kendim de seviyorum 
tarafından
Bende merak ettim
(2,011 puan) tarafından
Ben veriyorum canım kızımın 7 aylık olmasına 10 gün var doktorumuz tarhana verebilirsin dedi salçasız tuzsuz içiriyoruz
0 oy
tarafından
Yeğenimin çilek ve domatese karşı alerjisi var ablam kesinlikle vermez ama bazen bizdeyken yada annemde lokma dahi yese mahvoluyor her yeri kip kırmızı olur kaşınır ve ishal olur direk şuan 4 yaşına girecek hala aynı şekilde yedirmez yeyince direk hastaneye götürür mahvoluyor çocuğum
tarafından
Tüh çok geçmiş olsun
tarafından
Düzelttim cnm çok sağol
0 oy
(2,011 puan) tarafından
Bizimde 7 aylık olmamıza 10 gün var, Domates, salça, tuz bunları kullanmıyoruz. Tarhana içiyor kızım ama salçasız tuzsuz, kahvaltıda yumurta sarısı lor peyniri kendi yaptığım cici bebe birazda ıhlamurla karıştırıp veriyoruz, öğlen tarhana çorbası veya sebze çorbası şimdilik bazen 2 öğün bazen tek öğün veriyorum yoksa mamayı bırakmak istiyor ek gıda verdikçe 
0 oy
(486 puan) tarafından
Oğlumada yedirdigim zmn kıpkırmızı oluyodu vücudu vermedim  1 yaşından sonra verdim  sıkıntı olmadı asitli olduğu için 1 yaş öncesi verilmemesi gerkmis zaten bilmiyodum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 230 göst.
18 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 138 göst.
9 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alisim49 (2,637 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,188 soru

24,082,980 cevap

331,301 kullanıcı

...