Canım bir bardak irmik (tarif iki kişilik isteğe göre çoğaltabilirsn)
Bir buçuk bardak süt
Yarım bardak su
Şekeri sen kendi damak tadına göre ayarla
2 kaşık tereyağı veya margarin bir yemek kaşığı sıvıyağ.
Bir tencereye sütü suyu ve damak tadına göre şekeri ayarla benim genelde bir buçuk oluyor çünkü şekerli seviyorum onu kaynat ardından başka bir tencere veya tavana margarin koy erit üstüne irmiği boşalt 1 kaşık sıvı yağını karıştır iyicene kavur pembeleşinceye kadar sonra o süt karışımını üzerine dök ve yavaş yavaş karıştır birkaç dakika boyunca altı açık kalsın iyicene karıştır süt karışımını çektikten sonra altını kapat ve ağzını da kapat dinlenmeye bırak bir 10 dakika dinlensin sonra servis et