+1 oy
320 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (424 puan) tarafından
Hanımlar bu dışarda yediğimiz irmik helvalari gibi helva yapmak istiyorum. Hani böyle daha akışkan kıvamda olsun. Onun için ne yapmam lazım ? Suyunu mu fazla koycam ? Bilemedim

5 Cevaplar

0 oy
(4,712 puan) tarafından
Bu saatte canın mı istedi kız? :) 
(424 puan) tarafından
Valla istedi ama tuttum kendimi:)
-Reklam-
0 oy
(9 puan) tarafından
Şekerle irmiği kavur ve üzerine su veya süt dok ozamn daha yumuşak bı kıvam olur tercihim sutke dene helvacı Ali'nin tarifi ☺️
tarafından
Ben hep süt ile yaparim senelerdir :)
(424 puan) tarafından
Normalde ben de öyle yapıyorum. Ama o kadar akışkan olmuyor ki . Suyu sütü daha mı fazla koymama lazım ?
(9 puan) tarafından
Evet yarım bardak daha ekle
0 oy
tarafından
İrmiği kavurduktan sonra önce sütü dokcen içine karıştıra karıştıra cekecek sütü  sonrada şekeri dok tekrara iyice karistir şeker eriyor içinde zaten sonra kapagina kağıt havlu ile kapat biraz dinlensin çok güzel oluyor 
0 oy
(9,076 puan) tarafından
Olsa da yesek :p
0 oy
tarafından
düzenlendi

Canım bir bardak irmik (tarif iki kişilik isteğe göre çoğaltabilirsn)

Bir buçuk bardak süt

Yarım bardak su 

Şekeri sen kendi damak tadına göre ayarla 

2 kaşık tereyağı veya margarin bir yemek kaşığı sıvıyağ.

Bir tencereye sütü suyu ve damak tadına göre şekeri ayarla benim genelde bir buçuk oluyor çünkü şekerli seviyorum onu kaynat ardından başka bir tencere veya tavana margarin koy erit üstüne irmiği boşalt 1 kaşık sıvı yağını karıştır iyicene kavur pembeleşinceye kadar sonra o süt karışımını üzerine dök ve yavaş yavaş karıştır birkaç dakika boyunca altı açık kalsın iyicene karıştır süt karışımını çektikten sonra altını kapat ve ağzını da kapat dinlenmeye bırak bir 10 dakika dinlensin sonra servis et
(424 puan) tarafından
Ben de bu ölçüye göre yapıyorum. Ama akışkan olmuyor
tarafından
İyiyce çekiyor mu biebirini valla ben bu tariften hic şaşmam çok memnunum bazen o yarım suyu da koymayıp sadece sütten yapıyorum çok güzel oluyor ☺️

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 204 göst.
0 oy
4 cevap 112 göst.
29 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Sadevatandas (2,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 403 göst.
20 Ocak 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Mesutun hatunu (322 puan) tarafından soruldu
+4 oy
9 cevap 278 göst.
29 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (6,167 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,360 soru

24,084,960 cevap

331,425 kullanıcı

...