0 oy
181 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Hanımlar ben turşu yaptiğimda yumuşuyor . Siz nasil yapiyorsunuz tarif alabilirmiyim.

5 Cevaplar

0 oy
(3,454 puan) tarafından

Bu yılda annem ile yapicam kafam rahat:D limontuzu tuz sirke koyar annem göz kararı bide içine nohut sarımsak falan

tarafından
Bende ayni öyle yapiyorum ama yinede yumuşak oluyor
(47 puan) tarafından
Ben 1 kiloluk cam kavanoza malzemeleri koyuyorum canım  ne yapcaksam 1 litrelik ölçüm bu benim sonra 1 yemek kaşığı normal tuz 1 çay bardağı sirke üstüne normal soğuk ceşme suyu koyup kapatiom bu kadar kütür kütür kalıyor serin yerde 1 sene dayanır istersen pet şişeye yap sana kalmış bu 1 litrelik ölçüm
tarafından
Hangi sirke kulaniuorsunuz
(47 puan) tarafından
Ben Tariş kullanıyorum canım üzüm sirkesi ve mutlaka normal tuz kullanırım ben kaya tuzuyla ne zaman kursam eriyor ama normal tuzla yapinca ermiyor
tarafından
Tamam tesekür ederim canim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kaynamış su ,sirke,limontuzu ve kayatuzu bu sene kurdum çok güzel oldu. Ama çok dayanamayacak çünkü kaynanam ve eltim aldıkları salatalığı bı gece suda bekletmis kurarken bile yumuşaktı. Kişi beklemeden yemeye başladık erimeden bitsin diye
tarafından
Bende ayni bunu yaptim yumuşadı bakalim bu sefer inşallah yumuşamaz
tarafından
Oranları tutmamistir. Yada sıcakta beklemiştim serin yer olması lazım
tarafından
O olabilir
0 oy
tarafından
Ay benim eski açtığım posta bak bende tarif istemiştim bı arkadaş verdi sıcak suyla kavanozda, demin yaptım bende 5 kavanoz bakım nasıl olacak
tarafından
İnşallah güzel olur:)
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Sirke su kaya tuzu limon tuzu ve az bi şekeri eritip kuracagımın üzerine döküyorum çok güzel oluyo hiç yumuşamıyo
tarafından
Şeker kulanmadığım içinmi acacaba yumuşk oluyor
0 oy
tarafından

Bu tarifi yap asla yumuşamayacak sonra bana dua edersin:) 

Hesabı hep şuna göre yapacaksın
1 litre kavanozu ne istersen ister karışık ister salatalık ister biber doldur aralara sarımsak at
Üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1çay bardagı sirke 
2küp şeker
Sonra üzerine kaynar su dök agzını kilitle bu kadar :)

2 litre kavanoz yaparsan hepsi iki katı olacak boyle boyle ayarla her zaman
tarafından
Arada alt üst et ki karışsın canım, üzüm elma hiç farketmez
tarafından
Tmam çok sagol bende denemek  istiyorum ilk defa
tarafından
Tamam canım tuz ayarını değiştirme sakın 1 litre şişeye 1 yemek kaşıgı, 5litre şişeye 5 yemek kaşıgı, bu ayar bozulursa yumuşlar turşu, yada cook tuzlu yaparsın
tarafından
Söylediğin çok iyi oldu çok sagol canım hepsini yazdığına göre yapcam
tarafından
Tamam canım bide tuzlu suyu ayrı yerde hazırlama tamammı, sebzeleri doldur tuzu at diğerlerinide de at, en son üstüne ekle kaynar suyu bu kadar, iyi geceler canım:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 467 göst.
23 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Behemer_dagl (266 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 127 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde SL (1,307 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 115 göst.
6 gün önce Yemek-Tarifler kategorisinde Zeynepjdjdjd (352 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 168 göst.
13 Eylül 2025 Diğer kategorisinde KuranAsigiHatun (5,685 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,723 soru

24,173,378 cevap

335,977 kullanıcı

...