0 oy
328 göst.
Diğer kategorisinde (572 puan) tarafından
Cekip gidesim var buralardan gecinememek beni yordu asgari ucretle gecinemiyoruz dogalgazada zam gelmis dusunuyoruz kara kara napicaz diye kira elektrik su derken elde var sifir ben artik ekonomik ozgurlugum olsun istiyorum çok şükür karnımiz doyuyor ama bunaldigimda biyerlere gidebilme ozgurlugu istiyorum bir kiyafet alirken 50 kere dusunup magazadan hicbisey almadan cikmak istemiyorum aramizda yasayan varmi cidden istiyorum internette arastiriyorum amerikadan bahsediyorum almanyada olur evleri felan cok hos o amerikan evleri mustakil gecimleride rahat görünüyor keske oralarda yasayabilsem uzaktan davulun sesi hos gelir yorumlarinin gelceginide biliyorum gayette hos geliyo yani suan geliyorlar yazin eurolarini bozdurup 5yildizli otellerde tatil yapiyorlar bende istiyorummm

3 Cevaplar

+1 oy
(7,786 puan) tarafından
Bende istiyorum imkan olsa esimle ucarak gidicez ysni o raddeye geldik. 

Sonrada turkiye iyi abi burası kotu dicez :D ama asla turkiyeye donmicez :)
(572 puan) tarafından
Bende kus olup ucmak istiyorum :) sonrada oraya gidip calisiyoruz ama nasil calisiyoruz demek istiyorum sanki burda kolay calisiliyomus gibi
(7,786 puan) tarafından
Aynen burasi soyke kötü böyle kötü diyip asla turkiyeye geri donmicem.
Arkadasim gotti almanyaya evlenip dedi ki burda cikolatalar bile 1-2€ cok guzel ve ucuz.
Ordaki çikolatalar abur cuburkarda kalite burda aynisi 15-20 liradan asagi değil.
-Reklam-
+1 oy
(163,472 puan) tarafından
iste o eurolari bozdurup tatil yapiyozda onlari burda kazanmakda kolay degil bi evin kiradi en az 900 1000 euro asgari ucret 1500 euro ben şansli kesimdenim esimin evi var vs rahatiz ama kirada olupda turkiyeye 7 senedir gidemeyen aile var burda
(3,405 puan) tarafından
Uzaktan herşey güzel. Orda çalışanlar nasıl çalışıyor haberleri varmı acaba
iste euro turkiyede 10 katini gecti yaa o yuzden hep cazip geliyo ama burda 11 ay sıkıyolar kemerleri yiyip icmiyo milley para biriktiriyo gidip tr de 1ay rahat yasiyo bi örnek veriyim bu yaz turkiyeye gitmek icin uçaga gidis donus toplam 2300 euro verdik 23bin tl yapar dusun gerisini
(572 puan) tarafından
Merirem bizde burda zor sartlarda çalışıyoruz cocugumuza mama alamiyoruz kazandigimiz parayla kira oduycez diye buraninda pek bir farki yok
(3,405 puan) tarafından
Tabi canım inst da zengin olanlar var arada görüyorum. onlar bile türkiyeden götürüyor yiyecek kıyafet vs.. Ve yurtdışında da hep indirimli ürün almaya çalışıyorlar. Çokta ucuz değil yani. Parası olan bile etikette indirime girince almaya çalışıyorsa anlamak çokta zor değil oradaki geçimi. Allah yardımcınız olsun az paramı. Kaç tanıdık arabayla geldi uçak pahalı diye
(3,405 puan) tarafından
Türkiye de ne iş yapıyorsunuz
(572 puan) tarafından
Esim markette calisiyor bende ozel bi hastanede hemsireydim 1800 maas 15 saat calisiyodum cogu zaman çıktım omrum orada geciyor diye evlendim cocugum oldu simdi evdeyim cocugu buyutup krese verirsem cakisirim ancak
valla salcadan recele kadar herseyimi getiriyom iyi kotu idare etmeye calisyoz hani burda esimin evi arabasi olmasa kirada olsak gecinemeyiz bizde mumkun degil ev kurtariyo bizi o yizden allah sukur rahatiz

askim meslegin varmis bi sekilde devlete girmeye calis devlette hemsireler 5 bine yakin belkidr fazla para alirdir meselegin iyi
(1,573 puan) tarafından
Asgari ucret 1500 euro diyosunuz ama market alışverişi giyim ne kadar? Allaha şükür burda bi ekliklik çekmiyorum ama orijinal bi ayakkabının ederi 60 euroysa burda 700 900 lira vermek beni üzüyor. Postunuzu hatırlıyorum ekmek almaya giderken bebek arabası alıp döndüğünüzü alım gücü işte burda insanlarin artik ikinci el araba en iyi seçenekleri oldu. Ve dediğiniz gibi çok zor şartlarda çalışmayla. Ve sıfır birikim yine kendini sıkıp yurtdışına tatile gidebilme ya da akraba görebilme olanaginiz var. Yanlış anlamayın dediklerim bireysel değil tamamen alimgucu demek istedigim.
(3,405 puan) tarafından
Hemşire olup 1800 alma ihtimaliniz yok şuanda. Kaç yılında alıyordunuz bu maaşı
(1,764 puan) tarafından
Ya benimde eşimin babaannesi dedesi halası yurt dışında almanyadalar kadın diyorki paramız burada kıymetli Orda değil oranın 1500 eurosu buranın 1500 tl si gibi Orda da bir ekmek 1 dolar diyor domates 3 dolar diyor siz oranın parasını buraya ceviriyorsunuz ama yanlış yapiyorsunuz nasıl ki bizim paramız 10 tlmiz farkli ülkelerde değerli mesela 10 tl 10000 dirhem mi ne ediyor tam hatırlamıyorum. Orda 10 tl iyi bir para oluyor ama burada kendi ulkemizde pek birşey etmiyor dolar euroda oyle bizim paramız karsisinda kıymetli ama kendi ulkesinde pek değerli degil
yabanci marketler hesapli ama esas alisverisi turk marketinden yapmak zorundayiz bulgur mercimek vs bunlar yabanci marketlerde yok mesela daha persembe günü 3 tane ayvaya 18 euro ödedim tursuluk kornison kilosu 14 euro yabamci dukkanlarda yilda 2 kez ciddi indirimler oluyo ama bim gibi dusun yetisen aliyo bizim var ama cidden bi aile taniyorum 7 yildir turkiyeye gidemeyen kirada olursaniz trdem farki yok buranin eviniz varsa amenna
(1,764 puan) tarafından
Mesela almanyada kafana göre tasinamiyorsun eşimin babaannesigil ordaki evi kapatip gelmiyorlar çünkü ev kapatmak için yünlü bir miktar vergi istiyorlar yaslari 75 filan ülkeye kesin dönüş istiyorlar ama evi kapatamadiklari için donemiyorlar
(1,764 puan) tarafından
Aynen öyle burada zenginken nasıl rahatsan orda da rahat olmak için zengin olmak gerekiyor halamın kızıda fransa da fransanin en büyük oto kiralama sirketlerinin birinin sahibi o çok lüks yaşıyor ama eşimin babaannesigil buradaki askerin ucretliden farkları yok ki iki kişi çalışıyorlar yani babaannesi ve dedesi ikiside çalışıyorlar bir tvyi bile burdan aliyorlar
(572 puan) tarafından
Asgari ucret 2000 di heralde asgari ucretin altinda aliyordum özel küçük bir yerdi
(7,786 puan) tarafından
Canim burda 1 yil dis sikip 1 ay dahi tatil yapamiyorsun yurtdisindaki sadece o imkan bile cazip...
(1,764 puan) tarafından
İste canım Orda da iyi bir is bulman lazım sevdanın dediği gibi evin senin olacakta birikim yapacaksın gelip burada harcayacaksin ben yurt dışında değilim ama birçok şeyde yurt dışında görüldüğü gibi degil alt komşum kanada da oturuyor 3 4 senede bir kez geliyor 2 aylığına kizida kanada da imiş bak araları 500 km imiş orada 6 yıldır görüşmüyorlarmis kızı çıktı turkiyeye geldi burda gorustuler yol parası diyor kanadadan tuekuyeye gelmekten daha pahali
(7,786 puan) tarafından
Ya bi cok firsat orda daha iyi bak kuzenim otizmli sadece cumartesi pazar ailesine veriliyor hafta icleri yatili okulda ve cok guzel egitim veriyorlar ona ragmen guzel bi bakim parasi veriliyo turkiyede olsa daha beter hale dusersin cocugun hastaysa..
Sonra cocuk parasi var fransada var yani eger aileysen bi cok konuda daha cok fevlet yardimi var. İmkanım olsa ben cok isterdim gitmeyi...
Hic degilse orda uni bitirip ogretmen olup senelerce atama bekleyen yoktur.
(1,764 puan) tarafından
Bilmiyorum o kadar çocuk parası filan ama ordakilerde turkiyede gorundukleri gibi lüks yasamiyorlar yurt dışında hani burda bakıyoruz tatil ne bileyim cepleri para filan ama orası öyle değiller burada paraları kıymetli olduğu için öyleler fazla detay bilmiyorum tabiki
kizlar coxuk parasi var dogdugundan 18 yasina girene kadar ama devlet o kadar zekiki herkese ayni para vermiyo gelirine gore cocuk parasi veriyosun evet burdaki para tr 10 katimi gevince cebimiz orda bol para goruyo onuda amaan giderken sunuda alalim bunuda alalim diye harciyoz ben bu yaz kurutmalik sebzelerden peynir zeytinime kadar getirdim sukur ucakta kontrol yoktu hepsini getirdim esimin yemges30 kiloluk erzak almis ucaktan inince kontrol varmis hepsini alip atmislar kadinin gozleri doluydu herseyim gitti diye

devlet o yardimi herkeze yapmiyo hani tr de devletten yardim almak nasi zorsa burdada oyle zor dil okulundan bi arkadasin esi panik atak ve anksiyete hastasi 15 yildan fazladir ilaclarla yasiyomus devlet maasa bagladi malulen emekli yapti adama 1200 euro maas bagladilar ev kirasi 875 euro kalan parayla faturalarimi ödesin giyimmi alsin mutfak masrafinimi karsilasin yoksa tr gitmek icin parami biriktirsin hani davulum sesi uzaktan hos gelir misali
(7,786 puan) tarafından
Sevda iste en azindan Türkiye'de değerli oluyo paran 23 yasindayim bir kere otel yüzü görmedim 5 senede bir turkiyeye gelsem ama5 senede 1 ay gönlüme gore harcasam ah ona bile kabulum...
Orda bircok yonden iyi bircok şey yani biliyorum bizim akrabalar hatta dayim dahi gelemiyor bazen ama gelince istedigi gibi harciyor mesela biz onu hic yapamiyoruz..
Ya gerçekten hani bazi sey yaşanmadan bilinmez ya buda o şekil... Yaşamak isterdim anlamak için.
Ama o kötü diyen kimse de gelip Türkiye ye yerlesmiyor.
biz dudunuyoz ama esim burda okuyo uni bitirse bile tr de ne is yapcak burda hukuk okuyo avukat olcak ama tr ne is yapar kimse ise almaz mesela hukuk okuyan adamda gidip baska bi is yapmaz yani bizim durum farkli hani esim tr de avukatlik yapabilse bi an bile dusunmeden doncek
(7,786 puan) tarafından
Yani gelmek istesen cozum bulunur burdan üniye yazilir disardan bitiri sonra da dayısı olmadigi icin atama bekler durur...
Bak burda o da var okusan da isi bulamama riskin yuksek. Çünkü dayin yok yukarlarda.
(1,573 puan) tarafından
Esimin is yerinden arkadaşı belcikaya tasindi evlenip. Gecen konustular adam insaat isicisi sektor insaat yani. Gittikten 6 ay sonra ev almis nasil bi ev diyoruz ankara incegi bilir ordakiler gibi bi villa diyo aldigi fiyati tam hatirlamiyorum ama birim olarak düşünürsek o paraya ben ankarada istedigim gibi bi daire alamam. Mutfak masrafi diyosun iki gunde bi et yiyoruz aylik max 250 euro diyo. Gecen hafta markete gittim deterjan et almadan sadece bakliyat ve bez aldim 650 lira para verdim. Benim derdim tamamen alim gucu. Yine ankaralilar bilir yunus markette kisin taze sogani 16 liraya gördüğümü biliyorum. Allah herkese ferahlik versin ne diyim:D
(7,786 puan) tarafından
İste bende bunlardan bahsediyorum gelmek isteyenr çözüm yok ama burda isci emekci somutuluyo anca...
Askeri ücrete 100 lira zam zaruri gidaya 500 lira zam et lüks olmamali ya.. ama luks sinema tiyatro fakan hak getire...   İs var 12 saat gecen esime izin kulkandirmadikar maasa yansıcak dediler yansimamis... Fakan filan. Burasinin sesi de uzaktan hoş geliyo iste :/
Rabbim yar ve yardımcımiz olsun inşallah
(1,573 puan) tarafından
Bugünümüze çok şükür diyorum. Birim olarak on katı olunca güzel oluyor tabi:D benim zoruma gidiyor geçen ay niketan ogluma ayakkabı aldık 450 mi ne verdik e bebek daha her an ayağı büyüyebilir yurt dışında bakıyorum aynı ayakkabiya 25 euro:d milletin enayisi biz olmuşuz
0 oy
tarafından

Nickinle postunun uyumu:D

Heryerde geçim derdi var evin olucak kira çok zor

tarafından
Ahahah uyum süper:) artıladım
tarafından
Ellerin dert görmesin :))

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 674 göst.
15 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Nick.degistim.bende (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 642 göst.
0 oy
3 cevap 232 göst.
31 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Kelebekbursa16 (726 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 296 göst.
1 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Minimi (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,863 soru

24,146,160 cevap

334,668 kullanıcı