0 oy
372 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar evde meyve var kendilerinden geçmek üzereler . Elma şeftali üzüm bide mürdüm eriği var 6 7 tane ben bunları kaynatsam azıcık şeker ekleyip elekten geçirsem meyve suyu olurmu acaba ??

5 Cevaplar

0 oy
(54,067 puan) tarafından
ayri ayri mi yapacaksin cok olanlari recel yap elmayla elmali kurabiye yap uzumden hosaf erikleri de ye☺️
tarafından
Reçel yapmayi bilmiyorum ki rahmetli annem yapardı hep . Yapasim gelmiyor bide üzülüyorum düşününce
(54,067 puan) tarafından
afedersin canim uzmek istemezdim ben seviyorum diye demiştim degerlensin diye sen en iyisi hosaf yap hepsinden
tarafından
Yok estfrullah canım olurmu öyle şey Allah'ın taktiri yapicak bişey yok :)
(54,067 puan) tarafından
basinsagolsun rabbim cennette kavuştursun sizi insallah
tarafından
Amin Allah razı olsun
-Reklam-
0 oy
(14,201 puan) tarafından
Tadlari nasıl olur bilmiyorum onların. Bizim mesela erik ağacımız var kaynatıp azıcık şeker koyuyoruz güzel oluyor tadı 
tarafından
Mürdüm eriği çok olunca bende öyle yapıyorum babam şeker hastası ona iyi geliyor şekersiz yapıyorum rahat rahat içiyor adam . Ama 6 7 tane hepsini kaynatsam karışık meyve suyu olurmu acaba :)))
(54,067 puan) tarafından
bizde oyle yapıyoruz hakiki murdum erigiyse halam recel yapiyo. bardak eriginede murdum diyorlar
(14,201 puan) tarafından
Olur ya ne olacak sanki zaten şeker koyulduğu için tatlı olur bence en olmadı şifa niyetine iç bir iki bardak :D
(54,067 puan) tarafından
erikleri ye gitsin kiz
(14,201 puan) tarafından
Bizim kapıda incir de var mesela reçel yapıyorlar toplayıp
(14,201 puan) tarafından
Bak aklıma ne geldi. Nezle grip falan olunca eşim evde ki bütün meyveleri kaynatır içeriz güzel oluyordu geçen kış yapmıştık kaynat bence hepsini
tarafından
2 3 tane elma ayırdım elmalı kurabiye yapicam yarin . Şimdi kaynaticam bakiyim olursa yazarım buraya :))
0 oy
(1,634 puan) tarafından
Çok güzel olur. Çekirdeklerini ayırıp koy kaynasın güzelce. Sonrada blenderdan geçir özü içinde kalsın.

Ben hep ne bulursam atarım içine çürüyüp çöpe gitmesin diye
tarafından
Bende öyle düşündüm ya . Yarın pazara cikicam tazelerini alicam bunlarda ziyan olmasın dedim koyuyim hemen kaynasın bari uykumda yok
(1,634 puan) tarafından
Koy kaynasın bide blenderdan geçir ohh mis gibi ev yapımı meyve suyu
tarafından
Koydumm şimdi bakalım olucakmi çok saol :))
(1,634 puan) tarafından
Olur canım olur hazırlara bin basar hemde. Afiyetle için inşallah ☺️
0 oy
(1,841 puan) tarafından
Hepsini tencereye koy biraz da su ekle ama çok ekleme kıvamına göre sonra onu kaynat . Meyveler kaynadıktan sonra blendir yap iyice yap pürüz kalmasın sonra da içine pekmez ekle . Mükemmel oluyor , aynı hazır meyve suyu gibi . 1 yaşındaki oğlum onun için ağlıyor
(1,841 puan) tarafından
Dediğim gibi mi yaptın ? Bende o şekil yapıyorum meyveler ziyan olmasın diye hele sıcaklarda dolapta buzz gibiii mükemmel oluyor . Bebeğin var mı ? Ona da ver çok vitaminli
tarafından
Bebeğim karnimda daha :)) evet yaptım canım blendirdan geçirdim şeftali çok olduğu için ağırlık şeftali tadı oldu ama mükemmel gelip gidip içiyorum :))
tarafından
Pekmez koymadım ama pekmez yoktu çünkü evde . Portakallı keçi boynuzu pekmezi vardı oda portakallı diye koymadım
(1,841 puan) tarafından
Afiyet olsun canım çok sevindim şimdi bol bol vitamini alır . Büyüyünce de ona yaparsın canım bende sık sık yapıyorum :)))
tarafından
Saol canım teşekkürler :))
0 oy
(163,446 puan) tarafından
meyveler zaten sekerli extra seker katma  bence
tarafından
lyok koymadım çok güzel oldu sabahtan beri gelip gidip içiyorum :D

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 37 göst.
0 oy
2 cevap 68 göst.