0 oy
193 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,791 puan) tarafından
Ya kızlar dişçiye gidiyorum çürük yok diyor ama bir tane diş kaybım var tam ortadan kırıldığı için çekildi 

Sonra sol tarafta arkada yine diş kırıldı üstten az bir parça doktora gittim endodontiye gönderdi randevu bulamadıgim icin gidemedim derken sağ tarafta yine arkada başka bir diş kırıldı 

Neden oluyor acaba dişlerimi de çok fırçalarım bazen günde 4 5 kedi buluyor fırçalamak doktora gittiğimde de çürük yok diyor ama kırılıyor 

Birde ne yapacaklar şimdi bu endodonti nedir bilen bu durumu yaşayan var mı aranızda 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

Vitamin eksiği vardır canım kan testi verip genel kontrol yaptırabilirsin

(1,791 puan) tarafından
Off ya zaten dahiliye için gitmem lazım ama çocuklardan bir türlü gidemiyordum benimde aklıma gelmişti ☹️
tarafından
Bence ondan dolayı çıkacak kuzum
(1,791 puan) tarafından
Olan dişlere oldu desene canım ☹️☹️
tarafından
Yok kuzucum eğer hangi vitamin eksiğin varsa bir süre sonra düzelir merak etme. Ama ona göre vitamin ilacını kullanman lazım
(1,791 puan) tarafından
Vitamin değerleri düzelir belki ama dişim kırıldı canım ya ve şu an doktora da gidemiyorum
-Reklam-
0 oy
(4,148 puan) tarafından
Disciiii en buyuk fobim o yuzden bir bilgim yok
(4,148 puan) tarafından
Deme dogru diyosun. Gomulu olani cekiyo mu hemen bn kucuk yerde yasiyorum acaba konyaya falan mi yollar.
(1,791 puan) tarafından
Eğer kendinin yapabileceği birşey varsa yapıyor canım ama yapamıyorsa gönderiyor benim gibi
bir çene cerrahina gittim şimdi de endodontiye gidicem işte
(4,148 puan) tarafından
Ay Allah yardimcin olsun canm ins sorunsuz acisiz gecer
(1,791 puan) tarafından
Sağol canım inşallah
sende geciktirme ikimizede geçmiş olur inşaallah ☺️
(4,148 puan) tarafından
Sagol canm ♥️♥️
0 oy
tarafından
Kalsiyum eksikliginden hamilelikte doğumdan sonra kalsiyum ihtiyaci daha fazla oldugu icin dislerde kalmiyo ve gucsuz kalip kiriliyo 4 yada 5 kez degil 10kerede fircalasan olmaz bacim 
(1,791 puan) tarafından
Doğum yapalı 16 ay oldu canım hâlâ etkisi varmıdır ki
 kalsiyum süt ve peynirde var diye biliyorum çok ta tüketirim aslında ama zaten bir tahlil yaptırmam da gerekiyordu da erteliyordum hep ☹️
tarafından
Etkisi olmaz olurmu kuzu hamilelikte emzirirken kaybettiklerinin arasinda kalsiyum en onde bu cocukluktan eksiklik belliki cok tuketmediysen benim discim oyle demisti
(1,791 puan) tarafından
Nickini gördüm de tam kapak oldu bana bu saatten sonra ne fayda ☺️☺️☺️
tarafından
Ahahha aynen artik nefayda bu arada mihri ben :)
(1,791 puan) tarafından
Ne güzel isim ❣️❣️❣️ bende ebru ☺️
0 oy
(3,280 puan) tarafından
Aynı durumdayım  3 dişim yok kalanıda hep dolgu geçen gün dişim kırıldı yine kırılanı aldı doktor  dişimin yarısı yok napcam bilmiyorum birininde dolgusu düştü 6nay geçmediği için yapmadı geçici dolgu gibi  bişey yaptı bişey yiyemiyorum 
(3,280 puan) tarafından
Yok canım hiç aklıma gelmedi
(1,791 puan) tarafından
Gözü kör olsun bu paranında ya özeller almış başını gitmiş devlette randevu yok ne yapıcam bilmiyorum
(3,280 puan) tarafından
Aynen bi diş çekmesi 200 den başlıyo dedi
(1,791 puan) tarafından
Ya olay sadece para da değil güvenmiyorum da ben sırf para almak için olmayacak tedaviler de yapabilir diye düşünüyorum çektirdiğim dişim icin gitmiştim şöyle yaparız belki tutar böyle yaparız demişlerdi sonra devlete gittim %90 çekilmesi lazım ve çene cerrahı çekmesi lazım dedi kökten de kırılmış çünkü dedi açık açık ve net bir  şekilde de göstermişti kökü kırık dişe ne yapılabilir ki diye
(3,280 puan) tarafından
Doğru diyosun banada vida koyarız üstünü kaplarız falan dedi 800 tl ama bi ömür veremm oda kırılır dedi  şuan duruyo öyle bakalım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 159 göst.
2 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Minelsaglam33 (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 69 göst.

Kategoriler

1,469,303 soru

24,070,639 cevap

330,635 kullanıcı

...