0 oy
159 göst.
Diğer kategorisinde (176 puan) tarafından

Kendimce bilincli ogreten anlatan bir anne olmama rağmen bu sorunu asamıyorum yada kendiliğinden düzelecek bilmiyorum.. Kızlar şöyle ki oğlum doktorumuzunda deyimiyle algısı çok acık gelişimi gayet iyi olan, konuşmadı herseyi iyi bir cocuk. 2 yasında henuz. Bizim problemimiz akran sorunu,  sosyal hayatımız da olduğundan cok sorun yasıyoruz ortama ne zamanki bir cocuk girse veya evimize misafir gelse veyaaa parka gitsek asla ve katiyen hiçbirşey paylaşmıyor. Paylaşmadıpı gibi başkalarının elinden almaya çalışıyor. Herseye benim benim diyor. Annecim şöyle böyle desem de yok çok sinirli. Bazıları dönemsel diyor. Hep böyle gitmesinden korkuyorum gercelten bazen asırı tepkiler veriyor,.bazen cocukşara vurmaya bile çalışıyor ki bizim aile de böyle bisey asla görmedi :'( bu beni üzüyor. Cevremizde bir kac kisi var zaten bu yaş, onlarda da paylaşma sorunu var ama bizimki kadar değil. Ha paylaşmak istemiyorsa paylaşmasın zorlama yok ancak birinin elinde en ufak ilgisini çeken bişru görmesin kendini yırtarak onu almaya s çalışıyor. Sizinkiler de böylemi böyle olup düzelen var mı? 

4 Cevaplar

+2 oy
tarafından

................

image

(176 puan) tarafından
Heh bu bizimki işte tam
tarafından
Bacım ama hepsi aynı ki :) doğum için anneme gittim oğlum 1 yaşında idi 15 ay büyük yeğenim var oğlum eline ne alırsa gelir onu alır ne tutarsa onları saklardi. Şimdi oğlum 20 aylık kızım 7 aylık. Kızım ne tutarsa kıymetlisi o oluyor. Yani çocuğun yaşının gereğini yapıyor. Sadece vermek istemediği şeyi kötülemen gerekiyor. Oo o çok kötü ben sana daha güzelini alacam çok kirliymiş eskimiş bü felan diyeceksin
-Reklam-
0 oy
(17,116 puan) tarafından
Benimkimin hiç böyle bir sorunu olmadi. Hatta bazen hediye ediyor oyuncaklarini. Bahceye çikinca cocuklardan izin ister verirlerse oynar vermezlerse büyuk tepkiler vermez. Bazen oyuncak vermeyene küser o kadar. 
0 oy
(4,088 puan) tarafından
Normal canım sen yine ona anlat olması gerekeni ve oyun kur paylaşmakla ilgili birlikte oyun oynayın hatta babayı evde başkaları varda onları da oyuna katın zamanla öğrenecektir 
0 oy
(351 puan) tarafından
Bence normal..Geçici bir dönemdir diye düşünüyorum.Cunku 2 yas benmerkezciligin tavan yaptigi donemdir..2 yas çocuğuna göre hersey onundur..:) Dünya onun etrafında dönüyordur.

Geçecektir..

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 81 göst.
19 Ocak 2025 Diğer kategorisinde byebruss (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 278 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Yagmurkokusuuu.1 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 310 göst.
2 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,898 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 255 göst.
2 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Nane.Limon (11,242 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,369 soru

24,071,330 cevap

330,674 kullanıcı

...