+1 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızım 4 yaşını bitirdi kreşe gönderiyordum sübyan okulluna okul dediğim de birisi hayrına vermiş evi kreş gibi yapmışlar fiyatı 500 3 öğün yemek var neyse kızım ilk gün ben götürünce istedi diğer gün oldu servisle gitti akşam ben gitmiycem diye ağladı gece uykusunda gitmiycem diye ağladı uyumadan önce inatlaşmışsık gitceksin alışman gerekiyor diye ben öyle sandım neyse sabah göndermedin ben gittim kızımla birlikte o gün de bıraktım geldim neyse akşam oldu sevdim gidicem anne dedi sabah oldu gönderdim eve geldiğin de de gidicem dedi ama akşam olunca yada uyuduğunda gitmiycem dedi ağlayarak uyandı niye bilmiyorum acaba kreşte sorun mu oluyor ki soruyorum da sana kızan vuran oldu mu diye yok diyor tevrübesi olan bilgi verebilir mi göndermeli miyim yoksa göndermemeli miyim benim korkum ilk okula başladığı zamab sorun yapması yine böyle olması

5 Cevaplar

0 oy
(54,014 puan) tarafından
küçük daha gondermesin yada öğretmen mj deniyo hoca mi ona sorsun
tarafından
: Sordum iyiydi diyor

Hocası: Ama akşam ağlama krizine giriyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Göndersin tabiki öğretmenini arayıp sorsun bakalım okulda gün boyu nasılmış hali tavırları okulda sorun çıkarmayıp mutlu oluyorsa sorun yoktur bence alışmaya çalışıyordur anneden ayrı kalmaya alışmak  kolay değil çünkü 
tarafından
: Sordum iyiydi diyor

Hocası: Ama akşam ağlama krizine giriyor
0 oy
(334 puan) tarafından
Evde anne kız ilişkiniz nasıl, çocuğunu sürekli kısıtlar mısın? Bir toplumda kızar mısın? Anne ve babanın dışında kızan ve azarlayan birileri var mı ? Çocuğun çekingen biri mi? Hiç arkadaş ortamı edindi mı? Şimdi diyeceksin bunlar ne alaka maalesef bunlar çocukların eğitim hayatında önemli rol oynuyor. Bu saydiklarimdan biri bile olumsuz ise çocuğunuz onun etkisinde olabilir.
tarafından
Anne kız güzel aramız bana çok düşkün olduğu için gitmiyor seni çok özlüyorum diyor.
çok sinirlendirirse kızarım
Kısıtlama derken ne gibi kısıtlama. Hayır izin vermem benim kadar kızan birisi olamaz babasının kızmasına bile dayanamam. Kızım baya baya çekingen toplum içine zor giriyor. İlk defa bu şekil arkadaş ortamı oldu dışarı sürekli çıkab birisi değilim 2 buçuk yaşında da oğlum var
(334 puan) tarafından
Kısıtlama derken kimi anne çocuğunun özgürce evde boya yapmasina sağı solu ellemesine yani kısaca merakını gidermesine izin vermez sürekli ona kızar ve azarlar o yüzden çocuklar okul hayatında öğretmenlerin hatta arkadaşlarının bile sürekli ona kizacagini düşünür ve kendini ifade etmez. Ama anladığım kadarıyla senin kızın kreşi çok sevmiş fakat sürekli seninle birlikte hareket ettiği için kreşte kendini yalnız hissediyor ve seni yanında istiyor
0 oy
(5,123 puan) tarafından
Biz de bunları yaşayalı 2 3 gün oluyor. İlk gunler yaeım gün kalıyordu almaya gidince ben kalacam diyordu ağlaya ağlaya eve getiriyorduk.  Öyle ilk 3 4 gün geçti 

Sonra pazartesi geldi anne ben okula gitmicem hatta babası bırakıyor sabahları 1 sabah çok zor oldu benim için anne beni bırakma Baba beni götüme diye bağrıyordu ağlayarak. Aklım kaldı o gün eşim diyor okula varınca hemen sınıfına giriyor hiç ağlamıyor diye. .o gün ben almaya gittim oğretmeni ile konuştum hşö bir sorun yok dedi çok uyum sağladı hemen oyuna dalıyor... 

Ben anladım ki sabahları erkenden kalmak çok zoruna gidiyor 6:45 ayakta, gece erkenden yatırmaya başladım istese de istemezse de uyku moduna sokmaya çalılıyorum bu hafta ilk 3 gün biraz ağladı 2 gündür anne ben okulumu çok seviyorum gidecem diye soyluyor sabhları akşam yatarken de 
tarafından
Sabah da zor oluyor ama gece uykusunda ağlıyor o beni düşündürdü acaba yaşı da küçük mü ki
(5,123 puan) tarafından
Yaşı küçük değil, alışması lazım. Bir de orda nasıl bir ortamda, rahat ediyor mu  emin olmanız lazım
Benim oğlum 3 yaş 9 aylık.
0 oy
(3,158 puan) tarafından
Size tavsiyem vuran kızan oldu mu diye sormak yerine bugün en sevdiğin şey ne oldu en çok neden mutlu olsun,en cok neye üzüldün,hangi arkadaşınla oynadın gibi sorular sormanız. Eğer vuran oldu mu diye sorunca cocuk uydura bilir ya da okulda biri ona vurabilir gibi kaygı yaşayabilir. Alışma sürecinde boyle gel gitler olabilir. Sabah kalkınca anneden ayrılıp gideceğini bildiği için ağlıyordur büyük ihtimalle gece de. Biraz daha gözlemleyin ve öğretmenle iletişim halinde olun

İlgili sorular

+6 oy
15 cevap 781 göst.
19 Mart 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde iiiinciiii (2,882 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 1,025 göst.
0 oy
2 cevap 210 göst.
2 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Eymir (1,080 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 476 göst.

Kategoriler

1,472,462 soru

24,111,421 cevap

332,982 kullanıcı

...