+1 oy
310 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Sorum başlıkta 

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Evde hiç ışık açmam su da bedava zaten akşam TV açık ışığa gerek yok sadece mutfakta isim olursa açarım bittikten sonra da kapatırım başka aklıma gelmiyor :-)
tarafından
Bende öyle tv ışığıyla otururuz misafir vs biri gelirse eğer tv yi kapatır ışığı açarım
tarafından
Ekmeğimi kek poğaça börek hepsini sobanın fırınında yaparım cnm bir de akşam TV ve buzdolabı hariç bütün fişleri çekiyorum uyrken de tvyi çekiyorum:-)
-Reklam-
0 oy
(163,283 puan) tarafından
valla ben hic tasarruf yapamiyom banada akil verin
tarafından
Fişleri prizde bırakmayın elektrık harcıyor gece yatarken bütün gereksiz kullanmadığınız fişleri çekin tv fırınlar vs gbı tv ışığı yeterliyse akşam ışık yakmayın
(163,283 puan) tarafından
bizim camasir bulasik makinasi firin mikrodalga hep dolaba monteli istesemde cekememki ama tv isigini seviyoz onu yapiyoz hep
0 oy
tarafından

Yemiyoz icmiyoz :D:D  çok tasarruf sağlıyor böylece:angel:

(2,252 puan) tarafından
En güzel tasarruf :)))
tarafından
Kız yeme içme olur mu öyle tasarruf bu kez sağlığından olursun ahahha
tarafından
Ahahahaha kiz ciddiye mi aldın şaka yaptım ben heralde yiyoruz içiyoruz ahaha:)))
tarafından
Yok kız
0 oy
tarafından

:ermm:       yok     

0 oy
(2,252 puan) tarafından
Maalesef yapamıyorum illaki oluyor ya
0 oy
(25,177 puan) tarafından
Ekstra bişey yapmam:ç genel olarak faturalarım ideal gelir 
0 oy
tarafından
TV kullanmiyorum ışıkları hemen kapatıyorum işim bitince prizde elektronik eşya bırakmıyorum suyu sürekli akarak kullanmiyorum mutfakta bayat ekmekleri atmıyorum dilimleyip kurutup robotta çekiyorum aklıma gelenler bunlar
0 oy
tarafından
Yapamıyorum doğru düzgün
0 oy
(1,017 puan) tarafından
Çayı içilecek kadar yapıyorum abartmıyorum dökülüyor yoksa yemek çeşit yapıyorum az yapıyorum 2 gün yetio 2 haftada bir pazar yapıyorum genelde ışıkları fuzuli açmam gündüz zaten TV açılmaz bulaşıkları da sudan geçirmem 1 su bardağı kadar su olur leğende pisliğini temizlerim süngerle bulaşık makinenin eko  bölümünde çalıştırıyorum banyo içinde su ısınana kadar akan suyu biriktiririm ayırırım tuvaleti ilk postasını onla akıtırım sonrası normal ama az su kullanmış oluyorum böyle 
0 oy
tarafından
Belkı benı kınayanlar olucaktır ama ben mahallede her pazar kurulduğu gun akşamları gider bedava sebze meyve toplarım sebze meyveye para vermemiş olurum :))

tasarruf 
(496 puan) tarafından
Neden kınansın canım israf oluyo o kadar sebze meyve bazen ben de görüyorum eşime diyorum kasayla falan bırakıyo pazarcılar alalım falan o da ihtiyacı olan biri alsın diye izin vermiyo nolcak sanki nimet çalmıyorsun sonuçta
tarafından
Tabı canımda herkes senın benım gbı düşünmüyor malesef
(2,264 puan) tarafından
Kimsenin haddi degil kimseyi kınamak canım asla oyle dusunme. Ne iyi yapiyorsun çalmıyorsun ya ne var bunda
tarafından
Aynn canım teşekkür ederim Allah razı olsun
(2,264 puan) tarafından
Senden de Allah razi olsun canım
0 oy
(496 puan) tarafından
Gereksiz kıyafet almam deterjan tüketimine dikkat ederim çamaşır makinesi haftada en fazla 3 defa çalışır ekstra perde halı vs. Yıkanmıcaksa kurutma makinesinin biriken suyu dökmem yerleri silerim eğer kırıntı döküntü yoksa elektrik süpürgeyi 2 güne bir çalştırırım bulaşık makinesini dolmadan çalştırmam fırını da sık çalştırmam mutfakta sıcak yemeiimi yaparım ama tatlı çok yapmam o yzden yağ şeker gibi şeylrr çabuk bitmez ekstra krem şanti krema vs. Gibi şeyler de pahalı haliyle onlar da alınmıyo kızartma kızım isterse yaparım yemek olarak da şuan 2 kişiyiz akşama kadar tekim  eşim geldiğinde beraber yeriz kalan illaki oluyo onu da ertesi gün ben kendim tüketiyorum sonra tazesini yapıyorum birşeyi sırf beğendim diye almam ihtiyacım var mı ona bakarım önce böyle ama bunları genel olarak yerleşmiş özellikle tasarruf yapmak için uğraşmıyorum sanki öyle uğraşınca daha çok gidiyo gibi geliyo :) 

İlgili sorular

0 oy
48 cevap 1,183 göst.
0 oy
5 cevap 1,112 göst.
21 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,711 soru

24,020,087 cevap

328,187 kullanıcı

...