0 oy
249 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,718 puan) tarafından
Kaynar suylami normal suylamı sertligi nasil olyo kizlar

6 Cevaplar

0 oy
(66 puan) tarafından
Kaynarı yeni duydum normal suyla gayet kütür kütür dkdldk
(2,718 puan) tarafından
Bnde denemedim ama sert oluyo diyolar
(66 puan) tarafından
Yumuşatmaz mı aksine güvenemem normal su iyidir :D
(2,718 puan) tarafından
Sertlestiriyomus canm
-Reklam-
0 oy
(391 puan) tarafından

Başka posta yazdım sana da yazayım:) 

Ben neredeyse 10 yıldır yaparım hiç erimez, suyu dupduru olur. Detayına kadar yazayım.

Turşuyu her zaman 500 ml lik cam kavanoza kurarım, kapalar yeni ve steril olur. 

Suyunu akşamdan ayarlarım.

Su için, 1 litre suya 2 yemek kaşığı kaya tuzu.

Temiz su olacak suyu kaynat, bir iki dk kaynasın. Tuzu içinde erit. Ertesi gün kur.

Kavanozun altına sarımsakları koy 5 diş ve ortadan ikiye bölünmüş şekilde koy. (Aslında sarımsak güzel tat verir. Sarımsakları istersen 3 tane de koyabilirsin.)

Üstüne yıkadığın sebzeleri kavanozun yarısına kadar koy ortasına yine sarımsakları aynı şekilde koy. Yine üzerine sebzeleri koy. Üstüne yine Sarımsak koy.

Kavanozun üzerine 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu koy. 

Kavanozun yarısına kadar dünden hazırladığın sudan dök. 

Geri kalan kısmı da üzüm sirkesi dök. 

Kavanozun ağzına kadar değil de bir parmak kalınlığı kadar boşluk kalacak şekilde sirkeyi dök

Sirke asit olduğu için yükselecektir.

Ters çevir bir gece beklet.Ertesi gün karanlık yani güneş görmeyen yerde muhafaza et. 

En önemlisi sevgiyle kur. :)

(2,718 puan) tarafından
Saol canm tesekkurler
0 oy
(581 puan) tarafından
Tuzu sirkesi ayarlanmış normal suyla
(2,718 puan) tarafından
Saol canm
0 oy
tarafından
Hiç yapmadım ama cnm Çektı beee
(2,718 puan) tarafından
Benimde cekti be olsada yesek kiz
0 oy
(17,151 puan) tarafından
İki senedir kornişon turşusunu kaynar suyla yapıyorum valla çok güzel oluyo çıtır çıtır hiç erimede yapmiyoo
(2,718 puan) tarafından
Direk kaybar suyu dokuyosn deni canm ölcun n
(17,151 puan) tarafından
Cam kavanoza bütün malzemeleri koyuyorum tuz sirke ve limon tuzunu koyuyorum en sonda kaynar suyu koyup kapağını kapatıyorum aynı konserve gibi tutuyo kapak
(2,718 puan) tarafından
Tuzu falan n kadar koyuyon
(17,151 puan) tarafından
Canim 5 kiloluk cam kavonoza litreye bı yemek kaşığı koyuyorum sirkeli sevdiğim icin2 su bardağı sirke ve bı tatlı kaşığı kadar limon tuzu
(2,718 puan) tarafından
Saol canm
0 oy
(8,162 puan) tarafından
K.validemgil 2 senedir kaynar su ile yapıyorlar kütür kütür oluyor ve hemen oluyor üç gün sonra yiyoruz
(2,718 puan) tarafından
Karisik tursuyudami oyle yapyo canm
(8,162 puan) tarafından
Kornişonda denediler hep

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 396 göst.
8 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+14 oy
23 cevap 1,174 göst.
16 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Mervela (7,470 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,003 göst.

Kategoriler


1,468,392 soru

24,057,667 cevap

329,991 kullanıcı

...