0 oy
336 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,121 puan) tarafından
Kızlar güzel bir kuru fasulyenin sırrı sizce nedir 

Dağılmadan pişen tane tane

Dipnot : düdüklü tencere kullanamıyorum :)) 

6 Cevaplar

0 oy
(12,959 puan) tarafından
Ben düdüklü de yapıyorum o zaman posttan çıkıyorum ;) 
(1,121 puan) tarafından
Ayyy düdüklü
-Reklam-
0 oy
(2,225 puan) tarafından
ben haşlayıp dolaba attım canım daha pratik oldu benim için 

diğer türlü bende pişiremiyordum düdüklü bende kullanmıyorum 

ben birde baharat ve sucuk olmazsa olmaz diyorum ☺️
(1,121 puan) tarafından
Benimde yemiyor pişince bütün olduğu için alıyorum
(2,225 puan) tarafından
tadı kalır ya eşim alır onu yemez sonra
ben bayılırım yoksa soğana :)
(1,121 puan) tarafından
Bir gün dene yağda soğan kavurunca salçayla :) yemezse sen yersin
(2,225 puan) tarafından
:) diyosun
(1,121 puan) tarafından
Denemesi bedava yarın dene :)))
0 oy
tarafından

Genelde geceden islatirlar ama ben pişirmeden 1 saat önce kaynar suya basıyorum 2 kere değiştiriyorum suyunu sonra düdüklüde pişiriyorum tabi :) 

Pilav içinde şeker canım 
(1,121 puan) tarafından
Pilava limonda damlatırım ve tereyağını suyu koyduktan sonra koyarım
tarafından
Evet limonda tane tane yapıyor ve ben suyunu iyice çektiriyor um canım yanacak gibi sonra kapatıp havlu kağıtla dinlendiriyorum tane tane oluyor
(1,121 puan) tarafından
Tavuk suyuyla efsane oluyor ama her yemeğin yanında değil tabi :)
tarafından
Ağzımızın tanıdı biliyoruz :)
(1,121 puan) tarafından
Bi vedat milor kadar olmasakta :))))
0 oy
tarafından

Ben yengeme veriyorm yengem tandıra atıyor , :))) çok güzel pişiyor 

(1,121 puan) tarafından
Demeeeee yaaa güveç tandır off offf ❤️❤️❤️❤️
0 oy
(3,799 puan) tarafından
Hic düdüklü kullanmadim . Hep tane tane kivamli olur benim yaptıklarım herkes beğenir.  
(1,121 puan) tarafından
Tarif alalım canım
(3,799 puan) tarafından
Kız  normal yapiyom herkesin yaptığı gibi valla. Ben suda bekletmem az biraz haslarim yumusasin diye . Ince doğranmış bol soğanı tuzla iyice kavurur yesil biber katar salça katar tekrar iyice kavurur fasulyeyi koyarim kepceyle karistirmadan tencereyi hoplatarak karismasini sağlar 2 3 dk öyle kavururum hepsini orta  ateşte ben soğuk su koyarim ilk ama az koyarım öyle dolu dolu değil suyunu azaldikca azar azar eklerim ama ekleme su kaynar su koyarim.  Ne bilim böyle işte normal tarif ama hep kivamli olur tane olur
0 oy
(496 puan) tarafından
Islatırken içine bi çay kş. Karbonat at bir de pişirirken fokur fokur kaynatma bikere kaynayınca en küçük göze al kıs sine sine pişsin suyunu da anca üzerine çıkıcak kadar koy gerekirse yine eklersin birden su doldurma çamur gibi olur . Daha da olmuyos fasulyeden kaynaklanıyodur

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 311 göst.
27 Temmuz 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde PrensesAnnesi1903 (783 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 110 göst.
+1 oy
2 cevap 120 göst.
4 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
+3 oy
5 cevap 129 göst.
16 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde gamzekusdemir (378 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,468,244 soru

24,055,626 cevap

329,898 kullanıcı

...