0 oy
1,026 göst.
Diğer kategorisinde (1,301 puan) tarafından
Kızım 1. Sınıfa başladı. Anaokuluna gidemedi maalesef. 2 gündür sınıfa girmedi. Kızım ağlıyor diye öğretmen hemen beni arıyor Zeynep ağlıyor gelin diye. Yani biraz onunda çaba göstermesi gerekmiyormu? Ben alışsın diye elimden geleni yapıyorum ama öğretmen sanki hiç kalması için çabalamıyor gibi geliyor. Dün sınıfa girer girmez aradı, bugünde daha sınıfa girmeden dışarda sıradayken aradı. :( 

18 Cevaplar

+1 oy
(2,493 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
İlla ki uğraşıyordur uğraşmaz mı hiç? Ama öğretmeni de anlayın sadece sizin çocuğunuz değil bir sürü uğraşması gereken öğrencisi var. Ayrıca okul çocuğunuza şuan yabancı bir ortam. Elbette sizi arayacak. Siz yanında olursanız okula güvenli bağlanma zamanla gerçekleşir. Siz de sevmesi için okulu elinizden geleni yapın. 
tarafından
Kizina da asla yuklenme asla kusummm❤️ Zaten zor bir surecten geciyor .Kendini daha da yalniz, caresiz hissetmesin .Hatta utanc duygusu bile hissettirir bu ❤️kendinden utanmasina sebep olur .Sen onu destekle surekli ☺️ her seferinde onu anlamaya calistigini soyle .Onun icin Zor oldugunu hissettigini soyle ☺️❤️ insallah duzelecek canimin ici  .
(1,301 puan) tarafından
Benim kızımla iletişimim çok güçlü aslında. Sonsuz güvenir yapacam dediğimi yaparım yapamam dediğimi yapmam bilir kızım. Sorun şu ki erkeklerle hemen kaynaşamıyor. Öğretmenimizde erkek çok çekiniyor. Evde konuşuyorum güzel güzel çekinecek korkacak hiç bişey yok biz öğretmenini çok sevdik diğer çocuklarda çok sevdi bak ne kadar mutlu ayrıldılar okuldan ne güzel oynadılar vs vs diye. Tamam diyor sınıfa gireceğim anne diyor hevesle ama öğretmeni görünce ağlamaya başlıyor :) onun için diyorum biraz konuşsa ikna etmeye çalışsa alışır diye. Öğretmen bayan olsaydı eminim bu sorunu yaşamayacaktık :) kendide diyor zaten keşke öğretmenim bayan olsaydı diye :)
(1,301 puan) tarafından
Haklısın canım çok sağol. ❤️
(2,493 puan) tarafından
Elbet bayan öğretmen erkek öğretmen diye ayırmak lazım fakat bayan öğretmenlerin annelik içgüdüsü daha baskın oluyor aynı zamanda sabırlı oluyor ve daha çok ilgileniyorlar. Hatta bazı öğrenciler annesi yerine bile koyabiliyor o sıcaklığı öğretmende hissediyor. Sen sabret canım alışacak elbet
(1,301 puan) tarafından
İnşallah canım çok sağol ❤️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Var şerife bacım var görürse gelir inşallah 
(1,301 puan) tarafından
Teşekkürler
tarafından
Geldim kusummm ❤️ canim  fatma hocam yapmam gereken yorumu yapmis.
tarafından
Iyi varsınız öğretmenim ❤❤❤
tarafından
Sen de kusummmmm❤️☺️ Onun altina onemli bir kac sey ekledim selincim .Bakabilirsin.
0 oy
(38 puan) tarafından
Ben varim canim
(1,301 puan) tarafından
O velileri kapıya toplayanda müdür en azından bizim okul öyle. Çocukları almak için okul kapısında topluyor velileri. İzdiham gibi. Salgını geçtim, çocuk çok rahat kaçar oradan gerçekten.
tarafından
Bizim mudur dün konuşma yapti ilk gün kalabilirsiniz dedi ama sonraki günler Okul kapısından bırakın gidin çıkış saatine 5 dakika kala gelin dedi ama bazı veliler gitmiyor bunlarin hiçmı işi gücü yok hiçmi temizlik yemek yapmazlar valla şaşırıyorum sigaralari elinde keyifler süper ya gitmiyirsaniz bile az ötede durun o çocuklar çıkip gitse Allah korusun araba çarpsa herkes için acı
(1,301 puan) tarafından
Bana öğretmen sen git ben hallederim dese bende gidecem. Ama tam aksi beni arıyor çağırıyor 2 gündür. Bakalım p. Tesi günü ne olacak.
tarafından
Oglum anlatıyor bugün sınıftan bir arkadaşi onunda adı zeynep annemi istiyorum demiş Öğretmen bende annemi istiyorum ama her istediğimiz olmuyo demiş
(1,301 puan) tarafından
:)) yaa kıyamam çocuklar içinde çok zor. Ama öğretmende ne güzel idare etmiş. İnşallah benim kızımda alışır en kısa sürede.
0 oy
tarafından
Şerife var ama ingizkice öğretmeni oo
tarafından
En uste yoruma yazdim bebegim ❤️ faydali olur umarim yazdiklarim.
(1,301 puan) tarafından
Benim için çok faydalı oldu canım teşekkür ederim önerileriniz için. ❤️ Bi yandan prematüre bebeğim var kapalı alana girmesi yasak Bi yandan yeni okula başlayan kızım var. Şu ana kadar güzellikle halletmeye çalıştım kızımın okul işini hatta herşeyini. acaba biraz baskımı gerekiyor benmi yanlış yapıyorum diye düşündüm bugün. Hatta kızımada yüklendim biraz.
0 oy
(776 puan) tarafından
Öğretmen zoru sevmiyor belli 
0 oy
(923 puan) tarafından
İki gündür çocuk kayboluyor bizim ogretmende iyi çıkmadı ben biraz rahatım diyo bide onun öğretmen olduğunu diplomasi değil davranışı ve eğitimi ortaya çıkarır o çocuğu sınıfta tutma çabası olmasi lazım yoksa niye okumuş 
0 oy
tarafından
bizimki de 1.sınıf başladı dün..bugün gitmedi öğretmen atanmış başka öğretmen gelecekmiş pazartesi yarın da gitmeyecekler..ama grupta bir endişe var kadrolu mu ücretli mi gelcek diye.ücretliye neden böyle bakılıyor biri açıklayabilir mi?ücretli gelirse itiraz ederiz diyorlar
(2,493 puan) tarafından
Sadece gidecek korkusu yok bence velilerde. Eminim ücretli ne kadar öğretebilir kafası da var. Defalarca gôrdüm bu davranışı çevremde
(3,148 puan) tarafından
Ya çocuklar alışır sonra tekrar baştan başka bir öğretmene alışır geç adapte olurlar bu adaptasyon derslere etki eder odaklanamazlar diye korkmuşlardır umarım ama diğer öğretmen arkadaşın dediği gibi öğretmen öğretmendir yeterli içinde çocuk ve öğrenci sevgisi olsun gerisi hallolur ve gelende değişmez çocuklarım iyiliği için diyorum
tarafından
işini iyi yaptıktan sonra ne önemi var ki
(38 puan) tarafından
Kesnlikle
tarafından
güzel haber geldi kızlar öğretmen dilekçe verip geri döndü değiştirmediler..pazartesi başlayacaklar
0 oy
(3,148 puan) tarafından

Kaç yaşında canım eğer anaokulu yaşındaysa o yüzden adaptasyon süreci zor olur bir de hiç bilmediği bir şey ilk önce çok küçük şeylerle ödüllendirip sonra bunları işte öpücük vs gibi şeylere dönüştürerek kesebilirsiniz ödüllendirmeyi yoksa zor bir süreç olabilir.

Çaba gösteriyor annesi tabiki de ama ilk kez böyle bir ortama girdiği için zorlanıyor üzerine gitmeyin ağlayabilir sen sakinleşti ben snei bekliyorum çıkınca sana bir sürpriz var diyip onu alıştırabilirisniz tabiki büyük ödüller olmadan.

Okul öncesi/özel eğitim öğretimini tamamlamış biri olarak yazıyorum :)
(1,301 puan) tarafından
Keşke anaokuluna gidecek yaşta olsaydıda bu sene yollayabilseydim. Ama o şansımız yok maalesef 6 buçuk yaşında. Ödüller koymazmıyım onuda denedim bugün. Sıraya girene kadar anlaşmamıza sadık kaldı sıraya girince Bi anda ağlamaya başladı. Öğretmenin yanına gitti anneme gitmek istiyorum diye ağlamış, öğretmende hemen beni aradı. Aramasa aslında öğretmen kararlı ve tatlı Bi ses tonuyla ikna edebilirdi diye düşünüyorum
(3,148 puan) tarafından
İlk olduğu için çocuğu okulda soğutmak zorlamak istememiştir belkide iyi düşünelim iyi olsun umarım alışır bir iki arkadaş edinse hele öyle güzel gider kii
(1,301 puan) tarafından
Okul içine sınıf içine velileri almıyorlar. Yoksa yardımcı olurdum arkadaşlık kurmasına. Aslında benimle 1 kere sınıfa girse gerisi gelir
0 oy
(211 puan) tarafından
Ben ilköğretim Türkçe ogretmeniyim canim tabi cocugun ilk başta ana okuluna gitmediği için alışma süresi olacak ana okuluna gitseydi uyumu daha kolay olurdu diğer konuya gelince de sınıfın durumuna bağlı açıkçası çok kalabalık bi sinifsa ogretmen burada tek tek kiminle uğraşacak eminim alisamayan çok cocuk vardır orda siz bi kac gun okula gidip seni bekliyorum ben disarda felan gibi konuşabilirsiniz yanında durabilirsiniz illaki alışacak ama öğretmen de beni direkt sizi aramiyordur belki sakinleştirmeye anlatmaya calisiyordur tabi alışmayınca onun yapacagi birsey yok 
0 oy
tarafından
Ben de lise öğretmeniyim.Sınıf öğretmeni salgından dolayı da pek ilgilenmeye bilir.iki seneye yakındır okuldan uzağız.Zor günlerden geçiyoruz.
0 oy
tarafından
Ay kurban olduğum anam ilk okula başladığımda aylarca benimle okula gitti  geldi başımı beklediydi ne zor alıştım okula ben ")) çocuk için zor bir süreç canım anlayışlı olmak lazım ben seni burada bekliycem falan de okulda durduğu zaman bir şeyle ödüllendir buyuk sınıfları örnek gösterip hevesini arttır daha okul başlayalı iki gün oldu mutlaka alışacaktır zamanla 
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Mutlaka ikna etmeye çalışıyordur son çare seni arıyordur. Bütün sınıfı bırakıp senin çocuguna özel ilgi veremez haliyle
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Ben çocuk gelişimi öğretmeniyim canım özel bir anaokulu olsa yada okul olsa çok uğraşır alıştırmak için ama devlet okulundan çok fazla ilgi bekleme öğretmeni de eminim çabalıyordur ama hangi birini çabalıcak benim kardesimde başladı okula gitmeden önce hiç gitmek istemiyordu biz hergun konuştuk onunla neler yapacağını anlattık bugün 2 günü çok şükür annemi eve göndermiş sen git diye öğretmeni ve arkadaşları şuan yabancı sen alıştırmaya çalışacaksın okulu sevdir sosyalleşsin okul bahçesinde sınıfındaki çocuklarla oynamasını sağla bunları öğretmenden bekleme 45 öğrencisi olan bir öğretmen bunlari yapamaz oda insan en güvendiği kişi sensin çocuğunun o yüzden senin biraz çaba gostermen lazım evet zor bir süreç ama alışacak Rabb'im yardımcınız olsun inşaallah
0 oy
tarafından
Ben kreş öğretmeniyim cabalamiyor değil de çok inatçı ve çok ağlıyorsa diğer çocuklarda etkilenip aynı şeyi yapmasınlar diye arıyordur küçük çocuklar sürü psikolojisiyle ilerler akranları nasıl davranirsa öyle davranır adaptasyon süreci iki hafta sürer sonra alışır eger öğretmeni izin verirse sınıf arkadaşlarına hediye veyahut kek poğaça tarzı birşey hazırlayın arkadaşlarıyla paylaşmasını ikram etmesini sağlayın böylelikle iletişim için ilk adımı atmış olur
0 oy
(272 puan) tarafından
Bende öğretmenim. Lütfen öğretmeni suclmaak son işiniz olsun. Emin olun elinden gelenin en iyisini yapmak için öğretmen arkadaşım uğraşmıştır. 
(1,301 puan) tarafından
Suçlayan yok zaten. Sadece durumu bu şekilde anlattım. Yoksa öğretmen sınıfta çok sevildi. Benim kızımda çok sevdi aslında ama yaklaşamıyor..
(272 puan) tarafından
Ben de 1.sinif öğretmeniyim. Sınıflar kalabalık çocuklar okula tedirgin geliyor sınıfta da ısrarla ağlayan bir çocuk  diğer çocuklar da etkileniyor. O yüzden aramıştır
(1,666 puan) tarafından
Ayy iyi ki benim velim değilsiniz. Belli sorun çıkaran ,karşısındakini dinlemeyen tiplerdensiniz
(1,301 puan) tarafından
Fikir almak için Bi soru sordum sadece tipimi nerden anladın. İyiki değilmişim gerçekten. Tam aksi sorun çıkarmayı hiç sevmem karşımdakinide dinleyen ve anlamaya çalışan biriyim. Ama siz belliki yargılamaya insan arıyorsunuz. Neyse beni anlayan anladı siz anlamasanızda olur.
0 oy
tarafından
Ablamın oğlu aylarca ağladı . Daha kundaktan bile çıkmamış bebeğiyle okulun bahçesinde bekledi .Ben burdayım hiç gitmiycem dedi . Eve gelip 10 dk bebeği emzirdi koşa kosa geri gitti. Okula alışma süresi 2 ayı geçmişti.  Çeşit türlü şeyler yaptı.  Mesela arkadaşları için sek3r aldı dagittirdi. 
0 oy
(1,404 puan) tarafından
Küçükken hatırlıyorum birinci sınıfa başlamıştık ve korkan ağlayan çocukların yanında annelerine sıralarında alışana kadar onlarla birlikte duruyorlardı belki sizde çocuğunuzla sınıfa aynı sıraya oturabilir siniz.
(1,301 puan) tarafından
Öyle olabilse hemen alışır. Ama velilerin sınıfa girmesi yasak pandemiden dolayı
0 oy
(1,234 puan) tarafından
CANIM bizde 1inci sınıfa başladık ilk gun baya öğretmenimiz cabaladık baya zorladı öğretmenimiz yoklamasını aldı hediyelerini verdi söz istedi oğlundan bugun gidebilirsin ama yarın gelirsen cok mutlu olurum dedi eve gittik ertesi gun sabah tekrar mızmız kandı gitmek istemiyorum diye ama götürdüm tabii sınıfına kadar götürdüm ağladı gitme diye öğretmenimiz siz gidin ben hallederim dedi sesi geliyordu baya ağlıyordu umursamadı cıktm bahçeye hata eve gitim öğretmenimiz yazdım umut napıyo diye cokta susturup hata boyalar filan yapıyormuş öğretmene dediğin öyle olur öğlen almaya gittiğimde oğlum okul heyecanından bu sefer eve gelmek istememiş öğretmenim beni cok sevdi oynadı bnle dedi yarın olsun bian önce dedi Bnde cok şaşırdım baya uzun oldu kusura bakmayın 
(1,301 puan) tarafından
Ya benim kızımada bu lazım işte. Zorunlu kılmadıkça alışacak gibi değil.
(1,234 puan) tarafından
Aynen canım öyle

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 511 göst.
8 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,895 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
28 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 431 göst.
26 Nisan 2022 Diğer kategorisinde SL (1,294 puan) tarafından soruldu