Umarım biri okuyup canı istemez cok üzülürüm ama sormak istedim ilk defa yapcam.. hakkınızı helal edin önce. köfteyi mangalda pişirip yemek istiyorum canım cekti :) nasıl yapıyım.Kuru olmuycak yumuşak puf puf olsun guzel bi tarifi olan varmı internetten emin olamadim. Bide tarifinde dikkat ettiginiz bisey varmi
Canım ekmek koycaksan eğer köfteye sütle islatmani tavsiye ederim. Galeta unu fazla sert yapiyo bn öyle düşünüyorum. Ama çok yoğur köfteyi. Fazla sert olmasın hamurun çok da yumuşak olmasın.
Ben bi ara köfteyi güzel yapamiyodum bu ara yapıyorum kendi tarifini veriyim canım.. 1 küçük soğanı denemiyorum 2 dişte sarımsak ilk kiymayla iyice butunlestiriyorum sonrasin da 1 yumurta kırıyorum biraz ekmek ici karabiber kimyon tozbiber biraz kekik tuz koyup güzelce yoğuruyorum sonrasin da şekil verip dolaba koyuyorum biraz dinleniyo gayet beğeniliyor bu tarif :))
500 gram orta yagli kiyma
Tuz
Karabiber bir cay kasigi
Pulbiber bir cay kasigi
toz biber bir cay kasigi
Olmazsa olmazi kimyon 1 cay kasigi
Yarim bayat ekmek(bayat ekmegi suyla islat suyunu sık ufala kiymanin icine)
Bir tane yumurta
1 bas ince rendelenmisrsogann 2 3 dis dis sarimsak
Cokk az yarim cay kasigindanda az karbonat...
İyice hamur gibi yogur ozlessin sonra strecle sar buz dolabinda beklet yarim saat kadar sonra yuvarlak yuvarlak yap beklet yine dolapta...ne kadar once yaparsan o kadar lezseti birbrine gecer puf puf koftelerin olur...
yuksek ateşte disi piser ici ciğ kalir o yuzden atesi köz olarak kullan yani mangal olarak yapacaksin anladogim kadariyla o yuzden sönmeye yakin olsun agir piserse istedgin sekilde olur vede etini iyi secmelisin çok yagli olursa kuru kalir orta yagli al etini
Ben içine soğan ve tuz ve azcık kabartma tozu bitane abi demsiti hep öyle yapıyorum çokta güzel oluyor ekmek yumurta falan onlar olunca etinde tadı olmuyor
1,493,481 soru
24,401,262 cevap
350,141 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın