0 oy
680 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar ben sezeryanla doğum yaptım.bebegim bı aya yakın yoğun bakımda kaldı.kaynana daha hastanede başladı.sen onu yapmıyorsun sütun olmayacak.sen bunu yapmiyosun sütun olmayacak.ki sütüm doğumdan bı ay önce gelmeye başlamıştı bile.

Lohusalıkta ağzıma etti.bi yandan herifle sıkıntılar var bı yandan ameliyat yerimle ilgili sorunlar.bi sagmada 60 CC çıkıyordu.

Sıkıntılar devam etti ben emziriyorum ama sütüm azaldı.sut artı mama gidiyorduk.

Şimdi iyice azaldı çok stres var yemek yiyemiyorum.bebek te artık az gelince sinirleniyor.

Valla sırf laf duymamak için gizliden fazla mama veriyorum.esime bile söylemedim çünkü sorunlar var bosansak zaten emziremiyordun demesin diye.

Şimdi biz onlara gitsek ya da onlar gelse emzirmeye diye gidip mama veriyorum.mamadan sonra emziriyorum çünkü o zaman tok oluyor emiyor.belki böyle çoğalır diyorum emsin de.bir de memeyi unutmasın.

Ama şöyle bir sorun var biz onlara gidecez.fazla koydugumu görse mamayı habire soracak.

Mesela 60 ml suya 2 ölçek koyuyoruz ya.

Ben 3 ölçek koysam o daha fazla doyurur mu.

Öğrense başımda dırdır edecek.he lafı söylerim gocunmam ama uğraşmak istemiyorum onunla   

7 Cevaplar

0 oy
(12,026 puan) tarafından
Hayor cocuk içmez oyle canım ve tok geleceği için Bogulur 
tarafından
Öyle mi yapmayim öyleyse ya düz mantık ettim de
-Reklam-
0 oy
(91 puan) tarafından
Cnm mamadan çok senin sütun ona daha fayda eder ****** et onları ne derse desinler takma yemeğini ye kendine bak bebeğine bak önemli olan o bebeğin annes sütüyle beslenmesi yemeğini suyunu bol bol ye iç boşver nedeseler desinler bende de o durum var bir kulagindan girsin diğerinden çıksın takma
tarafından
Ben de mama ardına emziriyorum ama öbür türlü ağlıyor emmiyor çünkü baktım az geliyor.dedikleri umrumda değil sadece gerilmek istemiyorum.valla stresten ve tek başıma kosturmaktan pek yiyemiyorum maalesef içim almıyor.hamilelikte 15 kilo almıştım inan şimdi hamile kaldığım dakinden daha zayıfım yiyemiyorum içim almıyor.bi de onun dirdiriyla ugrasamicam
(91 puan) tarafından
Bende öyleydim ağlaya ağlaya sütüm azaldı tarifler denedim onu yaptım şunu yaptım olmadi ama aklına iki de bir sütüm az diye koyma sütun az olsada bebek emdikçe geliyor yerine doluyor cidden de öyle eşim aktardan kimyon aldı çay olarak demleyip içiyorum bir o bana iyi geldi diğer şekilde hepsi yaramadı
tarafından
Bana da damla iyi gelmişti.kendi kendimi sartliyorum zaten emzirirken emdikçe çoğalacak diyorum.senin de stresten mu azalmisti
(91 puan) tarafından
Hem de ne stres şuan bile öyle sıkıntılarım var Allah bir bilir ama kızım için susuyorum duymamazlıktan geliyorum
tarafından
Ben de ayni valla.Allah sabır versin hepimize
0 oy
(714 puan) tarafından
Bıktım bu insanlar şunu diycek diye yaşamaktan sal hayatı akışına bırak senin çocuğun değil mi valla benim kaynanamda karşıydı mamaya bana kızdı bilip bilmeddn ama benimki farklıydı üzüntüden sütüm kesildi tamamen ölüm haberi yüzünden dedim karışmayın bana allaha şükür 1 buçuk ay ne verebildiysem sütümü versim bol bol kısmet böyleymiş çok şükür mamayıda kontrollü veriyorum ve sağlıklı kilosu tam yerinde maşşallah 
tarafından
Benim de öyle azaldı işte.umrumda değiller sadece uğraşmak istemiyorum onun dirdiriyla .sanki biz istiyoruz böyle olsun
(714 puan) tarafından
Aynen öyle olmayınca olmuyor sütü hiç gelemeyen anneler var yazık onlar ne yapsın o ilk sütü veremeyenler var
tarafından
Öyle vallah beterin beteri var .nasip meselesi işte.ilk memede ağladığı zaman anlamadım tadı mı değişti dedim istemiyor mu dedim.agladim bı daha emziremicem diye.bi baktım azalmış meğerse.mama da zehir değil ya.ama insanların ağzı torba değil buzesin işte
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Afedersinde o kaynana başındayken bırak çoğalmasını,sütün bile çekilir
tarafından
Kız daha neler yaptı bilsen.analigima laf etti arkamdan oyun oynadin diye iftira attı..evde ayrı çektirdi.dedim sütüm kesilir bu gidişle .şükür kesilmedi o zamanlar hatta arttı.ama sonradan çok sıkıntılar vardı azaldı işte.simdik yarın gidebiliriz ne etsem diye düşünüyorum.baslayacak bana niye bu kadar fazla veriyorsun sütün mu yok.yemek yemiyorsun su icmiyosum sigara iciyosun ondan olmuyor bilmem ne uğraşmak istemiyorum yani
(14,412 puan) tarafından
Çocuğun sağlıklıysa sürekli ağlamıyorsa doyuyodur ya ver şunun cevabını kessin sesini
Âaaaaaaa bu ne canım korkma bu kadar
tarafından
Kız korkmuyorum.cevap ta veriyorum kavga da ettik.sadece canım sikilsin ugrasayim istemiyorum  o kadar çünkü susmuyor papağan gibi
0 oy
(369 puan) tarafından
Ölçeğinden fazla koyma canım kabız yapabilir kimsenin dediğinide duyma sensin o bebeğin annesi dilinden birtek sen anlarsın gerekirse hee de haklısın tamam de geç ama yinede kendi bildiğini yap bende bebeğime hem süt hem mama veriyorum çünkü doymuyor çocuk napalm yani nedir bu insanların mamaya zehir gibi yaklasmasi anlamış değilim 
tarafından
Ben de öyle takmıyorum bacım ama susmuyor.gidip gelip bana yemek yemiyorsun ondan sütün olmuyor yok şu icmiyorsun ondan sütün olmuyor deyip duracak .zaten canım sıkkın yani.o kadar çok önem veriyorsun da lohusa halimle cektirmeseydin yani.
Ne bileyim bir kere okumuştum bebek doymuyor mama istiyor diye.doktor suyu çok ölçeği az koy demiş.ben de tam tersi olur mu diye düşünüp sorayım dedim.duz mantık oldu galiba :)
(369 puan) tarafından
Ahh bu kaynanalar yokmu  insansanı daha fazla strese koyuyorlar haberleri yok
tarafından
Öyle bacım Allah ıslah etsin
0 oy
(781 puan) tarafından
Bestlak damla kemik suyu bulgur pilavı bol uyku süt yapar ama sigara süt üretimini dusuruyo hatta daha çabuk keser sütten mama konusunda da çantama kavonoza ayriyeten mama ayır kendine ilik su içiyorum artık diye şişe taşı az mamayı onların yanında yap odaya geçince ilave yaparsın kavanozdaki mamadan 
tarafından
O damlayı kullanıyorum.uyku pek uyuyamıyorum tek başıma kosturdugumdan.ben de ketıla koymayı düşünmüştüm sonra aklımdan çıkmış iyi hatırlattın iz.cok teşekkür ederim yorumunuz için. :) Bu arada benim kızçemin adı da Zeynep .sanırım sizin de öyle.Allah sağlıklı uzun ömürler versin :))
(781 puan) tarafından
Amin cumlemizinkine inşallah canım ama uyku yoksa sütte yok bırak işi gücü bebiş uyudukca send uyu karnını doyurup farkı gorursun
tarafından
amin :).O kadar önemli miydi uyku ya.dikkat edeyim inşallah :)
(781 puan) tarafından
Bebiş emdikten sonra biseyler ye iki bardak su iç yat sende uyu uyanınca farkı gör kuzum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 523 göst.
8 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Yonca00 (669 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 982 göst.
0 oy
3 cevap 340 göst.

Kategoriler

1,466,897 soru

24,036,776 cevap

328,964 kullanıcı