0 oy
488 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (746 puan) tarafından
30 Ağustos Zafer Bayramı na gün aldim kizlar Allah nasip ederse oglugumu kucagima alacağım . 2. Dogumum ilki normaldi bu sezeryan olacak nelere dikkat etmeliyim ne yiyip ne yememeliyim kabiz olmaktan cok korkuyorum makat çatlağım var o yüzden hem kabiz olmayayim hem sütüm gelecek şekilde bana neler önerirsiniz ?

12 Cevaplar

0 oy
(1,265 puan) tarafından
Hoşaff harikaa sezeryan olcaksan 
(746 puan) tarafından
Tmm canim ben gitmeden önce kayisi hoşafı yapayim en iyisi cok sağol
tarafından
Kayisi hala var mi kuzu
(746 puan) tarafından
Kuru kayısı ve kuru erik alirim buyuk ihtimalle
tarafından
Sagol canim
(1,265 puan) tarafından
Zaten kuru meyve daha sağlıklı canm
-Reklam-
0 oy
(4,061 puan) tarafından
Kabız olmamak için ben günde 1 lt kayısı meyva suyu içtim doğumdan itibaren canım hiç sorun6yasamadim bnmde makat çatlagimm var makat catlagimi da zeytinyağ ile iyi ettim kız şaka gibi 1 haftada iyileşti 
(746 puan) tarafından
Benimki gecmiyor canim ama artık acımıyor da sadece kabiz olmamam lazim oldum mu yeniden ağrılar başlıyor .
(4,061 puan) tarafından
Ozman bol kayısı suyu iç pek katı şeyler yeme rahat edersin kuzum
(746 puan) tarafından
Tmm canim sağol
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Doğumdan sonra kayısı hoşafı içebilirsin canım gaz çıkarmanı kolaylaştırır narkozu atmak için de mutlka kahve içmelisin yoksa aşırı baş ağrın olabilir
(746 puan) tarafından
Tmm canim ben gitmeden kendime kayisi hosafi yapayim en iyisi.
(4,234 puan) tarafından
Aynen canım gaz çıkarmana da iyi gelir
0 oy
(3,101 puan) tarafından
Bi kac gun oncesnden rahat seyler yemeye basla.incir ye sabah ac karna.hazirla bagirsagini.birde dogumdan snra yurumeye falan kalkmadan bool meyvesuyu icki sekerin dusup  fena olma canim.
(746 puan) tarafından
Cok sagol canim tavsiyelerin icin .
(3,101 puan) tarafından
Canm birde bebgini emzirrken aman boyun gogus kismin acik kalmasin.bi esarp fular biseler ört.ben cok fena usttum o anki sicakligimdan usumuyordum.yatamadim 2 gece oturarak uyudum.
(746 puan) tarafından
Canim burasi mersin biz burada cehennem sicagi çekiyoruz klimasiz duramıyoruz bebeğe bile yarim kollu koydum üşüyecegimizi sanmıyorum ama yine de narkozla belli olmaz
(3,101 puan) tarafından
Canm bnde osmaniyedeyim bilirim adanaliyim.klima sogugundan demek istedim zaten.o sirada sicak gibi gelir sonra usutrsun.sebn boynunu gogsunu sicak tut
0 oy
(731 puan) tarafından
Gazını çıkarmadan çorba komposto çay meyve suyu gibi.sulu şeyler yemelisi.taneli hiçbirsey yiyemezsin.Püre bisküvi dahil.Gazini çıkardıktan sonra da bisküvi püre çorba komposto büyük abdeste çıktıktan sonra normal yemeğe gecebilirsin.gazını çıkarmada merdiven inip çıkmak biraz zorlasada büyük kolaylık sağlıyor
(746 puan) tarafından
Tmm canim sağol
0 oy
(6,849 puan) tarafından
Büyük abdest ve gaz yapılmaz ise 1 gün içinde mini serum veriyorlar bende gaz çıktı ama büyük abdest inyapamadgm için verdiler gayet başarılıydı. Bebek az emer el pompası yada hastanede ben pompa kiraladım.kuveze gittiği için öle öle gelmişti sütüm..bol yürü çok önemli
(746 puan) tarafından
Cok sağol canım
0 oy
tarafından
Corbalarini biraz yagli yapsinlar canim ve tabiki yuruyus ev icinde hit gel hep
(746 puan) tarafından
Dikisler icin yatmak mi yürümek mi daha iyi canim?
0 oy
(3,546 puan) tarafından
Sana vereceğim tek tavsiye hemen ayaga kalkman ve bol bol ufak adımlarla yürüyüş yapmak olur.. Yürüyüş hem bagırsak ları hareketlendirir hem gazının çabuk çıkmasına sebep olur.. Yürüdükçe açılırsın. Diğer yönden zaten gaz çıkışın olmadıkca bir karton bardakla tuzsuz yagsız çorba içer sıvı içecekler tüketirsin.bunun yanı sıra sütsüz acı nescafe içmen narkozu atmana kolaylık saglar narkoz ağrılarını dindirir... 
(746 puan) tarafından
Bende hep sütlü köpüklü Nescafe almistim ya. O olmaz mi ki?
(3,546 puan) tarafından
Canım ben iki sezeryan yaptım bana doktor özellikle sütsüz şekersiz acı kahve iç dedi. Valla ağrı kesiciden etkili oldu.
(746 puan) tarafından
Tmm canim alayim ondan olmazsa
0 oy
(4,716 puan) tarafından

Hoşaf :) Kayısı hoşafı, kuru erik hoşafı, üzüm hoşafı... Ben hepsini karıştırıyordum :) 

Yanına termosta kahve al. Narkozu atman için lazım olacak. Bir de bitter çikolata :) Bol bol su iç bol bol yürümeye çalış. Birde sezeryanda bazen süt hemen gelmeyebiliyor diyorlar, bilmiyorum benimki hemen gelmişti ama olabilirmiş. Istersen yanında süt sağma makinası götür. Sağlıkla kucağına al. ❤️

(746 puan) tarafından
Tmm canim cok sagol tavsiyerin icin :-)
0 oy
tarafından
Bol sıvı almalısın canım meyve suyu çorba hoşaf bu skeilde beslen bir kaç gün bana en güzel  süt yapan şey beyaz çikolata tavsiye ederim 

Çok hamur işi ekmek yeme bir hafta on gün kadar kızarmış gıda yeme onlar çok sindirim sorunu yapar canım 
(746 puan) tarafından
Beyaz çikolata cok severim de kabiz yapabilir ama . Hamur isi zaten bir hafta korkarim yemeye belki kepekli ekmek tuketirim o da kabiz yapmaz inşallah mecbur süt icin de bsyler yemem lazim
tarafından
Beyaz çikolata sırf kakao yağından olduğu için kabızlık yapmaz canım ye gitsin can boğazdan gelir ")
0 oy
(1,776 puan) tarafından
Canım nescafeni hosafini bol bol pijamani yanında götür.

Atlette fazla al yanına canım. 

Bende kabız olmadin ama ikinmaya korktum bı süre ona da duphalac şurup şimdiden al evinde dursun. 

Sezeryandan sonra çok değişik bı üşüme olmuştu benden temmuz ortasında battaniyeye sarılı çıktım hastaneden ona göre yanında bı pike ya da kalın hırka götür.

Sezeryandan sonra giyilen pijama tendurduyot kan lekesi falan çok oluyo ona göre kullanılmış bı pijama götürebilirsin 
(746 puan) tarafından
Tavsiyelerin icin cok sagol canim Allah razi olsun bu arada atlet koymayı unutmustum hatirlattigin iyi oldu :-)
0 oy
tarafından
Valla acılarım tekrar depresti hatırlatman kötü oldu . Ben kabız olmuştum . Bı de bende ciddi anlamda basur sorunu var . Sezeryan dikislerimden çok basurum çok ağrıyordu . Hüngür hüngür bu ağrı için ağlıyordum . Sesim 6. Kata kadar çıkıyordu ilk defa sesimi millete duyururcasina feryat figan ağlar oldum . Ve sezeryanin 5. Günü hastaneye genel cerraha gittim o halimle 
(746 puan) tarafından
Kabızlık normalde çok kötü zaten bide o dikislerle insanin hem ödü kopuyor dikisler patlayacak diye hem de canından can gidiyor sanki bi daha dogum yapıyor gobi oluyorsun :-)
tarafından
Of sorma . Sezeryan 3 kere olurum ama basur ağrısı çekemem
Benim iç basur çok zorlamıştı. Dış basur hiç sorma zaten öyle şişmiş öyle çatlamış ve solucan gibi bı et parçası çıkmıştı ki dayanılmazdi . İç basur da diken gibi batıyordu sürekli ağlıyordum sürekli Allah'ım yasatmwsin. Kızım büyüsün ameliyat olucam
(746 puan) tarafından
Rabbim şifa versin cumlemize . Hastalık özel yerlerde olunca çok daha zor oluyor.
tarafından
Aynen öyle canm ya. Cümlemize inşallah ❤️

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 105 göst.
3 Eylül 2025 Moda kategorisinde Nisanur_ (172 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 110 göst.
+2 oy
9 cevap 168 göst.
27 Ağustos 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde 16Nur16 (174 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 214 göst.
26 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Canan1307 (73 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,705 soru

24,158,713 cevap

335,248 kullanıcı

...