0 oy
420 göst.
Diğer kategorisinde (5,370 puan) tarafından

Ya kızlar ne yspcağmı şaşırdım artk millet diyoki sezaryen ol ne gerek var sen normal doğuma dayanamazsn öyle kolay değil çok zor diyolar özellikle teyzem yapıo bunu gelini yeni doğurdu normal sanrım onu gördüğü için dr da zaten şeker ve göz tansiyonu var diye ilk sezaryen dedi sonra da şeker önemli değil gözünde dar açılı değilmiş normal olur sıkıntı olmaz diyo resmen arada kalıyorum ya bşy deyin bna lütfen açık açık bu kadar zor mu benim bu şeker göz riskli mi sizce siz olsanız napardınız:'(

6 Cevaplar

0 oy
(5,370 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Hiç cvp yok mu ya:(

-Reklam-
0 oy
(523 puan) tarafından
Yok be Allah sabrini veriyor zaten ters bisi olursa hemen sezaryene alirlar bisi olmaz
(5,370 puan) tarafından
Ya mesela sancım gelse başaramasam alırlar mı sezaryen a hani doğum kanalına girince kesemez fln diye duydum off off
(346 puan) tarafından
özel  olursa dayanamiyorum yaoamiycam sezeryan istiyorum dersen alirlar sezeryana canim ama devlette almıyorlar  bebekte ve sende bi sıkıntı  olmadikca sıkıntı  dedigim  mesela  cocugun kalbi yavaslarsa falan  alıyorlar  ben  cok bagirdim beni sezerayana alin diye ama kimse beni duymadi bile
0 oy
(2,631 puan) tarafından
Canım öncelikle normal doğumunun ne  kadar sağlıklı; senin ve bebeğin için ne kadar önemli olduğunu bilmelisin. 

Her insanın acı eşiğinin farklı olduğunu senin canın yanmazken bi iğnede, başkasının ne kadar çok canının yandığını düşün.

Göz tansiyonun ve şekerin varsa doktorunla konuş. Doktoruna güveniyorsan eğer ona uy. Ve araştır. Araştırmakta fayda var. Internette değil ama git ebeyle konuş, doktorlarla konuş. 

Şimdiden rabbim bir avazda doğurmanı nasip etsin 
(5,370 puan) tarafından
Ya dr um çok meşhur bizim burda prof zaten ama adam ilginç yani önce bi sezaryen dedi sonra normal bni arada bıraktı teyzem fln da öyle diyo sen narinsin öyle kolay değil yapamazsın diyo Allah yardmcmz olsun tşkler cvp için canm
(2,631 puan) tarafından
Evet narin olabilirsin ama belki çok rahat bir şekilde bebeğini doğuracaksın? Bence normal doğumun bir zorluğu yok biz ve etrafımızdakiler korkutuyoruz durduk yere. Bana soruyorlar nasıl doğuracaksın? Allahın izniyle normal diyorum. Aferin kız sana diyorlar. Çünkü kararlı bir şekilde söylüyorum ve inanıyorum ki normal doğum yapicam.
(5,370 puan) tarafından
İnan bnde öyle düşünüyodum nolcak herkes nası doğuruyo diyodum dr dan dolayı da tereddütte kaldm çünkü ilk riskli gbi konuştu 38 de alırım sezaryen dedi sonra normal yaparsn diyo sorunum olmasa belki bnde senn gbi olurdum napim bilmiom hem Allaha bırak ne olcaksa olsub diyom hemde belirsizlik iöimi kemiriyor
(2,631 puan) tarafından
En iyisi doktorunla iyice detaylı konuşmak ancak o rahatlatır seni. Gerisini boşver
(5,370 puan) tarafından
Saol canm ya dicem zaten beni arada bıraktnz diye bakalm ne dicek bu sefer hayrlısı
0 oy
(446 puan) tarafından
Eğer normal doğum yapabiliyosan şartların uygunsa normal.dogum yap derim....

Ama sağlık acisindan normal.dogum yapamıyorsan sezeryan ile doğum yap...

İkisinin de kolaylıkları zorlukları var.

Ben normal doğum yaptım. Sadece tek zorluğu son dakka sancisiydi o kadar. Taş çatlasın yarım saat bı zorlu sancı oluyo oda bebek geliyorum ben dediği için. Ondan sonra zaten ikiniyosun bebek hemen cikiyo.ne ağrı kalıyo ne sızı. Normal insan gibi kalkiyon ayağa aliyon bebeğini kucağına gidiyon. 

Sezeryanin da kolayliklari vardir elbette. Zorlukları da vardır 

Sen beynini bu düşüncelerle yorma.

Psikolojini aciyacak çok canım yanacak diye doldurma. 

Dediğim gibi sadece son dakikalar bebek geldiği için biraz sancı gitmiyor ondada ikiniyosun 2-3 ikinmada bebeğin kucaginda.
(5,370 puan) tarafından
Peki şu ıkınma olayı çok mu zor Allah aşkına yani kabız oluyorz mesela çok daha mı zor ıkınırken gözüm de sorun olablr demişti ilk işte o yüzden de korkuyorum aslında çok da kabız olurum ıkınmaya alışıpım ama :D
(446 puan) tarafından
Eğer aciyacak diye korkup ikinmazsan senin için zor olur.
Ama ikinirsan kolayca doğum yaparsın.
Benim gözlerim kararmisti bı ara sanki tansiyonum düşer gibi. Bebek çıkınca. Başta korktum. Sonra cesaretlenip ikindim.
Acaba bende de mi vardıki ! Hiç bilmiyorum ama
İkinma cok sert olmali ama.
Eğer gozlerini riske atmak istemiyosan sezeryan ol. İyice konuş başka doktor dene.
(5,370 puan) tarafından
İşte ondan korkuyorum başka dr da gittim ama o zaman prof sezaryen dedi demiştim kadında prof öyle dediyse öyledr göz riskli bn normal doğurtmam dedi sonra prof olan döndü normal yaparsın dedi ayy ayy :)
(446 puan) tarafından
Ahahaha sen korkma. :) Çok karışmış aklın
Sen son kez konuş. Ama korkma
Acil durumda anında sezeryana alırlar.
Öyle bırakmazlar yada ille normal.dogurtmazlar.
(720 puan) tarafından
Senin bisey yapmana gerek kalmıyor bebek gelince istemesende ıkınıyosun ben altıma yapıyorum sanıyordum meğerse bebek doğmuş bile o kısım göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor kafana takmama değmez
0 oy
tarafından
Doktor normal O diyorsa normal ol zaten yapamayacağını anladı zaman sezeryan alıyor milleti boşver
(5,370 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Öyle oluyo dimi yapamıcak gbi olursam alır mı sezaryen a
(446 puan) tarafından
İllaki alir. Risk olduğu durumda hemen sezeryana alır.
tarafından
Alır tabi ne seninde bebeği riske atmazlar ama sen yapamam diyerek düşünüp gitme doguma
0 oy
(7,134 puan) tarafından
Kesinlikle normal dogum yap canim ben o kadar kolay bir digum yasadim ki anlatsam inanmaassin cok kolay rabbim kolaylik veriyor 
(5,370 puan) tarafından
Ayy gerçekten mi ya ıkınmak nası peki çok mu kuvvetli ıkınıyosun ben aslında sancıyı bi şekilde çekerim diyom ama gözümden korkuyorum ıkınırken
(7,134 puan) tarafından
Kizz korkmani gerektiren bisey yok valla bak inana zaten sedyenin kenarlari var ya ordan sıkı sıkı tutun iyiceee ıkınn ve bebegini asagi dogru ittir pırt diye geliyor zaten ben 3 ıkınmada pırtlatirim
(5,370 puan) tarafından
Kabız olmak gbi mi mesela yoksa çok fazla mı ay bilmediğin yaşamadğn bşy olunca ne kadar zor
(7,134 puan) tarafından
Canim benimde ilk dogumumdu acilma ilerledikce zaten surekli cisim varmis hissi geliyor benim en son bebek asagiya iyice inmisti ozmn kabizlik hissi oldu ebe zaten anneme soylemis cisim var derse hemen cagirin diye annem cagirdi megerse bebeyin basiymis ebe hemen hazrligini yapti sonra eliyle bakti bana ıkın dedi cenemi gogsume yasladim sedyenin kenarlarindan tuttum ıkın dedi ıkındim ıkındim pirtt diye cikti

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,468,972 soru

24,066,294 cevap

330,385 kullanıcı

...