0 oy
1,428 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Kızlar aşure yapacam Allah izin verirse ilk defa yapıyorum inşallah güzel olur ama fasulye nohut ve buğdayı kaç dakika haslamam lazım bilemedim nohut yemeği yaparken 45-50 dakikada pişiyor nohut islattigim halde düdüklude bide fasulye yemeği de islattigim halde 20-25 dakikada pişiyor bunları haslarken de aynı dakikada mi haslayayim ve bide buğdayı da ıslattım akşamdan onu kaç dakika haşlayım

8 Cevaplar

0 oy
(163,430 puan) tarafından
bak tam kivaminda haslandigi zaman kapat altini net su kadar dk diyemem
-Reklam-
0 oy
tarafından

Hepsini ayrı ayrı hasla cnm en son altını kapatmana yakın fasulye nohut ekle   rabbim niyetini kabul etsin bende gece yaptım

0 oy
(1,634 puan) tarafından
Ben 3 ünü bir atıp üstüne de 1 çay bardağı pirinç koyup 30 40 dakika haşlıyorum. Güzel bi kıvamı oluyo hepsi aynı anda olunca
0 oy
(4,687 puan) tarafından
İlk buğdayı hala nişastası çıkana kadar ardından al onu ocaktan kıvamlansın nohutunu koy ocağa haşlamaya başla ilk sarı suyunu dök tekrar sıcak su koy üzerine çay kaşığı ucuylada karbonat 45 dkk kaynat kuru fasulyeyi de aynı şekilde ilk kaynatın aki suyunu dök tekrar sıcak su koyup çay kaşığı ucuyla karbonat at yarım saat kaynat al kenara buğdayı ocağa tekrar koy nohutlu fasulyeyi buğdayın üzerinde koy ama yanında hep sıcak su olsun soğuk su koyarsan aşureye nohutla fasulye sertleşir 
0 oy
(3,818 puan) tarafından

Kuzum ben Aşure Tarifi Videosu https://www.nefisyemektarifleri.com/video/asure-tarifi-videosu/ 

Bu tarifr göre yaptım tam kıvamında oldu

Geceden ıslamışsan nohutla fasulye yi ayrı ayrı 20 25 dk haşla ama arada bak yumşamışmı diye

Buğdayı da geceden ıslamamışsan 50 dk ama ıslamışdan 30 dk yetiyor 
0 oy
(4,712 puan) tarafından
Hepsini ayrı ayrı haşla. Ben nohutu düdüklüde haşlıyorum diğerlerini tencerede. 
0 oy
(45,023 puan) tarafından
Hiç yapamam aşure :( ama çok güzel yerim:D
0 oy
tarafından
20 dk haşladım fasulye ve nohutu düdüklüde tam pişirmedim aşure içinde kaynarken de pişiyor Buğdayı da aşure yapacağım tencereye koydum dk tutmadım ama tadına baktım işte iyice pişene kadar sonra fasulye ve nohutu ekledim kaynayıp biraz kıvam alınca diğer malzemeleri koydum 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 197 göst.
25 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 158 göst.
0 oy
2 cevap 163 göst.
0 oy
1 cevap 89 göst.

Kategoriler

1,471,164 soru