0 oy
424 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi

İyi geceler hanımlar, ben lise mezunuyum ve Üniv de almanca öğretmenliği kazanmistim ama 2 ay gittim sonra hic dondurmadan felan öylece biraktim 4 senedir gitmiyroum. Su an aciktan okumaya baslamak istiyorum nasil yapabilirim? Ucret gerekir mi hangi sinavlara girmem lazim. Cocugum olduğu icin cocuk gelişim okumak istiyorum bu bölümü kazanmak için neler yapmam lazim? Çok sordum ama cevaplayacak olanlara şimdiden teşekkür ediyorum

9 Cevaplar

0 oy
(7,617 puan) tarafından
Bı Halk eğitim merkezi sor istersen
-Reklam-
0 oy
(37 puan) tarafından
Aöf büroları oluyor her şehirde oraya gidip sorsan daha detaylı olur ben hatta orda başvurmuştum 
tarafından
Arayıp sorsam bilgi verirler mi acaba?
(37 puan) tarafından
Tabi verirler
0 oy
(4,088 puan) tarafından
Üniversite sınavına girip barajı geçip tercih yapman gerekiyor 
tarafından
Peki su an kaç sinav var ve isimleri  ne nasil benim zamanimda ygs idi. Ve cocuk gelişim icin puanını mi kazanmak gerekiyor ? K bakmayin cok soruyorum ama
(37 puan) tarafından
Sınava girmek gerekmiyor
tarafından
O nasil.oluyor ki peki
(4,088 puan) tarafından
Üniversiteyi dondurmamış ki direkt bırakmış kaydı silinmiştir tabiki sınava gitmelisin tyt ayt sınavı var artık ücretini tam bilmiyorum sınav başvuru zamanı gelirse açıklarlar takip etmen gerekiyor barajı geçsen kayıt yaptırırsın
0 oy
(1,171 puan) tarafından
Yks'ye girip puan ile yerleşmen gerekiyordu. İki türlü açıktan okuyabilirsin. Ya üniversite okurken ikinci üniversite olarak sınavsız kayıt olabilirsin. Ya da yks'ye girerek puanınj alıp çocuk gelişimine yerleşebilirsin. Ücretsiz iki türlü de olmuyor. Merak ettiğin şeyi sorabilirsin. Bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Ben de çocuk gelişimi lisans okuyorum 
tarafından
Ücreti ne kadar peki? Birde benim yks ye girmem gerekiyordmi? Çok soracagim ama hicbir bilgi yok ve internetten arastrnca da pek anlayamiyorum
(1,171 puan) tarafından
İstediğini sorabilirsin. Lisans ücretleri pahalı. Dönem başı 900 TL. Ön lisans okuyacaksan dönem başı 300 gibi bir şeydi. Evet yks'ye girip puan alman lazım. Başka bir üniversite de okuyor olsaydın puansız girebilirdin
tarafından
Lisans ve ön lisans ne demek? Yani madem sinava girip puan alip kazana bilirim öyleyse lisans neden benim konuya giriyor ki
(1,171 puan) tarafından
Lisans 4 yıllık demek. Ön lisans 2 yıllık. Yksye girip puan aldıktan sonra tercih yaparken ön lisans ya da lisans hangisini istiyorsan ona tercih vereceksin
tarafından
Eskiden ücretli degildi su an neden ücretli oldu ki :( benim esim okumama karsi zerre kadr destek olmaz o yüzden. Peki sadece yks mi gireceğim sinav? Birde  nelere ve nasil calismam gerekecek
0 oy
tarafından
düzenlendi
Yks ye girip puan alman gerektir ondan sonra tercih yapabilirsin  bende yks ye girdim açıktan tercih verdim sonuçları bekliyorum inşallah yerleşmisimdir ya çok istiyorum üni okuyup kpss ye hazırlanması veeee memur olmayı çok güzel hayallerim var inşallah gerçekleştiririm, Rabbım seninde gönlüne göre versin 
tarafından
Bir tek yksye mi girmek gerekior? Eskiden ygs ve lys vardi ? Amijn canim insallah bu arada
tarafından
Onlar kalktı canım  ,eğer 4 yıllık düşünüyorsun tyt ve ayt ye girmen gerekiyor ama 2 yıllık düşünüyorsan sadece yks de tyt ye girmen yeterli,
tarafından
Peki nasil ve ne zaman kayit yaptirabilirim? Sinav kayit ücreti varmıdır?
tarafından
Bu seneki bitti artık seneye yapabilirsiniz netten takip edin 2022 yks başvurularını o zaman kayıt yaptırabilirsiniz, her bir sınav için 90 TL.odeniyor
Tyt 90  TL,ayt 90 TL ben sadece tyt ye girdim o yüzden 90 TL ödedim sınav ücreti
0 oy
tarafından
Sınavsız 2. Üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirsin çünkü örgün bir üniversite de kaydın var Google la yaz gerekli bilgiyi bulursun
tarafından
Ama 4 yildir bıraktım silinmemiş midir?
tarafından
Eğer lisans programına kayıtlı iseniz 7 yıl hakkınız var bitirmek için silinmemiştir yani bu aralar kayıtlar başlayacak bi bakın derim ama bazı üniversitelerde üst üste birkaç yıl ders kaydı yaptırmayan öğrencileri karar aldırıp kayıtlarını erkenden sildiriyor öyle bir durumda üniversite sınavına girmeniz gerekiyor
tarafından
Lisans programi ne demek? Kayıtlar icin halk egitimemi yoksa üniversiteye mi gitmem Gerek?
tarafından
Lisans 4 yıllık demek kayıtlar internetten yapılıyor sınavsız 2. Üniversite yazın internete gerekli bütün bilgi var
0 oy
(226 puan) tarafından
Canım ikinci üniversite kapsamında okuyabilirsin. Diğer bölümüne de devam edebilirsin azami 3 yol daha egitime devam hakkın var sınava girip kazansanda sınavsız 2. Üniversite olarak okusanda en az 350 lira dönemlik ücreti var yani yıllık 700-900 lira arası bir ücret yatiriyorsun
tarafından
Nasıl su an sinava girmeden mi okuyabilirim  yani? Ve kaç ayda bir bu ücreti vermem gerekiyor? 3. Yol nedir acaba
(226 puan) tarafından
3 yıl yazacaktım canım. Evet bir universitede kaydın olduğu için sınavsız açıköğretime kayıt yapabilirsin yanlız örgün lisans eğitimine kayıtlı oldugun için önlisans programlarına kayıt yapabilirsin. Kayıt ücretini dönem baslarinda kayıt yenileme zamanı yatiriyorsun yani ortalama 4 ayda bir
0 oy
(593 puan) tarafından
Burda beklim 
0 oy
tarafından
Ben senin yerinde olsam çocuk gelişimine üniversitede hiç bulaşma onun yerine halk eğitimde hızlandırılmış çocuk gelişimi kursları var onları takip edip gitmeni tavsiye ederim.

2. Üniversite seçme hakkın var açık öğretimden kayıtları takip edip kendine en uygun bölümü seçip kayıt yaptırabilirsiniz Atatürk Üniversitesi Anadolu üniversitesi İstanbul üniversitesi açık öğretimden alıyor Atatürk Üniversitesini daha çok tavsiye ederim 
tarafından
Halk egitim kursuna gitmeyi cok istiyorum ama bebgimo bırakabileceğim hickimse yok. Ve nasil yani su an sınavsız mi ikinci üniversite okuyabikirim
tarafından
Evet ilk kaydınız olduğu için sınavsız tarihlerini kaçırmayın sınavsız geçiş hakkınız var bir üniversitede kaydınız olduğu için çocuk gelişimi açık öğretim bir işinize yaramaz bende çocuk gelişimi mezunuyum katkı sağlasın bana diyorsanız biraz büyüdükten sonra halk eğitim düşünün
tarafından
Hayır madem faydasi yok okumam çocuk gelişim. Ama sınavsız geçişle istedigim bölüme gidebilir miyim? Bide ben dondurmadim yani direk gitmedim Kaydım silinmemiş midir?
tarafından
Önceden kayıtlar silik oluyordu fakat belli bir seneyi geçtikten sonra kayıt silmeler başladı üniversitelerde e devletten bakabilirsiniz Atatürk Üniversitesi başlamış 2. Üniversite kayıtlarına ordan bir bölüme kayıt olabilirsiniz son tarih 8 ekim bir ön başvuru yapın ordan yönlendirmeler çıkar

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
17 Şubat 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde Onlygirl (569 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 679 göst.
1 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 121 göst.
15 Mayıs 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde zeynos1234 (5,353 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 139 göst.
26 Mart 2025 Diğer kategorisinde zeynos1234 (5,353 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,114 soru

24,094,335 cevap

331,973 kullanıcı

...