+2 oy
172 göst.
Diğer kategorisinde (3,757 puan) tarafından
HÜKÜMRANLIK VE HİKMET SAHİBİ PEYGAMBER: HZ. SÜLEYMAN - Hz. Süleyman, babası Hz. Dâvûd gibi hükümdar peygamber kılınmıştı. Kendisine hiç kimseye nasip olmayacak bir hükümranlık bahşedilen Hz. Süleyman, muhakeme yeteneği bakımından da babasından daha üstündü. Nitekim bir defasında Hz. Dâvûd’a yanlarında bir çocukla iki kadın gelmişti. İçlerinden birinin çocuğunu kurt kapmıştı. Yanlarında getirdikleri çocuk üzerinde ikisi de annelik iddiasında bulunmuştu. Kadınları dinleyen Hz. Dâvûd’un verdiği hüküm üzerine ise çocuk gerçekte annesi olmayan kadına verilmişti. Daha sonra bu iki kadın Hz. Süleyman’a geldi. Hz. Dâvûd’un verdiği hükmü ona da söylediler. Hz. Süleyman bir bıçak getirilmesini isteyerek çocuğu aralarında paylaştırmayı teklif etti. Kadınlardan biri “Yapma! Allah sana merhamet etsin. Çocuk onundur.” dedi. Belli ki yavrusuna bir zarar gelmektense ondan vazgeçecekti. Bunun üzerine kadının merhametine şahit olan Hz. Süleyman, babasının verdiği hükmün aksine bu kadının çocuğun annesi olduğuna hükmetti. (Buhârî, Ehâdîsü’l-enbiyâ, 40)

6 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Allah razı olsun canım böyle dini bilgileri bizimle paylaştığın için bizimde öğrenmenize vesile oluyorsun <3

(3,757 puan) tarafından
Ne mutlu bana ki bende Allah razı olsun demenizdn o güzel yüreğinxn yüzü suyu hürmetine belki Rabbim bendende razı olur diye umud ediyorum cancağızim ❤️
tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Ahh sevdaaa ahhh .Okuyunca cok etkilendim ❤️ hep boyle seyler paylas , Biz de okuyalim canimmmm.Olur mu ? ❤️
(3,757 puan) tarafından
Olur tabiki cancağızim yeterki isteyin ben mutluluk duyuyorum böyle güzel dönüşler alınca teşekkür ederim ❤️❤️
0 oy
(2,392 puan) tarafından
Annelik ne mükemmel bir şey çocuğun canı için ondan vazgeçmektir 

Allah razı olsun
(3,757 puan) tarafından
Amin ablam Rabbim hepimizden razı olsun inşaAllah
Nasılsın abla
(2,392 puan) tarafından
Elhamdülillah iyiyim kızım rahatsız biraz
Sen nasılsın iyisin inşaAllah
0 oy
tarafından
Çok güzel bir kıssa cnm Allah razı olsun. Tuglerim ürperdi okurken❣️
(3,757 puan) tarafından
Rabbim senden de razı olsun cancağızim ❤️❤️
0 oy
(6,400 puan) tarafından
Bu hikayeyi duymştum daha önce gerçekten etkileyici :) 
(3,757 puan) tarafından
Aynen cancağızim ❤️
0 oy
(4,716 puan) tarafından
Bunu daha önce okumuştum ama bayağı oldu, okuyunca hatırladım. Allah razı olsun. :)
(3,757 puan) tarafından
Ne demek cancağızim ❤️ sende de :)

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 178 göst.
0 oy
6 cevap 333 göst.
5 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 887 göst.
22 Şubat 2022 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (3,524 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 62 göst.

Kategoriler

1,477,857 soru

24,189,394 cevap

336,824 kullanıcı

...