0 oy
251 göst.
Diğer kategorisinde (90 puan) tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi
16 aylık bebeğim konuşamıyor daha ne anne diyor ne baba bebeği geç konuşan var mı böyle endişelenmeye başladım iyice

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
düzenlendi

Var kuzu. benim gorumcemin oglu 26 aylikken konusmaya basladi korkma :)

(90 puan) tarafından
Vallahi mi inşallah bir sorun yoktur bizde de
tarafından
Yok yok korkma :) Gelisimde bireysel farkliliklar vardir .Her cocuk her gelisim ozleligini ayni anda edinemez kuzu.Sen bol bol konus onunla , kitap oku , etkinlik yap , tv izletme , telefon ve tabletten video acma .Bunlari yapiyorsan o geciktirmis de olabilir .cunku bunlar verimli iletisim kaynagi olmadigi icin konusmayi geciktirir :) ama cocuk er gec konusacaktir su an panik yapmak icin daha cok erken :)
-Reklam-
0 oy
(543 puan) tarafından
Başka hiç tek tük kelime söylemiyor mu 
(90 puan) tarafından
Dede baba falan diyor ama bilinçli değil
0 oy
tarafından
Benim oğlumda tam 16 aylık canım daha ufaklar ne diye konuşacakki
(90 puan) tarafından
Ne bileyim çevreden duyunca konuşuyor bizim ki falan diye korkmaya başladım peki komutları alıyor mu sizin ki
tarafından
Canım herseyi anlıyor hadi git atını getir bin diyorum odasina gidip getirip al bin diyor anne baba dede nene diyor gunaydina guno diyo kopeklerr hav hav kedilerr miyav diyor su istedimi damacanaya gidip su diyor emmek istedimi meme diyor kelimeleri diyor ama cumle kuramiyor bazen ekler kullaniyor al kelimesine aldım diyebiliyor ama dedigim gibi oyle konuşması icin cumle halinde cok erken
0 oy
tarafından
Endişelenme canım olabilir bir durum bu her çocuk bir değil arkadaşımın oğlu da aynı seninle yaşit baba dışında hiçbir kelime çıkmaz ağzından algısı var ama konuşmuyor
(90 puan) tarafından
Benimki de baba dede diyor ama bilinçli değil
0 oy
tarafından
Canım şu an normal sen biraz üzerine duş ama kitap oku yada resimli kitaplardan isimlerini şöyle ben oğluma öğretmek için bı kitap almadım esimn eski kitaplarında felan adam çocuk ev gibi ne varsa onları gösterdim öyle öyle açıldı hersyi ismiyle şöyle ağzını okumasını sağla taklit etmesini sagla diorum ya şu an normal benm oğlum 20 aylık bunlari yaparak tekrarlama yetenegini kazandrdim bu arada arkadasmn oğlu var 30 aylık onlarda konsmuo ama bı sorun oldugunu düşünme her çocuk bir degil
(90 puan) tarafından
Ben de yapıyorum canım kitaplardan gösteriyorum ağzımın okumasını sağlıyorum inşallah bir faydası olur
0 oy
tarafından
Benimkide 16 aylık canum anne baba dede mama memme abla diyor bende endişeleniyorum açıkçası yengemin oğlu 17 aylık mübarek herşeyii söylüyor ama her çocuk aynı olmayabiliyor dil bağı yoksa endişe etmene gerek yok dil bağı geç konuşturuyor
0 oy
tarafından
Oğlum konuşuyordu birden bire sessizleşti 15 aylıktı 2 hafta önce doktora götürdüm dil bağından şüphe ettim konuşmuyorsa çocuk psikiyatriye veya psikoloğına götürün dedi
0 oy
(25,177 puan) tarafından
16 aylık bebek konuşmuyorsa geç kalmış demek değil bu:) herşeyin zamanı var canım 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 704 göst.
24 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Mryss (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 440 göst.
10 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde 26032020 (826 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,934 soru

24,037,177 cevap

328,988 kullanıcı

...