+3 oy
445 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

_*ÂŞÛRÂ GÜNÜ, İMKAN DAHİLİNDE ŞUNLARI YAPABİLİRSİNİZ.

Tevbe istiğfarda bulunmak.

Farz namazlar dışında nâfile) namaz (kılmak)

Oruç tutmak.

Sıla-i rahim (akrabayı arayıp sormak). Bu hususta Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur:

Her kim akrabasıyla ilişkini kesmiş (bir durumda) olur da, Âşûrâ günü o akrabalık ilişkisini yeniden kur(mak için o kişiyi arayıp sor)arsa, Allâh-u Te alâ onun için Zekeriya oğlu Yahyâ ve îsâ (Aleyhi- messelâm)ın sevabından nasip ayırır ve bu kişi o peygamberle cennette şu ikisi gibi (birbirlerine yakın) olurlar.

Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) bu hadîs-i şerifin sonunda baş parmağı ile orta parmağını birbirine birleştirmiş (ve Âşûrâ gününde ilişkisini kestiği akrabasıyla barışan kişinin cennette zikri geçen peygamberlerle o kadar yakın olacağını ifade etmiş)tir.

Sadaka vermek. Kütüb-ü semâviyyede şöyle yazıldığı rivayet olunmuştur: “Her kim Âşûrâ gününde sadaka verirse, sanki (sadaka) isteyen hiç kimseyi (geride) bırakmamış da hepsine sadaka vermiş gibidir. Her kim o günde bir fakire ikram ederse, Allâh-u Te alâ da kabre koyulduğu günde ona yardım eder.

*Her kim Âşûrâ gününde zerre miktarınca sadaka verirse, Allâh-u Te alâ ona Uhud Dağı miktarınca sevap verir ve bu sevap kıyamet gününde o kişinin mizanında bulunur.”(Hadisi Şerif)

Her kim Âşûrâ gününde gusül abdesti alırsa, Allâh-u Te‘âlâ’nın katında annesinin onu doğurduğu günkü gibi günahlardan arınmış olur.”(Hadisi Şerif)

Ayrıca bir haberde şöyle vârid olmuştur: “Her kim Âşûrâ gününde iki kere gusül abdesti alırsa, ebediy- yen gözleri hastalanmaz.

Her kim Âşûrâ gününde (bir rivayet içinde misk bulunan) ismid (sürme taşı) ile (gözlerine) sürme çekerse, asla göz hastalığı çekmez.(Hadisi Şerif)

Her kim Âşûrâ gününde bir âlimin meclisine ya da Allâh-u Te’âlâ’yı zikredenlerin bulunduğu bir yere gider de onlarla bir an beraber oturursa, o kişiyi cennete koymak Allâh-u Teâlâ üzerine bir hak olur. (Hadisi Şerif)

Her kim Âşûrâ gününde bir hastayı ziyaret ederse, sanki bütün Âdemoğlunu ziyaret etmiş gibidir.”

Yetim başı sıvazlamak. Tevrat-ı Şerif’te buyrulmuştur ki: “Her kim Âşûrâ günü bir yetimin başım sıvazlarsa Allâh-u Te’âlâ ona (yetimin başındaki) her tüyün karşılığında cennette bir ağaç verir. O ağacın üzerindeki takıları ve zinetleri ancak Allâh-u Te’âlâ bilebilir.

Her kim Âşûrâ gününde ailesine genişlik yapar (da ikramlarda bulunur) sa, senenin geri kalanında da hep (rızık bakımından) genişlik içerisinde olur.

Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: “Her kim Âşûrâ gününde (bir Müslüma- na) bir yudum su içirirse, sanki o kişi göz açıp kapayıncaya kadar bile Allâh-u Teâlâ’ya isyan etmemiş sayılır.

Tırnak kesmek.

Her kim Âşûrâ gecesinde bir mümini iftar ettirirse, sanki onun yanında bütün ümmet-i Muhammed iftar etmiş ve onların hepsinin karnını doyurmuş gibi (sevaba nâil) olur.” (Hadis i Şerif)

Âşûrâ günü İhlas Sûresi ni 1000 kere okuyana Allâh-u Te alâ rahmet nazarı ile bakar ve o kişi sıddıklardan yazılır.” (Hadis i Şerif)

Her kim Âşûrâ gününde on Müslümana selam verirse, sanki o kişi mahlukat içerisindeki bütün müminlere selam vermiş gibidir.”

(Hadis i Şerif)

Her kim Âşûrâ gününde yolunu kaybetmiş birine yol gösterirse, Allâh-u Teâlâ o kişinin kalbini nurla doldurur.” 

Her kim Âşûrâ gününde sinirini bastırırsa, Allâh-u Te alâ onu (Kendi kazâsına ve kaderine) razı olan (bahtiyar)lardanyazar.”

Müslümanların yolundan eziyet veren şeyleri kaldırmak, ehl-i İslâm arasım sulh etmek (dargınları barıştırmak), bir Müslümanın cenazesine katılmak ve Müslümanlarla güler yüzle musâfa- ha etmek yani tokalaşmak sarilmak :)

Bir Sene Boyunca Hasta Olmamak İçin Yapılacak Bir Amel

Âşûrâ günü bir miktar gül suyuna her birinin başında besmele çekilerek ve suya bakılarak yedi Fâti- ha okunup sonra o gül suyu başa ve yüze sürülürse o kişi bir dahaki seneye kadar illet ve dert görmez. Bu husus tecrübeyle sâbit olmuştur.

Her kim Âşûrâ günü yüz kere Âyete’l-Kür- sî, yüz kere de İhlâs-ı Şerîf okuduktan sonra (ölmüş) anne babası için duacı olursa, onlar müşrik dahi olsalar Allâh-u Te‘âlâ azaplarını hafifletir.

Ya bir de günahkâr mümin iseler demek ki onlardan azâbı tamamen kaldırır, sâlih mümin iseler derecelerini artırır.

Aşûrâ günü, Âşûrâ pişirmek ve konu komşuya ikram etmek de Nûh (Aleyhisselâm) dan kalma güzel bir sünnettir.

ÂŞÛRA GECESİ 17 AĞUSTOS BU AKŞAM

ÂŞÛRA GÜNÜ 18 AĞUSTOS ÇARŞAMBA

YAPILACAK FAZİLETLİ AMELLER

Âşûra gecesi ve günü yapılacak tüm ibadetler bu paylaşımın içindedir

Yapılması gereken faziletli amelleri, yarın farklı yerlerde aramayın inşâAllâh .. 

*Aşure günü*

*Yapılacak Ameller*

ORUÇ TUTMAK 

Her kim Âsûra gününde:

Eli ile bir yetimin başını okşarsa; 

Allâhu Teâlâ bu yaptığı iş vesilesiyle o yetimin başındaki herbir saç tanesine karşılık o kişiye cennette bir derece verir

Âşûra günü 70 kere; 

"Hasbiyallahu ve niğmel vekil, niğmel mevla ve niğmennasiyr." 

Duasını okuyanı Allâhu Teâlâ mağfiret eder 

RAHMAN suresi okuyana; Cennet vacip olur

VÂKİA suresi okuyan; fakirlik görmez‼️

YÂSÎN suresi okuyanın; kalbi her türlü kötülükten temizlenir ‼️

ALAK suresi okuyanın; şanı şerefi artar.

TEVBE suresinin son iki ayetini 7 defa okuyan; o sene ölmez‼️

786 Besmele çekenin; ne muradı varsa olur

1000 İHLÂS suresi okuyana; Allâhu Teâlâ Rahmet nazarı ile bakar... ❤

Bol bol istiğfar çekilir

~ 303 YA RAZZAK çekilir 

10 Müslümana selâm veren ; Dünya müslümanlarına selam vermiş olur‼️

Sadaka veren

Uhud 

büyüklüğünde 

mükafat kazanır

Bir saat 

ilim meclisinde bulunana; 

Cennet vacip olur

Akraba ziyareti yapanlar ; Yahya as'a ve İsa as'a komşu olur.

Bir hastayı ziyaret eden bütün hastaları ziyaret etmiş gibi sevaba nail olur

Eve erzak alınırsa; 

bütün sene 

bereket olur

Gusul abdesti alınırsa ; Bedene şifa olur...

İki kere gusul alırsa ömrü bilah göz hastalığı görmez bi iznillâh.

313 kere "LÂİLAHE İLLÂ ENTE SUBHÂNEKE İNNİ KUNTU MİNEZZÂLİMİN " duası okunur .

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
çok uzun oldu hakkınızı helâl edin,

faideli inşaAllâh yapanlarin yapacaklarin ibadetlerini hakk teâlâ izzet-i dergahında kabul ve makbul buyursun. Ahirette azıksız katıksız kalmamak için heybemizi ne kadar doldurursak o kadar güzel olur :)
-Reklam-
0 oy
(731 puan) tarafından
Aşura günü demek Peygamber efendimizin torunu Hz.Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela çölünde  yezit tarafından şehit edilişi demektir.Aşura bayram değildir yas günüdür.imam için gözyaşı dökme günüdür
tarafından
bu üzücü olay dışında  cenab-ı rabbül alemin   
Allâh azze ve celle Hz. Musa'ya (a.s.) bu günde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür.

Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cudi Dağı'nın üzerine bu günde demirlemiştir. ve Aşûra yı gemide yiyecekler azalınca hepsini katarak pişirilen içinde on çeşit malzeme bulunduğu için aşera on demek ismide aşûra yani on malzemenin bir arada toplanması ve  Allâh ın kullarına ikram ettiği o enfes lezaiz.
Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından kurtulmuştur. Hz. Adem'in (a.s.) tevbesi kabul edilmiştir. Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Muharrem Ayı'nın 10. günü çıkarılmıştır.

Hz. İsa (a.s.) bu günde dünyaya gelmiş ve semâya yükseltilmiştir.

Hz. Davud'un (a.s.) tevbesi o gün kabul edilmiştir.
Hz. İbrahim'in (a.s.) oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur.

Hz. Yakub'un (a.s.), oğlu Hz.Yusuf'un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.

Hz. Eyyûb (a.s.) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur.
(731 puan) tarafından
Bu üzücü olay güzel olan herşeyi siler
tarafından
islamiyette yas yoktur
(731 puan) tarafından
Ailenizden biri vefat edince yas tutmuyorsunuz demekki
tarafından
yas yasaklanmıstır hiç bir ayette ve hadiste tavsiye edilmez. Ağlamak gözyaşı dökmek merhamettendir bu içten gelir buna bir mâni yok biz innâ lillâh ve innâ ileyhi raciun deriz.  Bakara Suresi'nin 156. ayetini Biz Allâh için varız, O'na ulaşmak ve teslimiyet için yaratıldık, mutlaka O'na geri döneceğiz ve ulaşacağız deriz.
0 oy
(2,022 puan) tarafından

Sagol canm hiç sıkılmadan okudum ve bana uygun olanlari  yapacağım  <3

RABBİM  razı olsun insaAllah:)

tarafından
Allâh sen den ve senin sevdiklerinden gani gani râzi olsun :)
0 oy
tarafından
Allah razı olsun
tarafından
kedi annesi Allâh ın rizasini taleb ettiğin için çok şükran:) inşaAllâh sana dua edeceğim seni Allâh için seviyorum cenab-ı Allâh bu gecenin hürmetine sana hâyirli mübarek evlat nasib eylesin :)
tarafından
Allahım bu nasıl güzel dua çok teşekkür ederim :, ) gözlerim doldu resmen çok sağol
tarafından
denk geliyorum bazen yorumlarina ihtiyacina binaen ettim :)
tarafından
çok sevindirdin beni Allah da seni sevindirsin iki cihanda :)
tarafından
amin Allâh râzi olsun ebeden gönlünü inciticek insanlara firsat vermesin:)
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Allah razı olsun canım hepsini. Gül suyu olayını nasıl yapıcaz tam anlamadım 
tarafından
cân bi tasa gül suyu koy sonra bismillahirrahmanirrahim de fatiha oku
bismillahirrahmanirahim de fatiha oku
bismillahirrahmanirrahim de fatiha oku

toplam 313 tane :) fatihanin hatim sayisi 313 veyahut 1001 tanedir imkân dahilinde sayı adeti verilmemiş arzu edersen 7 -21 defa da okuyabilirsin
(25,181 puan) tarafından
Canım 1 kerede mi 313 tane bütün güne yayabilirniyiz yoksa
tarafından
bütün güne yayacaksan okuduğun esnada gül suyu tasın açık kalsın , okumadığin vakit üzerini ört ki içine dünya kelâmı karışmasın ;) bak aşura yaparsan o gül suyunu içine de katabilirsin, benim annem gül suyu da koyardı.
(25,181 puan) tarafından
Yapcam inşallah canım katarım çok sağol
tarafından
sen de sağ olasın Allâh bereketlendirsin :)
0 oy
tarafından
teşekkürler canım 
tarafından
ben teşekkür ederim inşaAllâh faidesi olur
0 oy
(3,676 puan) tarafından
Allah razı olsun canimm
tarafından
Allâh sen den de râzi ve merzi olsun . Fecr süresinde Allâh diyor yâ

27 Ey imanın huzuruna kavuşmuş insan!
28 Sen O’ndan hoşnut, O da senden hoşnut olarak rabbine dön.
29 Böylece has kullarımın arasına sen de katıl.
30 Cennetime gir!

ayetine mazhar ol inşaAllâh
(3,676 puan) tarafından
İnşaallah canım
0 oy
(9,679 puan) tarafından
Oh eline sağlık kuzum....rabbim hayırlı eylesib
tarafından
amin inşaAllâh cânım kuzum:)
0 oy
(18,647 puan) tarafından
Eski post qma üstte kalsin herkes nasiplensin

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 250 göst.
28 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Yigidim_33 (714 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 493 göst.
11 Ağustos 2021 Kültür-Sanat kategorisinde Nurane (758 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 527 göst.
12 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 87 göst.
12 Ağustos 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Elif21 (2,642 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,693 soru

24,158,387 cevap

335,216 kullanıcı

...