0 oy
386 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
dün bir dizide gördüm hatayda çekiliyor orda yapıyorlardı kırmızı biberden dolma..önce nasıl biber almalıyım nasıl kurutmalıyım ve buzluğa nasıl koymalıyım? hiç yapmadım kışın buzluktan nasıl çıkarıp pişircem bilen var mı? 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Dolmalık biber i alıp ipe takacaksin bazıları bol güneş alan yere takar balkonun varsa oraya tak iyice kurulmalı yoksa kurtlanir buzlukta da durmuyor serin yerde duruyor .. kışın da haşlayıp içini dolduracak sin
tarafından
benim de dizide canım çekti yapmak istiyorum bakalım denicem
tarafından
Kalp yarası demi :))
tarafından
Ne güzel dizi ya bayılıyorum
tarafından
aynen cnm sonunu izleyemedim çocuk uyandı..fragmanı gördüm sadece
tarafından
Aynen heyecanla bekliyorum ya :) bende bugün netten izledim aybarsim uyurken
-Reklam-
0 oy
(7,137 puan) tarafından
Dolmalık biberleri içlerini temizleyip ipe asacan bir hafta on gün kadar havanın durumuna baglı kurutacan sonra hafif haşlayıp yumuşaayana kadar yani buzluga Atacan bu kadar 
tarafından
önce kuruyacak haşlayıp buzluğa koycam dimi..peki pişirirken de haşlama gerekiyor mu çözülse yeter mi?
(7,137 puan) tarafından
Çözülse yeter canım zaten haşlamanın amacı yumuşak hale getirip içini raatca doldurabilmek. Dolaptan cıkınca da yumuşak olur zaten tekrardan haşlaman gerekmez
0 oy
tarafından
Canim kurusunu ip ile yapacaksın dizeceksin buzlukta da ben dolmaları temizlerim atarım çıkarırım buzlu buzlu doldurup kısım ateşte pişiririm çok ta güzel olur
tarafından
denicem cnm artık..güneş gören odam var oraya asıcam azcık yapayım olursa daha çok yaparım
tarafından
Canim 80 tane patlıcan kuruttum şimdide biber kurutacam
tarafından
derin dondurucum yok o yüzden az yapıcam cnm
0 oy
tarafından
Ama.kurumus.olani hasla 
tarafından
evet onu nette araştırdım 5 dk kaynar suda kalsın diyordu
0 oy
(45,023 puan) tarafından
Bacım bı güzel temizle ipe tak güneş gören yere as 2 haftada anca kuruyo takır takır olcak yani kuruyunca sjsjssj ben mutfağıma doğalgaz borusuna takıyorum Urfa mutfakları gibi ayrı bı hava katiyo:D görüntü olarak hemde sürekli hava aldığı için asla kötü olmaz boceklenmez
tarafından
Neyi kız bekleyeyim
(7,137 puan) tarafından
Kız bende YouTube da Bi video da izledim mutfaga koymayın yemek buharından kurtlanır diyordu
(45,023 puan) tarafından
7 senelik evliyim 7 yıldır da boruya asarım hiic biseycik olmuyo ama ben soğuk kış demem yemek yaparken mutfağının camını açarım az da olsa o yemegin kokusu felan buharı yani mutfak havalannirsa yemek pişme esnasında hiç bişey olmaz canim
(7,137 puan) tarafından
Bende açarım cogu zaman ama kış sonucta 24 saat de acık durmuyor buhar da tavana yükselir yumuşar kurtlanır düşük Bi ihtimal de olsa. Bu sene ilk defa kuruttum mutfaga koymadım ben riske atmıyım dedim
(45,023 puan) tarafından
Ben yıllardır koyarım bişi olmuyo hatta kaynanam annemde bende gordu onlarda şimdi öle yapiyo zaten 24 saat bende açık tutmuyom yemeğim pişene kadar ev zaten mecburi havalanması gerek kışta olsa havasiz olmaz
0 oy
(3,675 puan) tarafından
Valla karşımda bir bayan var patlıcan kırmızı biber dolmalık biber ipe geçirip disar çamaşır ipine asıyor sabahtan ertesi gün kuruyor hepsi 
tarafından
öyle imkanım yok cnm balkonum yok 3.kattayım ip asacak yerim yok ama güneş alan odam var çocuklar pek girmiyor bir denicem
0 oy
(3,456 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sapını tohumunu çıkarıp ipe dizip kurutcan kuruyunca kaldırcam buzluğa koymucan dolma yapcagin zaman başlıyorsun kurumuş hali var bende istersen atayim
tarafından
sana zahmet olmazsa iyi olur cnm
(3,456 puan) tarafından
Koydum cnm kayınvalidem verdi bunu
tarafından
gördüm cnm çok sağol denicem ben de
(788 puan) tarafından
Beyazkus canım  balkonum öyle çok güneş aliyo ama gündüz vuruyo güneş assam küfürmü sence kurtlanmaz dimi
(3,456 puan) tarafından
Ben kışın poşette odada muhafaza ettim şimdi kartona koydum ağzı açık öyle kalıyor güneşi bilmiyorum ama yağmur değerse çürür
0 oy
(45,023 puan) tarafından

Böle muhafaza ettim hiic bişi olmuyo :D 

image

tarafından
mantıklı cnm :) ne zaman başlanmalı peki
(788 puan) tarafından
Bense burda bekliyim kızlar kurudujktan sonra haşlayıp mi buzluğa atıyoruz. Kurutup serin yerde muhafaza etsek yani haşlamadan bisi olmaz dimi buzluğa atsam tadı değişir diyorum
tarafından
yukardaki yorumlara da bak cnm farklı yapan da var
(45,023 puan) tarafından
Ecmel hiç öle denemedim bilmiyorum
Canım şimdi başka anca kurur tam kurutma zamanı esimde şimdi 5 kilo almis dolma biber akşam bende çocuklar yatınca temizleyip ile dizip balkona ascam
(788 puan) tarafından
Anladım hiram teşekkür ederim canım ipr dizip kurutalım.bbakalkm nasil olucak

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 184 göst.
17 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Mdemr (599 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 462 göst.
29 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Piskopos-_civciv-_ (6,078 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 142 göst.
15 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Zeynepin annisi (1,527 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 342 göst.
5 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Zeynepin annisi (1,527 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,494,736 soru

24,418,939 cevap

351,441 kullanıcı

...