0 oy
251 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7,135 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar bir ay önce tam bugün adet oldum bir hafta sürdü

Aradan 10 gün gecti tekrar oldum o da, bir hafta kadar sürdü

Üstünden bir hafta gecti şimdi yine kan geliyor adet miyim degil miyim anlamadım

Dini olarak arada hanefilere göre 10 şafilere göre 15 gün geçmesi lazım bunu biliyorum

Ama bir ay önceki oldugum adetii ondan sornakini adet olarak kabul etmedim şimdi yine adet oldum ya aradan bir ay gecmiş olarak mı sayıcam

Yada bu iki kanamanın arasındaki günü mü arada bir hafta temiz kaldım sadece onu mu sayıcam

Bu durumda namaz kılabilir miyim kafam cok karıştı 

10 Cevaplar

0 oy
(4,553 puan) tarafından
Spiral mi var yoksa hiç normal bir durum değil doktora gittiniz mi
(7,135 puan) tarafından
Sprial yok ama doktora gitmeyi düşünüyorum
-Reklam-
0 oy
(16,781 puan) tarafından
Doktora görün kesin 
(7,135 puan) tarafından
Görüncem canım ama bende dogumdan sorna alltan muayene korkusu oluştu muayene eder diye cok korkuyorum
(7,135 puan) tarafından
Bende bundan cok korkuyorum işte
0 oy
tarafından

Kesinlikle doktora görünmen lazım senin

(7,135 puan) tarafından
Görüncem ama bende dogumdan sonra alltan muayene korkusu oluştu tekrar alttan muayene ederler diye ödüm patlıyor nasıl gidecem bilmiyorum
tarafından
Hiç alttan muayene olmadım bilmiyorum çokmu korkutucu bi durum
(7,135 puan) tarafından
Dogumda sürekli ellerini yani iki üç parmaklarını sokup inceliyolardı cok korktum kaldı üstümde o korku
0 oy
(1,259 puan) tarafından
10 gün önce gelen normal adetin galiba bir hafta sürdüğüne göre şu an 1 hafta geçmiş üzerinden özürlü sayılırsın. Namazlarını kıl sen her vakit için abdest al inşallah. Birde en kısa zamanda doktora git normal degil
(7,135 puan) tarafından
Ah adetim düzenli olsa zaten ona göre okuduklarımdan karar vericem ama hiç düzenli degil Bi 3 ay damla akmaz Bi de ayda iki üç kere adet olurum hep böyle düzensiz. Ama gecen ay bugün adet oldum ve bugün olduma göre sanırım o aradaki kanama yani 8 gün önceki adet olmuyor özür kanı sayılıyor bende her ayın 16 sında adet olmus oluyorum. İnşallah dogrudur yoksa günaha giriyorum namaz kılmayarak
(7,135 puan) tarafından
Sadece iki ay, yanitemmuz ve bu agustos ayında ayın 16sında adet oldum, yani önceden de düzensizdi ne zaman oldugunu hatırlamıyorum bile
(1,259 puan) tarafından
Canim aşağıda biri yazmış 15 değil 10 gün. Sen eğer her ay bu aralıklarla geliyorsa ona göre bir not al.  İnşallah birde şimdi takip et bakalım kaç gün sürecek devamı gelecek mi ona göre bir daha başlarsa bunu adet oalrak baz al geçen ay da aynı geldiği için
(7,135 puan) tarafından
Tamamdır canım Allah razı olsun aydınlattığın için
(1,259 puan) tarafından
Sen bundan sonraki gelene dikkat ozamn birde gecikmeden doktora git inşallah
0 oy
(3,280 puan) tarafından
Bende doğumdan sonra öyle oldum 6 ay sürdü doktora gittim hiç bişeyyok dedi aylık iğne vurdur geçer dedi vurdurdum geçti ama şimdi 13 gün oldu kanama bitti leke geliyo bende şaşırdım valla
(7,135 puan) tarafından
Aylık igne zaten insanın düzenini bozuyor keşke yapmasaydın ben o aylık igneyi Bi yaptırdım bırakalı 7 8 ay oldu hala düzene girmedi adetim
(3,280 puan) tarafından
Bende yaptıralı 1 ay oldu işte kanamada değşen bişeyyok bi adet günüm 10 geçti oldum yine 13 gün oldu leke geliyo
0 oy
tarafından
Hanefi de 10 gün değil temizlik günü 15 olması lazım en az. 15 gün olmadan gelen kanama özür onu sayma normal temiz gün sayacaksin onu 
(7,135 puan) tarafından
Yani bir ay önce adet olmuş oluyorum. Şimdi de adet olduğum için arada bir ay var namaz kılamam yani bu şekilde mi canım dogru mu anladım
(1,259 puan) tarafından
Yanlış bilgi vermeyelim lütfen en az 3 en fazla 10 (15 arada kalan süre )
tarafından
Evet doğru canım. Misal ben hayiz oldum 9 gün sonra tekrar kanama gördüm bu özür sayılıyor namaza devam ediyorum temizlik günüm 15 olunca hala kanama devam ederse artık hayiz sarılıyorum..

Bende aradaki süreyi söyledim zaten 15 gün temizlik günü yazdim
0 oy
(1,555 puan) tarafından
Bence mutlaka doktora gitmelisin bu normal değil 
0 oy
(2,328 puan) tarafından
15gun temiz 10gin adet olarak hesapkiyacaksin canım  benimde spral takıldıktan saonra 8ay sürekli leke leke hep kanamam oldu bitmedi hiç ben o şekilde hesaplanmıştım.ama sen bı Dr a görün yinede neden olduğunu ogren
0 oy
tarafından
10 günden fazla süren adet özür. 10 günden öncesi adet. Ve 15 günden 15 güne  yine hasta olursan adet. Banyo yaptığın günden itibaren 15 günden az bir süre varsa özürdür. 15 günden fazlaysa Adet sayılır 

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 1,220 göst.
18 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 410 göst.
4 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Cem.re 123 (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,253 göst.
30 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Viyanaltinn (400 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 260 göst.