0 oy
319 göst.
Diğer kategorisinde (593 puan) tarafından
Şimdilik kızlar ben aşure yapımına başladım oktay Usta'nın tarifine bakarak yapmaya calisiyorm kendisi potakali küp küp doğrayıp 3 defa kaynattıktan sonra ekliyor ben ince kabuk rendeleyip eklesem olurmu. 

2.si de kuru üzüm kayısı princi fasulye nohuttan önce ekliyor siz ne diyorsunuz bu konuda 

Yardımcı olursanız çok sevinirim kızlar tskurrler 

10 Cevaplar

0 oy
(7,136 puan) tarafından

Bende yapmak istiyorum aşure belki birseyler ögfrenirim şuracıkta :D

-Reklam-
0 oy
(2,981 puan) tarafından
Fasülye ve nohut önceden haşlandığı için hemen dağılmasın diye sonradan atılır üzüm VS. Falan önce atılır tadını versin diye, portakalı kabuğu ve suyunu sıkıp atsan olur ben öyle yapıyorum 
0 oy
(2,781 puan) tarafından
Ben portakal kabuğh rendesi koyuyorum canım. Fasulye ve nohut önceden başlandığı için dağılmasın diye en son koyuluyor evet. 
(593 puan) tarafından
Peki fasulye nohut istediğin kıvamda pişmemisse önceden ekliyebilirim sanırım ?
(2,781 puan) tarafından
Olur sanırım canım ama emin olamadım ya :)
0 oy
tarafından

Daha dün yaptm canm . Budaylari güzelce haşladim sonra haslanmis kuru ve nohutu koydm . Meyveleri baska bi tencerede iyice pişirdim pis sularıda cķmıs oldu meyvelerin icinde kuru üzüm kuş üzümü ve inciri pişirdim kayisiyi sadece sicak suyla islattm yumusasin die pişen meyveleri kayisiyla beraber ilave ettm tencereye sonra 3 su bardagi seker koyfm yarim kilo bugday icin 1 su bardagi fındk koydm susam ve birazda tuz ilave ettm portakal kabugu koymadm ama rendelersende olur bence

image

(593 puan) tarafından
Immm enfes görünüyor canm eline sağlık :) ben meyveleri sıcak suya ekledim canm umarım güzel olur ya
tarafından
Benimki enfes oldu canm cok şükür. Olur canm ya seninkide insallah kiz yapinca yaz bana merak ettm
(593 puan) tarafından
Olur canm yazarım ins güzel haberler le gelirim sana ya :)
tarafından
Ben videosynu izleyip aşureyi yaptigim video nun görselini atiyorm cnm sanA
0 oy
tarafından
Onu bilmiyorum da ben Hatice Mazi den bakarak yapmıştım çok güzel olmuştu. Ona da bir bak istersen 
(593 puan) tarafından
Şimdi onu da izlesem kafam aşure kazanı gibi karışır canm ya :)
tarafından
Hahah kız Allah seni :D tamam izleme o halde. Uff bi tabak da bana gönder hamişim ben :')
(593 puan) tarafından
Kıyamam sana canm valla yapıp mahalleye dagitacm zaten keşke yakında olsan da sana da yollasam :)
tarafından
Teşekkür ederim güzel düşüncen için. İnşallah güzel olur. Afiyet olsun şimdiden :)
0 oy
tarafından

Şenel öztürk die en üstte yazili.olan video dan yaptm canm ben . Malzeleri sadece kendime uydurdm

Benim kullandigim malzemeler 

Buğday

Kabuk tarçın 

Kuru fasülye 

Nohut 

Kayısı 

Incir 

Kuru üzüm +kuş üzümü 

Şeker 

Susam 

Tuz

1 su bardagi fındk 

Uzeri icin antep fıstügı tarçın bide ceviz kullandm canm 

image

image

(593 puan) tarafından
Ben herşeyini hazır ettim birşet birleştirme kaldı
tarafından
Kivamida birebir ayni oldu canm valla hadi birlestir bakalom merak ettm :) . Olmadi bu bayaninkine gore birlestir canm mesela bayan süt koyuyo ben koymadm 1 düdüklü tencere yaptm hrpsi bitti valla
(593 puan) tarafından
Aaa bende sut koymicam canm çünkü hem sevmem hemde evde yok
tarafından
Bekliyorm seni yap yaz bakim :)
(593 puan) tarafından
Attm canm
0 oy
(593 puan) tarafından

image

suslemesini eşim yaptı kıvamı tadı çok güzel oldu Hasan Usta'nın asuresini aratmıyor canm inan beklemiyordm açıkçası bu kadarını :))
tarafından
Cokkkk gzl olmus berrketli olsn insallah allah kabul etsin afiyet olsn yiyenlere
(593 puan) tarafından
Amin canm çok sağol :)
0 oy
(15,177 puan) tarafından
Ben akşamdan ıslarım malzememi pirinç koymam önce bugdayı ön haşlarım geceden sonra sabah onu ocağa alır az daha kaynar su ekler kaynatırım sonra suyu ile beraber fasulye ve nohutu eklerim 5 dakıka öyle kaynar daha sonra kayısıyı ve kuru sarı üzümü suyu ile eklerim. İncirin kuş üzümünün suyunu süzer eklerim. Bir elmayı soyup küp küp doğrar eklerim. Biraz da öyle kaynar kuru malzemeler pişinceye dek. Portakal kabuğunu rendeler yarısını da içine sıkar şekerini koyarım. 1 kase de fındık eklerim bu markette satılandan. Servise de ceviz nar ve tarçın ile koyarım. 
0 oy
(1,206 puan) tarafından
18de yapsana kuzum aşure günü o zaman o zaman yaparsan daha çok bereketli olurmui wvin rızkı 
0 oy
(4,687 puan) tarafından

image

yıllardır bu malzemeyle yaparım çokta güzel olur incir cevizi süs olarak kullanırım ne kadar süte yatırsanda aşureyi karartıyor kuru fasulye ve nohutlu akşamdan ılıksuya tuz atar ıslarım sabah ilk işim biraz onları haşlarım yine akşamdan üzümleri ıslatırım buğdayı akşamdan ıslarım sonrasında buğdayı kuru fasulye nohutu birleştirim aşure kazanına şeker tuz Karabiber hariç hepsini katar karıştırırım 5 dkk kaynadıktan sonra Bi çimdik tuz çay kaşığının ucuyla Karabiber en son tadına bakarak şekerini koyup karıştırırım iyice birbirleriyle özleşene kadar kılık ateşte kaynatırım yarım saat sürer sonra kapatırım altını 10 dakika dinledirip kaselere pay ederim 
(593 puan) tarafından
Beklicektm de canm eşimin iş yerinden baskı yapıp durdular niye yapmyonuz diye yapım de aradan çıksın dedim
(4,687 puan) tarafından
Ama 18 ağustosta başlıyor zaten
(593 puan) tarafından
Canm eşimin izin gününe denk getirdim ikizler var yanlız kalsam yaptirmazlar

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 116 göst.
19 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Asel_34 (212 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 148 göst.
0 oy
2 cevap 179 göst.
+1 oy
4 cevap 229 göst.
1 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde SunaySalih.. (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,130 soru

24,149,674 cevap

334,845 kullanıcı

...