0 oy
323 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (34 puan) tarafından
tarafından kapalı
Benim bebegim 4 aylik kaynanam la.bir oturuyorum cocuguma bal veriyo verme diyemuyorum sen cok iyisi biliyorsun diyo esism o iyi biliyo diyo sinirden agliyoeum
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

12 Cevaplar

0 oy
(7,617 puan) tarafından
Evet bal alerjen olduğu icin 1 yaşına kadar verilmez 1 yaşından sonrada güvendiğiniz yerden alirsaniz verebilirsiniz
(34 puan) tarafından
Napim ne dim
(8 puan) tarafından
beraber doktora kontrole gidin doktora söyletin , benim bebeğime de 3 aylıkken inek sütü vermem için hem eşim hem annesi ısrar ediyordu doktora eşimle gidip sordum bir daha da konusu açılmadı
tarafından
Soru kapatılmış o yüzden buraya yazıyorum kuzum,2 aylıkken 12 yaşındaki ablam bana 1 kasik bal vermiş o bal beni öyle kötü yapmış ki ne nefes alabilmisim ne hareket edebilmisim evdekiler demiş ölecek o kadar kötü olmuşum sonra yikamislar su falan vermişler annem emzirmis ondan sonra kendime gelmişim kesinlikle verilmez ablam evli 2 tane kızı car su an bile onlara vermeye korkar bal tehlikeli canim
-Reklam-
0 oy
(30 puan) tarafından

0-1 Yaş arası bebeklere bal yedirilmemesi gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Gül Hallaçoğlu, bir yaş altı bebeklerin balda bulunan bakteriler nedeniyle zehirlenme riski taşıdığını belirtti.

(34 puan) tarafından
Okudum.bacim napcagimi sasirdim
(30 puan) tarafından
Sen annesin arastirmistirsin biliyorsundur canim hatırlatmak için paylaştım oyle o kaynanana ac ac oku göster beyni alir belki o bebegin sağlığıni hiç mi düşünmüyormus
0 oy
(30 puan) tarafından

BEBEKLERE BAL YEDİRMEK NEDEN TEHLİKELİ?

Arılar bal yaparken “kolostridyum botalium” adı verilen bir bakteriyi bala bırakıyor. Bu bakteri botulizm denilen bir tür zehirlenmeye yol açabiliyor. Botulizm bebeklerin sinir sistemini etkileyen, nadir olarak görülse de ölüme neden olabilen bir sağlık sorunu.

Kolostridyum botalium bakterisinin yetişkinler için tehlike oluşturmamasının sebebi sindirim sisteminin daha gelişmiş olması ve zehri önlemesi. Bebeklerin sindirim sisteminde bu yapılar henüz gelişmemiş olduğundan 0-1 yaş arasındaki bebekleri bakterilere karşı savunmasız bırakıyor.

BOTULİZM BELİRTİLERİ NELERDİR?

Botulizm belirtileri bebeğe bal verdikten sonra ortaya çıkar ve şu şekilde sıralanabilir:

- Düzelmeyen kabızlık
- Kol bacak ve boyun kaslarında gevşeklik
- Zayıf ve cansız ağlamalar
- Emmede azalma, beslenmede isteksizlik
- Halsizlik ve solunum sıkıntısı, tıkanma, hırıltı

Bu tür belirtiler başka gıda zehirlenmelerinde de görülebilir. Benzer belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız.

0 oy
tarafından
Verilmiyor bakın içinde ki bir madde bebeğin vücudunda cozulmuyor 
(34 puan) tarafından
Ya yara doktu vuxudu isilik diyo
tarafından
Doktora götür kuzum sağlık ocağına götür hatta o kaynanida al götür. Kendi kulağı ile duysun
(34 puan) tarafından
Esimds kizyi artik bana pinpirkili herseyi ssn bilemsin
tarafından
Desin boşver takma sen.
0 oy
tarafından
Offff bıktık şunlardan bıktık diyorlar ya keşke herkes anne olmasa valla herkesin kaynana da olmaması gerekiyor. Verdirme ya çocuk benim sorumluluğu benim de. Ben yıkarken bana bişey söylenince cemkirdim bi kere çocuk benim diye kimse bu dah agzini açıp bişey demedi. Valla sessiz kaldıkça azıyor . Tek kaynana olsa neyse ya sokaktan geçen teyze bile akıl veriyor ya. Ne hamilelik ne lohusalık ne doğum hiçbiri bu çocuk bakımında konuşan insanlar kadar yormuyor. Bi daha çocuk yapmasam bundan yapmam yani
(34 puan) tarafından
Ablacim sorma ya annemds yok benim vefar etri herseyde bir sey diyorum analmiyo esimde bu aralar anmesine dusuyo neden anlamadim
tarafından
Maalesef canım erkekler bebek sahibi olunca hemen annenik dedigini yapıyor çünkü onu o yetiştirmiş ya sana güvenmiyor. Daha o çocuk doğmadan sana Allah tarafından bahsedilmiş bi şey var çocuğun için en iyisini bilirsin bak deseler ki bunu yap çocuğun çok sağlıklı olacak içine sinmiyorsa bil ki o şey yanlış. Arkadaşlar internetten aç oku diyorlar da kaynanama da artık internet var ben herşeyi okuyorum biliyorum diyordum Küçüksuyor eeeee internetten annelik mi olur diye. Allah sabır versin kardeşim  kendini yipratacagina onu yiprat valla boşver dinleme tepkini koy
(34 puan) tarafından
Olmuyo iate o bir olunca
tarafından
Valla canım biz bir değildik ama bebeğim 3 aylık olana kadar ben kaynanamla  kaldım. Ve çok pişmanım lohusaligim çok uzadı bunun yüzünden. Kızımı kucağıma bile alsam ayrı bi dert olurdu. Sen sakın bunu yapma ben eni sonu evime gidicem diye çok sustum sabrettim. Ama madem senin gidecej evin yok hayatın bu şekilde gececekse bu çok daha onemli
0 oy
(30 puan) tarafından
Ac ac göster şu İnternetten birseyler canim belki faydası olur 
(34 puan) tarafından
Bacim suz internet devirsiniz diyo
(30 puan) tarafından
Kendileri hep haklı aman
0 oy
(65 puan) tarafından
Ne demek bal veriyor kiz öz annemde olsa kiyameti koparirim benim kizimda 4 aylik sadece sütümü veriyorum vallahi ortaligi yikarim 4 aylik bebege bal verildigi nerde görülmüs Allah akil gikir versin
(34 puan) tarafından
Napum cano bebe biskuvusu veriyo keci suttlu o neki
0 oy
(30 puan) tarafından

Botulizm belirtileri bebeğe bal verdikten sonra ortaya çıkar ve şu şekilde sıralanabilir:

- Düzelmeyen kabızlık
- Kol bacak ve boyun kaslarında gevşeklik
- Zayıf ve cansız ağlamalar
- Emmede azalma, beslenmede isteksizlik
- Halsizlik ve solunum sıkıntısı, tıkanma, hırıltı

Bu tür belirtiler başka gıda zehirlenmelerinde de görülebilir. Benzer belirtiler ortaya çıktığında vakit kaybetmeden doktora başvurmalısınız.

(34 puan) tarafından
Sagol kuzum nasil durdurcam ballimi atsam
0 oy
(30 puan) tarafından
Niye herseyi biliyormuş gibi davranıyorlar anlamıyorum vallahi çok sinir bozucu
(34 puan) tarafından
Ben afedersin bi *** bilmiyorum
(30 puan) tarafından
Onlara göre öyleyiz zaten biz bi halt bilmiyoz canim
(30 puan) tarafından
Vallahi gerekiyorsa sakla balı attım felan de birsey yap canim cocugunun sağlığı onun aklından onemlj
(34 puan) tarafından
Ya esim mi napim oncedne hep beni tutardu simdi hep annasi
(30 puan) tarafından
Allah onlarada akıl fikir versin kendi evladını düşünmez mi insan araştırmaz mi büyük ya anne tamam saygı sonsuz ama herseyi dosdoğru bilmiyorlar
0 oy
tarafından
Bal verilmez cnn ya tehlikeli bu kaynanalar her şeyi biliyorlarmış gibi benimkide doldurma veriyordu 6 aylık bebeğe 
(34 puan) tarafından
Agliyorum esimdesen hic birseye karismiyo annaci oldu basima
tarafından
Cnm gerekirse tartış bu ne allah aşkıma senin bebeğine kimse birşey vermesin
0 oy
(7 puan) tarafından
Yemin ederim bunların manyaklığı bitmez bende de aynısı var ***** ***** neler dedi başımın belası pislikler evlenince kendilerine eşek buldu sanıyorlar eşek şunu yapsın bunu yapsın 
(34 puan) tarafından
Sorma sabahtan beri cay yap bulasuk yika kaynamain anneisni yika bide tam oturdum cay yokmu alamiyonmu esimde goz yumuyo buna
0 oy
(4,687 puan) tarafından
Doktora beraber gidin ve doktorun yanında bal verdiğini söyle doktor zaten onun hakkından gelir 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 91 göst.
3 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Asiiii (2,274 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 503 göst.
12 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Elinaa (325 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 928 göst.
0 oy
6 cevap 547 göst.
24 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu