0 oy
889 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,690 puan) tarafından
Uzun olacak hakkınızı helal edin şimdiden.. Canım çok ama çok sıkkın..

Bilenler bilir ben oğluma 8 aylık hamileyken boşanma davası açtım, oğlum 20 günlüktü boşandım.. Şuan oğlum 2 buçuk yaşında.. Babası oğlumu sadece doğduğu 10 dakika gün gördü, yanağına bile dokunmadı.. Sonra haber bile vermeden çekip gitti bir daha aramadı da sormadı da.. Oğluma ayda 500 Lira nafaka bağlandı.. Onu da doğru dürüst ödemedi.. 10 bin lira nafaka borcu var.. Geçtiğimiz ocak ayında mahkemeye verdim.. Hakim 10 gün süre verdi nafakayı ödemesi için, eğer ödemezse 3 ay hapis cezası yatacaktı.. Verilen sürede de ödeme yapmadı.. 2 gün önce polis bunların evine gitmiş, oğlumun babasını alıp adliyeye götürmüş akşam saatlerinde.. Bizim bir akrabamız avukat, boşanma davamızla o ilgilenmişti sağ olsun.. Adliyedeyken o avukatı aramış, abla beni mahkemeye vermişsiniz hapse atacaklar beni, ben şimdi ne yapacağım, bana yardım et demiş.. Avukat abla da benim haberim yok ben onlarla 6-7 aydır görüşemiyorum, ama sen bu zamana kadar nafakayı ödemediysen Dilara doğru olanı yapmış kız haklı kusura bakma demiş.. Senin bu saatten sonra yapacağın tek şey artık kredi mi çekersin, borç mu bulursun bilmem, nafakanın hepsini ödemen, sonra da Dilara ya telefon açıp özür dileyip, şikayetini geri çekmesini rica etmen demiş.. Sonra telefonu kapatmışlar.. Dün bu avukat abla annemi aradı.. Sizi aradı mı nafaka için diye sordu biz de hayır dedik.. Sanırım o şuan para ayarlamaya çalışıyor bugün yarın arar sizi diye tahmin ediyorum dedi.. Baya bir korkmuş hapse girecek diye dedi.. Ben de kendi bilir dedim.. Sigortalı çalışıyor, zaten 500 liranın 250 küsürünü devlet agi olarak veriyor, onun cebinden çıkacak olan para 250 lira olacaktı, oğluna onu bile layık görmedi, onun ayda vereceği 500 Lira para benim oğlumun aylık abur cubur masrafına bile yetmiyor, bir çocuk masrafsız mı büyüyor sanıyor bilmiyorum dedim.. Haklısın dedi bana.. Telefonu kapattık.. Akşam tekrar aradı avukat abla.. Onunla konuştum şimdi patronundan avans alacakmış, şuan serviste eve gidiyormuş, eve geçince seni arayacak dedi tamam dedim.. Birkaç saat sonra aradı.. Bugünden için tüm parayı ödeyeceğim, sen de şikayetini geri çekersin dedi.. Ben de sen ödemeyi yap sonrasına bakarız dedim.. Bana bakarızlı makarızlı konuşmayacaksın, sonra ben mağdur olurum dedi bağırarak.. Pardon? Dedim.. 2 buçuk senedir sen nafakanı ödedin mi dedim, hayır dedi.. Ee dedim yarın ödeme yaptın diye mağdur mu olacağını sanıyorsun sen dedim nasıl bir mantık bu? Bana başka icra dosyalarının daha olduğunu söyledi anlattı durdu.. Bana beni alakadar etmeyen şeyleri anlatma dedim.. Onlar benim konum değil dedim.. Yok sen bana inanmıyorsun ya o yüzden anlatıyorum diyor.. Sen yalancısın çünkü dedim, bu saatten sonra sadece Allah bir dersen ona inanırım ben dedim.. Oğlumu da özledim onu da artık görmek istiyorum dedi.. Ben orada koptum zaten.. Ama ona bu konuyla ilgili hiçbir şey söylemedim.. Telefonu kapattık.. Tekrar söylüyorum oğlum 2 buçuk yaşında.. Bu zamana kadar ne aradı ne sordu.. Oğlumla doğduğu zamanlar ben uykusuz kaldım, o ağladığı zaman ben ağladım.. Tüm masraflarını babam karşıladı.. Oğlum baba ne demek bilmiyor bile.. Sen hangi sıfatla görmek istiyorsun bu çocuğu ya.. Şimdi babasıdır görmeye hakkı var diyeceksiniz.. Ama benim canımın ne kadar acıdığını, bana neler yaşattığını ben biliyorum sadece.. Baba olsaydı 2 buçuk senedir arar sorardı.. Oğlum öldü mü kaldı mı, hastalandı mı, neyi var neyi yok bilmiyor, oğlumun en sevdiği yemek ne, en sevdiği oyun ne, en sevdiği abur cubur ne hiçbir şey bilmiyor.. Dünden beri ağlamaktan içim dışıma çıktı.. Bunun bir gün yaşanacağını biliyordum ama hiç hazır değilmişim bunu anladım.. Çok canım yanıyor.. 1 salise bile görmesini istemiyorum oğlumu.. Başınızı ağrıttım özür dilerim.. 

40 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Sen bir anne olarak çok duygusal yaklasıyorsun konuya ki olması gereken o ama maalesefki bazı erkekler bunu düşünemeyecek kadar acizler  bosanma sürecinde ilk etapta kadın çok yıpranır erkek mutlu olur ama sonra kadın tam kendini toparlar ayağa kalkar erkek altüst olur onun karşısında sadece güçlü bir anne ve güçlü bir kadın ol duygusal hiç konuşma o daha çok pişman olacak bundan adın gibi emin ol 
(1,690 puan) tarafından
Benimle konuştuktan sonra tekrar avukat ablayı aramış, ben oğlumu 1 buçuk senedir görmüyorum demiş.. Avukat abla da oğlum senin çocuğun 3 yaşına girmek üzere ne 1 buçuk senesinden bahsediyorsun sen demiş.. Düşün daha çocuğunun yaşını bile bilmiyor..
tarafından
Bundan sonra direnecektir mutlaka çocuğu görmek için kanunlar ne gerektiriyorsa öyle yap yok göstermem etmem desen olaylar dahada kötüye gidicek hanımefendiliğinden taviz verme emin ol sakin olursan karşı tarafta biryere kadar sıkıştırır seni
(1,690 puan) tarafından
Elim kolum bağlı, istemesem de yapacağım şey ne yazık ki bu..
tarafından
Hayır elin kolun bağlı değil doğru olanı yapacam de  güçlü ol dedik yaa :))
-Reklam-
0 oy
(1,718 puan) tarafından
Çok zor bir durum yaa :(( Allah yardımcın olsun dikkat et kendine de
(1,690 puan) tarafından
Allah razı olsun, çok sağol
0 oy
(6,853 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun cnm zor bı durum gerçekten
(1,690 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun, çok sağol
0 oy
tarafından

Öyle bi babanın görmeye hakkı yok ama görmek istiyorsa göster sonra sen vicdan azabı çekme

(1,690 puan) tarafından
Ben vicdan azabı çekmem asla.. Ama keşke göstermeme gibi bir hakkım olsa.. Adalet ne yazık ki bizlerin düşündüğü şekilde işlemiyor Allah kahretsin
0 oy
(5,135 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım 
(1,690 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsun
0 oy
(219 puan) tarafından
Okurken boğazım düğümlendi ne diyeceğimi bilmiyorum tabiki karar senin 2.5 yıl az bir zaman degil tabi rabbim yardımcın olsun canım inşallah oğlunla sağlıklı huzurlu bir hayat yaşarsın
(1,690 puan) tarafından
Çıkmazdayım gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum.. Allah razı olsun, çok sağol
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Çok zor hiç birimiz seni tam olarak anlayamaz ancak yaşayan bilir.  Ama sana tek diyebileceğim bı pedagogla görüş çocuğun için hangisi iyi olacaksa onu yap. Eğer bı iki defa görünüp yine ortadan kaybolacaksa, çocuk onu tanidiktan sonra, o daha kötü olur
(1,690 puan) tarafından
Kesinlikle haklısın fakat adalet ne yazık ki böyle düşünmüyor.. Bugün dava açsa oğlumun zaman zaman bende kalmasını istiyorum diye, hakim senede 1 ay oğlumu ona verecek.. Hiç tanımadığı bir adama oğlumu emanet edecek düşünebiliyor musun
(1,794 puan) tarafından
Off çocuk için çok zor hani tanıyor olsa mutlu olur zaman gecirince ama .. İnsan olmayı bari çocuğu olunca ogrenseymis de çocukta yaralar olmasa
(1,690 puan) tarafından
Ahh keşke..
0 oy
(2,321 puan) tarafından
Bencede görmeye hakkı yok! Benim kızımda 3 buçuk yıl yardımlarla milletin eskileriyle büyüdü boşandık 6 yıldır bir lira nafaka vermedi birkez görmedi bu saatten sonra görcem derse yüzüne tükürür kapatırım.. Babalık yapmamış 10 yıl boyunca 1 çift çorap almamış kızım ameliyat olunca gelip nasıl diye görmemiş bir kez sesini duyayım dememiş o mahlukun benim çocuğumun üzerinde hiçbir hakkı olamaz! Defolup gitsinler. Şimdide evlenip 2 çocuğuyla o kadını da sokağa atmış karakter yoksunu bide evlenip çocuk yapıyor köpekkk sokağa atmak için.. 
(1,690 puan) tarafından
İşte tam da bu.. Sanırım burada beni anlayabilecek en doğru insansın.. Çok kötüyüm gerçekten nefesim kesiliyor.. Şehir değiştirmeyi bile düşünüyorum..
(2,321 puan) tarafından
Hayır canım kendini bu kadar sıkma önce tüm nafakaları yatırsın sonra deki çocuğun düzenini bozma daha küçük fln de inşaAllah defolup gider
(1,690 puan) tarafından
İnşallah ya.. Dua edin bana ne olur.. Çok ihtiyacım var duanıza..
(2,321 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun inşaAllah huzurunuzu bozacak herkesi sizden uzak tutsun inşaAllah canım
0 oy
tarafından
O kadar haklısın ki. İçinden geçeni yap doğru olanı yapacağına çok eminim senin çok güçlü biri olduğunu hissettim ben❤️
(1,690 puan) tarafından
Ya ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten.. Şuan sudan çıkmış balık gibiyim.. Hiçbir şey bilmiyorum.. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️
0 oy
tarafından
Bnm oğlan 1.5 yaşındaydı hiç ilgilenmedi çocuk 2 hafta hastanede yattı baba diye inledi bi kez aramadı bile.. kalpten anju oldu geçmiş olsun bile demedi.. ama ben bi kez olsun konuşturmamazlık göstermemezlik etmedim.. Sonuç oğlum babasını hiç sevmiyor şimdiki eşime baba diyor çünkü baba sevgisini eşim gösterdi oğluma öz babası değil.. Oğluma babanın adı ne desen Mehmet der asla ama asla Sait demez zerre sevmiyor onu.. Ben hiç kötülemedim bile psikolojisi bozulmasın diye.. Adam kendi soğuttu çocuğu kendinden..Şimdi 11 yaşında.. Sende hiç kafana takma günü gelince çocuğun hangi tarafta olacağını bilir.. velayet davası açtı 9 yaşındaydı oğlum adliyeyi ayağa kaldırdı ben bidaha o adamın evine gitmem diye ağlayarak inletti ortalığı.. Sonuç velayet halen bende ve o günden sonra birbirlerini görmediler..
(1,690 puan) tarafından
Allah senden de, şuanki eşinden de razı olsun.. Ne kadar temiz bir adammış ki yavrunu kendi evladı gibi sahiplenmiş.. Umarım ben de sen gibi güçlü olabilirim..
tarafından
Zaten güçlüsün ki yazdıklarından anlayabiliyorum bunu.. sadece öfken yeni o yüzden böylesin güçsün olduğundan değil.. öfkene değil yavrunla kendine odaklan..
0 oy
tarafından
Çok zor bir durum yerden göğe kadarda çok haklısın 
(1,690 puan) tarafından
Allah razı olsun..
0 oy
(4,704 puan) tarafından
Haklısın sonuna kadar ne diyeceğimi bilemiyorum Allah yardımcın olsun.
(1,690 puan) tarafından
Amin inşallah, Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Canim benim ya gözlerim doldu ağladım çok acı ve senin için çok zor bir durum  ,ama ne olursa olsun babası görüşsün demiyorum ama oğlunu düşün ilerde arkadaşları babasını sorarsa ne bileyim yani aralarında o bağ olmazsa bile bir babai olduğunu bilsin hissetsin babasız büyümek cok zor çocuk hep eksik hisseder kendini siz o eksikliği doldurmaya çalıştıkça da kendi kendine bilinçaltında bunu düşünür babamın eksikliği çok kötü o yüzden herkes üstüme titriyor demek babasızlik çok çok zor durum falan der daha çok üzülür ne kadar mutlu görünse bile ama babasını tanısa yani en azından varlığını bilse hissetse onsuz yaşamayı da becerir ve emin ol çok daha güçlü bir çocuk olur, ama yine de senin kararın ben fikrimi söyledim canım Allah seninde bebginin de yardımcısı olsun..♥️♥️
(1,690 puan) tarafından
Gerçekten ne yapacağımı, ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum ama canım çok yanıyor..
0 oy
(425 puan) tarafından
Lanet olsun ona pislik 
(1,690 puan) tarafından
İnşallah olur..
0 oy
(3,104 puan) tarafından
Yerinde olsam bende görmesini istemezdim. Ama kanuni hakkını kullanıp bi şekilde görür. Zor bir durum. Şimdi belki de seni sinir etmek için görmek istiyordur. Sen nafaka için muhatap olmasan aklına bile gelmeyecekti bir çocuğu olduğundan. Şimdi sana inat çocuğu görecek bir iki kere sonra yine firari olur olan çocuğun piskolojisine olur. Sende illa görecem dersen durumj anlat. Çocuğun suçu yok göreceksen adam gibi düzenli gör. Bir iki kez gelip sonra defolup gideceksen çocuğun piskolojisini bozma de. Yada geldiğinde çocuğun yanında baba kelimesini kullanmasın normal bir insan gibi gelip görsün. Baktın düzenli görüyor sonra baban falan demeye başlayın. 
(1,690 puan) tarafından
Sanırım doğru olan bu.. Ben oğlumu düşünmek zorundayım.. Onun bırak psikolojisine zarar vermelerini, kılına zarar vermeye kalkanın canını alabilirim çünkü ben anneyim..
(3,104 puan) tarafından
O kadar haklısın ki. 2 buçuk yıldır hiç bi özlememiş aklına gelmemiş. Şimdi özlediğine kimse inanmaz. Tek derdi de sana misille yapmak diye düşünüyorum. Bunu açık açık söylemelisin ona. Derdini benimle çöz çocuğumu buna alet etme de.
(3,104 puan) tarafından
Sana tavsiyem. Maddi olarak ona ihtiyacın yoksa. Nafakadan vazgeç. Tamam nafaka resmi olarak dursun ama sen ödemezsin ama bende şikayet etmem. Sende çocuğumdan uzak durursun de. O zaman anlarsın gerçek niyetini.
0 oy
tarafından
2.5 sene aramayan birdaha hic aramasin sende hic uzulme canim bak 2.5 sene bakmışsın mis gibi bundan sonrada ona ihtiyaci yok gösterme
(1,690 puan) tarafından
Göstermesem bu sefer de polise gidip oğlumu benden kaçırıyor diye şikayet edebilir.. Bunun sonucunda çocuğu benden alabilirler bile.. Keşke adalet çok daha farklı işlese..
tarafından
Mahkeme kararinda ne diyor peki mahkeme kararindan sonra gelip girmediği için sende bunu ispatlayabilirsin
0 oy
tarafından
Ben yerine koydum kendimi gözlerim doldu. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama o insanla muhatap olmazdım galiba. 2.5 sene bu ya sen keyfine gezerken bir evlat var geride. Allah ettiğini buldursun ne diyeyim sen yazdın benim de canım yandı. Allah evladını sana bağışlasın. Şu 2 günlük dünyada güzel güzel yaşayıp anlaşmak varken bu hale gelmek neden o yavruyu babasız koymak neden. Anlam veremiyorum ben. Allah yardımcın olsun. Ağlama artık hem annesi hem babası sensin o yavrunun. Duymazdan gel o laf olsun diye demiş bence ozleyen adam nafaka tartışmasinimi beklerdi yazıklar olsun 
0 oy
(946 puan) tarafından
Canım şimdi görmeyi zaten hak etmiyor, ama çocuğun büyüdüğü zaman bu sefer kendi gidip görücek. Babası doldurucak, bu sefer sana cephe alıcak babamla görüşmemizde sen engel olmuşsun anne dicek. Bu senin canını daha çok acıtır. Sen oğlunun psikolojisini düşünerek hareket etmelisin. Benim annemle babam da ben daha bebekken boşanmışlar. Bende hep arada kalan bir çocuk oldum, hep dolduruşa geldim. Babama kızardım, anneme ayrı kızardım. Yani bence oğlunu psikoloğa götür melisin, ve kendinde destek almalısın. Çünkü bu durumları  çocuklara anlatmak çok karmaşık oluyor. 
0 oy
(233 puan) tarafından
Ben yaşamış kadar üzüldüm gözlerim doldu Allah yardımcın olsun çok zor bir durum 
0 oy
(1,574 puan) tarafından

Diğer postlarını da hatırlıyorum. Yaşadığını kaldıramayacak o kadar çok kadın var ki sen çok güçlüsün. Allah yar ve yardımcınız olsun inşaAllah ömrünüz boyunca hep aşırı mutlu olursunuz<3

İlgili sorular

+5 oy
66 cevap 1,599 göst.
+3 oy
34 cevap 862 göst.
0 oy
22 cevap 677 göst.
+1 oy
15 cevap 334 göst.
19 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,081 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,462 soru

23,817,823 cevap

318,149 kullanıcı

...