0 oy
700 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,834 puan) tarafından

nasıl başlasam bilmiyorum kısa geçmeyi deneyeceğim. bu kurban bayramında da, her bayramda olduğu gibi ailemi bayram ziyaretine gittik. esimin ailesiyle zaten altli ustlu oturuyoruz . annem kaynanama sırtıni dönmüş oyle oturdu gorumceme de aynı şekilde. iadei ziyaret yapılırmış bizimkiler bir kere gelmedi. kizim hastalandı ateşi 38.8 oldu bi kere kalalım demediler. aynı şehirdeyiz, aynı ilçede aramızda mahalle var. hadi annem çalışıyor, kardesim de demedi.

bi gece kaynanamlarda uyuduk onlar gorumcemle beklediler kizimi sırayla benim mideme ağrılar girmişti stresten yerimde duramıyordum sanki hep karnıma yumruk atmışlar gibi icim çürümüş gibi ağrıyordu. bi hap içtim uyudum ben. 
ilerleyen günlerde de kizim ne ilaçlarını içiyordu ne de iyiye gidiyordu. sadece ateşi 36 37ye düşmüştü tek iyi olan buydu. iki kere doktora gittik yeniden. adam iğne yok, ilaç içecek mecbur diyor. bizim kiz içerken boğuldu kaç kere, ilaç veremeyeceğim artık dedim mecbur onlari da kestim. kardeşim uğramıştı bi pazar artık kızımın hastalanali 1 hafta olmustu yardım etmek için gelmiş. annem de akşam üstü işten çıkınca geldi. şansa da annem varken bi şekilde kandırdı annem, içerdik ilacını. esim de dedi ki anne ilaç 3 gün verilecek sen kal burda o zamana kadar iyileşsin bari. annem de tamam kalırım dedi. ama bunun sonrasında film koptu. ertesi gündü galiba kizim yine ilaclari içmemeye başladı, esimle kardeşimin laf dalaşı olmuyordu ama birbirlerine laf sokuyorlardi arada. ha kardeşimin de suçu vardı esiminde. bende bıktım artık bi kavga ettik esimle. dedim annemlere çıkın gidin. kardeşime de mesaj attım ertesi günü niye böyle yapıyorsunuz hep aynı şey diye. hic mi sevmiyorsunuz bu çocuğu dedim gelmeyin bundan sonra evinizde rahat rahat oturun dedim. geliyorlar bi saat kalıyorlar hadi biz gidelim. yahu bi durun kizan bütün gün üstümdeydi, uyumadı bir gram burnu tıkalı diye. birsey yok yemeye ne yiyecek bi çorba yapamıyorum. yere bi saniye bırakıyorum ağlıyor, yırtıyor kendini. olsun biz gidelim eve gidelim diyorlar ya da kalsalar da zoraki yarim saat. Canlari sıkılınca avmde 2 saat geziyorlar ama diyor esimde insan torununu görmeye gelmez mi diyor. kardeşin sevgilisinin yanından buraya yarim saat anca uğruyor diyor. ya bıktım vallahi ha. daha ne sayayim. kendi ailemi kötü göstermek istemedim yanlış anlamayın ama bıktım artık. bari usulden yapin diyorum yine aynılar yoruldum artık. ben essek gibi ananemi bile yıkadım teyzem varken sırf babam borç aldı dedemden diye ben yaptım. dedemin annene bile söyleme diye verdiği harçlıkları anneme verdim faturalar ödensin diye. her yaz tatilinde koydeydim. temizlik yaptım 3 ay ananeme, annem yerine. 

9 Cevaplar

+5 oy
(13,675 puan) tarafından
Anne olduktan sonra öğrendiğim tek ve gerçek şey kimseye güvenip de çocuk yapmamak kimse bakmak zorunda ilgilenmek zorunda değil belki de sana geldiklerinde rahat edemedikleri için çok durmak istemiyorlar doktor nasıl iğne vermez onu da anlamadım 
(3,834 puan) tarafından
eşimin ailesi ilgilenip de bizimkiler avmde gezince böyle oluyor. kizim 3 günde bir hasta olmuyor çok şükür. bi kere covid geçirdi onda ben baktım zaten. bi de bu hastalık oldu işte. hic mi merak etmiyorlar diyor mesela o ailesinden oyle birsey görmüyor çünkü kizima karşı.
(13,675 puan) tarafından
Canım emin ol bende de durum aynı 4 senelik evliyim annem babam kardeşlerim on defa evime gelmemiştir bende artık hiç arayıp davet etmem gelen evimin yolunu kapısını biliyor isteyen gelir demek ki istemiyorlar boşver sende stres yapma
(3,834 puan) tarafından
aynen öyle canım demek ki istemiyorlar bende emin oldum artık. davet ediyor eşimin ailesi bayram yemeğine cagiriyor ailemi. babam on kere arattıriyor kendini kaynatama gelene kadar. adam da artık bana diyor niye gelmiyor bi sorun mu var diye. onlari kollamaktan yoruldum. saldım artık kim kime ne derse desin
(13,675 puan) tarafından
Aynen öyle canım bende öyle yaptım annemle aramız yürüme 15 dakika 2 hafta da bir gider bı kaç saat kalır evime gelirim
(3,834 puan) tarafından
ben onu da yapmam. en azından uzun bi süre görmek istemiyorum
-Reklam-
+1 oy
(7,118 puan) tarafından
Hepimiz bu yollardan geçiyoruz, benim annemler de yakınlar bana ama hastalandıklarında falan kimse gelip, kalmadı birşey de beklemedim onlardan. Düşünüp yapsalar iyi olur tabii ki ama böyle bir durum icin de evden gidin demek doğru değil. Ben diyemem,demem şahsen.
(7,118 puan) tarafından
Eşim böyle seylere karışmaz. Belki onlar da eşinden dolayı rahat edemiyorlardır. Eşim 4 ay göreve gitti küçük kızımın hamileliğin de tam bulantı anina denk geldi. Annemler 4 ay da 2 kere geldiler sadece 2 saat oturup gittiler, ablam kardeşim 1 kere bile gelmedi.  Büyük kızımin da okulu vardı haliyle ilgilnmem gerekiyordu. Inan her işimi sürüne sürüne yapıyordum. Halsizlikten, bulantidan.  Eşim bu duruma çok üzüldü ama yine de annemleri gördüğü an saygisindan ödün vermez. Her daim saygılıdır. Arada kalacağım bir durum olmadi benim. Senin aile ici durumuna da bilemem tabii ki. Doğum yaotim kayınvalidem kaldı yanımda.  Eve geldim 1 hafta gelmedi annem hiç. 1 hafta sonra kızımı gormeye geldi o kadar. Eşimle falan araları da iyidir ama oluyor işte böyle şeyler. Araba ile 10 dakika uzakliktayiz bu arada . Herkesin içinde yaşadığı sorunlar oluyor işte canım.
(3,834 puan) tarafından
valla kaynanamlar annemlere oturmaya gelecek diye gidip anneme temizlik yaptım, ikram hazırladım hamile halimle. zoruma gitti benim evlendiğimden beri olanlar, bilmiyorum farklı kafalardayiz seninle. bakış açısı tabi
(1,666 puan) tarafından
Siz farklinkafa da değilsiniz değerleriniz tepkisi farklı..  sizin eşinize garip geldiği için durum arada kalıyorsunuz sizi anlıyorum bende yakın şeyleri yaşıyorum çünkü...hira hilal maşallah eşiniz olması gerekeni yapıyor saygılı aileye karışmıyor ...keske benimki de onların arasında ben karışımıyım laf söylentiyeyim dese ozaman bende gerilmem arada kalıyor gibi hissetmem
(7,118 puan) tarafından
1502hanessan aynen öyle canım. Beni arada bırakmaz hiç bir zaman. Daha önce babam tarafından ufak çaplı bir haksızlığa uğradı. Kırıldım ama seni üzemem, senin suçun yok ki dedi bana. Ben üzülmeyeyim, arada kalmayayım diye sustu. Ben raziyim eşimden Allah da razı olsun insaAllah.  Eminim arada kalmak kötü bir durumdur .
(3,834 puan) tarafından
****** et mangalı diyen bi babam var eşime karşı. annem ve kardeşim de eşimin babasının memleketinden ötürü kendilerince laf sokuyorlar , dalga geçiyorlar. sizin gibi pozitif bakamıyorum malesef. keşke ufak şeyler olsa ailemin dedikleri de eşimle kirilmasak
+1 oy
tarafından
Bir insanın şansı olmayınca olmuyor yani ne yapacaksin
(3,834 puan) tarafından
bu şans da değil canim ya valla değil
+1 oy
(17,421 puan) tarafından
Bazen rest çekmek gerekiyor. Sen sert olacaksin , hata yaptiklarinda yüzune vuracaksinki bu kadar rahat olmasinlar. 
(3,834 puan) tarafından
ya rahatlık da değil artık bu galiba. misafire de sirtini dönüp oturamazsın dimi. ya daha çok var böyle şeyler aslında anlamıyorlar beni zorda bıraktıklarını. kimse kalkıp yüzüme birsey demedi ya da onlara ters davranmadilar yani eşimin ailesi normal davrandı. ama bizimkiler beni çok çıkmaza soktu
(17,421 puan) tarafından
Aslinda tam tersi olacak. Kizimiza daha iyi davransinlar diye kaynanlara daha iyi davranmalari gerek. Annen ve kardeşinde olsa bir süre uzak tut evinden. Huzurun kacacak onlar yüzünden.
(3,834 puan) tarafından
aynen öyle hep bunu dedim onlara. ama insanın içinden gelmesi lazım bazı şeylerin galiba
+1 oy
tarafından
Amannn boşver artık ben takmıyorum bdnşm annemi görsen hamileyim hiç sormaz etmez beterin beteri var 
(3,834 puan) tarafından
hamileyken yine bi tık iyiydiler
tarafından
Benden sana tavsiye kim sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran ben davranmadım tepeme çıkardım şimdide herşeyi diyorum altta kalmıyorum
(3,834 puan) tarafından
normalde senin gibi düşünüyorum ama aileme karşı da böyle düşünmek istemezdim
+1 oy
tarafından
Öncelikle okunaklı yazdığın için sağol en azından derdini anladık. 

Ne diyebilirim ki benim ailem de farksız. Beklenti içinde olmak insanı yoruyor ben bunu küçük yaşta öğrendim. Baktım kimsenin bana hayri yok susuzluktan ölsem su vermezler bende bıraktım .. şimdi eşim dahil kimseden en ufak bi yardım beklemem de istemem de. Kendimi kaldıracağım yüklerin Altında sokarım ha hastalık su bu Allahtan geliyor onun için sabrederim hep öyle devam edecek değil ya kızım hep hasta kalmayacak ya elbet iyileşecek beraber iyilesicez? Sana da tavsiyem bu saatten sonra sussan da kavga da çıkarsan kimseyi degistiremezsin. Kendi aileni en iyi sen bilirsin
(3,834 puan) tarafından
ben teşekkür ederim okuduğun için.
birsey beklemeyi de geçtim aslında. esimin ailesi bu konularda yakın durup ilgili davranıyor. bizimkiler ortada olmayinca esimde diyor ki niye böyle. gercekten kovidken bile ateşi 36yi geçmemişti kızımın. böyle bi hastalık gormedim ben mahvetti bizi. 2 yaşına girecek 2. oldu bu. doğum yapacağım gün hastaneye yattığımda eşimin yengesi ordu saçımı, bizi videoya çekti, fotoğraf çekti. annem dokunmadı bile bana. karşı koltukta oturup gittiler. Gercekten zoruma gidiyor artık
tarafından
Benim durumumda aynı anlattigin gibi. Tek fark var eşim benim ailemin ne olduğunu bildiği için sorgulamiyor seni uzmesinler yeter diyor. Eşine açıklayabilirsin biz buyuz de ailem anca bu kadarını yapıyor fazlasını bekleme hiçbir şey bekleme de. Belki eşinin bunu yapmasıdir seni daha çok üzen. Belki umursamasa sende düşünme umursama derse daha iyi hissederdin. Ama ona dert oluyor sende kendine dert ediyorsun
(3,834 puan) tarafından
emeklerime üzülüyorum aslında. esimi de bi şekilde takmam söyledikleri bi yere kadar üzer beni. ama ailem beni haksız çıkarıyor
tarafından
İşte üzülme diyorum canım. Anneme yaranmak için ağzımla kus tutmam eksikti yemin ederim köpeği olmuştum. Zoruma gidiyordu ben onun için neler yapıyorum ama beni sevmiyor diye. Ne zamanki o emeklerle uzulmeyi bırakıp onu öyle kabul etmeye başladım kafam gözüm rahat şimdi. Sende üzülme ♥️ şimdi sadece çocuğuna odaklan sen o bebek rahmine düştüğü andan itibaren çok güçlüsün Allah öyle bir güç bahsetmiş bize. Stres yapmazsan senden daha iyi kimse bakamaz bebeğine. Herkesi boşver
(3,834 puan) tarafından
insanın ailesine de böyle işte demesi zor oluyor. umarım bende normal karşılarım
+1 oy
tarafından
Belkide eşinin  davranışları  onları  rahatsız  ediyor  kaşsaşar kavga ederler huzurun  kacar diue düşünüyorlar 
(3,834 puan) tarafından
esimle aralarında bi sorun yoktu ama şu son bi yıldır sorun olmasa da bu gibi benzer sebeplerden pek haz ettiklerini sanmıyorum. Onun haricinde esim rahatsızlık verecek biri değil gerçekten
tarafından
Genelde damattan  haz etmeyince  gelmek  istemio anneler
(3,834 puan) tarafından
evet hayalindeki damat degildi esim
tarafından
İşte  agzı işe kuş  tutsa yaranamaz eşin ...
:/
(3,834 puan) tarafından
bilmiyorum ya bu kafayı kabul edemiyorum ben. kizlariyim sonuçta yani
+1 oy
(7,138 puan) tarafından
Kaynanalar alt katta oldugu için onlara güveniyor annen bence
(3,834 puan) tarafından
evet güveniyor zaten söylüyor bunu, bende güvenirim ama aynı şey değil ki. anne yani bu gelmesi gerekmez miydi
(7,138 puan) tarafından
Belki de eşinden çekiniyor canım kardeşinle eşinin kavga etmelerinden korkuyor olabilir laf falan sokuyolarsa
(3,834 puan) tarafından
yok canim bu gerginlik yokken de bizimkilerin tavrı böyleydi asagi yukari.
(7,138 puan) tarafından
O zaman soguk kanlılar yani herkes de can Ciger kuzu sarması olmuyor işte benim kaynanam da buz gibi bir kadın torunu falan umrumda olmaz annem desen ölüp biter torunu için sorsan ikisi de büyükanne herkes bir olmuyor işte
(3,834 puan) tarafından
soğuk dururlar biraz çekingen. ama şu bi senedir çok değişti tavırları benimde başka carem kalmadi zaten onlara karşı
+1 oy
(418 puan) tarafından
Burası çok garip bir platform kimisi ailem çok geliyor diye şikayet ediyor kimisi az geliyor diye.

Kimisi ailem herşeye karışıyor çocuğuma istediğim gibi bakamıyorum diyor , kimisi ilgilenmiyor diye sitem ediyor.

Ne diyim canım allah başka dert vermesin bana çok önemli bir sorun gelmedi
(3,834 puan) tarafından
anladım canım cevabından herkesin derdi kendine

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 348 göst.
6 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (605 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 512 göst.
21 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Geberik gelin (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 179 göst.
20 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Herseyguzelolacak (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 443 göst.
19 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,472 soru

24,184,148 cevap

336,506 kullanıcı

...