0 oy
970 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben kısıtlamayacaaam detayi sildim .. . :)

41 Cevaplar

0 oy
tarafından
Eskisi gibi değil cnm kız olsun erkek olsun  böyle bir zamanda gerçekten ayırmıycan dizinin dibinden 
-Reklam-
0 oy
(874 puan) tarafından
Ne kadar kısıtlarsan o kadar özgür olmayı ister yapmayacağı şeyleri bile yapar o yüzden kontrollü kısıtlama diyorum
0 oy
(3,146 puan) tarafından
O ne öyle ya kız otursun erkek gezsin ikisininde eşit hakları olmalı ikisi de kendilerini korumalı, özgüvenli olmalılar bence 
(3,895 puan) tarafından
Hee aynen öyle dedi zaten babasi kızımı okula gondermeyecekmiş ben babasiyla guzelce konuştum bakariz diyor oyle beynine işlenmiş ki ikna olmuyor neyse o ikna olmazsa bn kızımı inşallah açıktan okutacagim.
(3,146 puan) tarafından
Kızını okumayıp napacak elin oğlu başına mı musallat olsun sonra okumazsa evlendirirler kızının arkasında yanında her zamana ol canım ellerine bırakma heba etmesinler yavrunu açıktanda değil okula göndermek zorunda gerekirse şikayet et okula göndermiyor diye suç çünkü buözellikle kızlar okusun okusun ki kendi kendine yetebilsin erkeğin eline bakmasın kendini geliştirsin hakkını bilsin dimdik ayakta güçlü bir Türk kadını olsun
(3,895 puan) tarafından
Katılıyorum bnde kizimin ezilmesini istemem bn evlendim de noldu kocam bağırıyor bn susuyorum bagirsam bagirma diye emrediyor.Ben kocami ikna etmeye çalışacam daha zaman var bakarsin ikna olur belki :) olmazsa aciktan okuturum okul için kocamla aramızın açılmasını istemem ben kızımı kimseye yedirmem damadın tepesine zebani gibi çökecegim merak etme :D :D
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Abartıyorsun canım bakkala bile göndermeyip napıcaksın sosyal iletişim bozuklugu yaşayan, özgüveni olmayan, sosyal hayatı bilmeyen, çekimser bi çocuk mu yetiştirceksin. Sonra pedagog pedagog gezer böyleleri kusura bakmada. Çocugum benim ve babasının gözetimi altında yapabileceği her işi yapacak inşallah. 
(3,895 puan) tarafından
Kayinvalidem desi ki oglan 5 yasina gelince ekmek almaya gönderecekmiş gönderirsem biri kandirip götürür diye korkuyorum.O yaşta birakacak degilim yani ..
(25,181 puan) tarafından
O yaşta kimse bırakmaz zaten canım
(3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Oyle diyor aynen bnde birakmam.
0 oy
tarafından
En fazla 12-13 yaşına kadar bu dediğini yapabilirsin sonra sen kısıtlamaya devam edersen  senin haberin olmadan yine yaparlar önemli olan kısıtlamak değildir çocuğa doğruyu yanlışı öğretmektir sonra kendi bilir ne yapacağını 
(3,895 puan) tarafından
Aynen cnm dogruyu yanlışı da ögretmek gerekiyor inşallah düzgünce öğterebiliriz ..
0 oy
tarafından
Hayır benm çocuklarım ev isi yapsın diye yoklar. Çalışıp kendi ayaklarinin üzerinde duran sağlam bireyler olmalarını yegliyorum. Kendi ev isi yapmış madem nereye ne koymuş nereden emekli nerenin hanımı 
(3,895 puan) tarafından
Aynen cnm.Okusun evlensin bana iş yapmasa da olur.
0 oy
(7,135 puan) tarafından
Devir git gide kötüye gidiyor kim bilir cocuklarımız büyüyene kadar hersey daha kötü olur kız olsun erkek olsun ayrımayız dizimizin dibinden çünkü kız evladın da acısı aynı erkek evladın da degisen birsey yok
0 oy
tarafından
Bu şu an verebileceğin bir karar değil  ilerde tamamne duruma bağlı ve ben çocukların annenin dizinde otutabilecegini zannetmiyorum, Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın çocuklarımızı 
(3,895 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
tarafından
Ben gördüğüm ve duyduğum kadarıyla galiba kızımı kolay kolay dışarı tek başına salamam. Geri kafaliliktan değil kılına zarar gelse deliye döneceğimden. Oğlum olursa o da hovarda olmayacak. İkisi de ilim irfan peşinde koşacak. İlimden kastım okul değil okullar 1 senede öğrenilecek şeyi 4 yılda veren ekonomi kurumlarına dönmüş. İşte bu yüzden eğitimleriyle ben ilgilenecegim. Bu yüzden hep öğreniyorum dahasıni çok dahasıni öğreniyorum. Evlatlarima yetebilmek için onları bu çirkin dünyada koruyabilmek için. Hem hayata hazırlayıp hem düzgün yetiştirebilmek için. Allah hepimize güç kuvvet sabır dirayet versin  çocuk nasılsa buyur ama onu yetiştirmek çok zor olacak. İnşallah layıkıyla yerine getirebiliriz
(3,895 puan) tarafından
Amin inşallah cnm.
0 oy
(1,562 puan) tarafından
İstediği herseyi yapabilir ne istiyorsa yapsın sıkmam bunaltmam amaaaa tabiki benim kontrolümde  erkek kız fark etmez şuan bı kızım var oğlumda olursa aynı şekilde olur
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Aşırı kısıtlamaya karşıyım kızım da oğlumda eşit olacak inşallah ama nereye gidiyolar bilmek isterim ve aradigimda ulasabileyim isterim ki bi sorun olursa müdahale şansım olsun. 

Ne kadar kisitlar korkutursan senden de cekinir cocuk ve en ufak bi tacız olayi dahi yasasa anlataz..
0 oy
(53,954 puan) tarafından
büyüdüğü zaman arkadaslariyla gezmek istediginde kisitlamam çocuk yasta bende gondermem bakkala markete falan
0 oy
tarafından
Ben kısıtlayan bir anne olmak istemiyorum. Onunla arkadaş gibi olup yaptığı yanlışları güzel bir dille söylemek hatasının önüne geçmek istiyorum. Çünkü ben bir birey yetiştiriyorum her bireyin hatası olabilir onlar hata yaptığı zaman koşarak annesine gelsinler istiyorum ki güzelce yaptığı hatanın ne kadar kötü olduğunu uzlaşıp birlikte çözüm yolu bulalım. 
(3,895 puan) tarafından
Dogru diyorsun bnde insallah boyle olmayi basaranilirim cok sinirli ve evhamli biriyim umarim sakin kalabilirim.
0 oy
tarafından
7 aylik.kizim var yerine gore kısıtlamalarim tabikide olucak sadece kız oldugu icin degl erkek olsa erkek icinde gecerli hic serbest birakilicak bi zman degl ben öylr kapı önüne kizimi tek gönderebilcegimi düşünmügorm.ben nereye kizim oraya gerekirde ev işi yemek yapmicam o istediginde asagiya indirip hava aldircam
0 oy
(672 puan) tarafından
Dizinin dibinde derken. Kız çocuk okumaya ak evde anasının yanında koca mi bekleyecek. Bunu mu anlatıyor..
(3,895 puan) tarafından
Aynen cnm.Küçüklükten aşılıyor kafasina oglan dogmadan once de bu kız bana iş yapacak diyordu önemsemedim şimdi de böyle dedi.
(672 puan) tarafından
Peki senin düşüncen ne
(3,895 puan) tarafından
Ben bana iş yapmasini istemem bizi cok pısırık yetiştirdiler öz guvenli olsun her zaman başarılı olsun isterim.
(672 puan) tarafından
Cnm önemli olan senin ve eşinin düşüncesidir. Ama benim tavsiyem okusun. Mesleğini eline lasin ki kocanın altında ezilmesin.
0 oy
(15,099 puan) tarafından
Kızımı kısıtlamayacağım doğru ve yanlışı öğreteceğim, bizim onu ne kadar sevdiğimizi her an gösteriyoruz buna devam edeceğiz. Aradaki bağı kuvvetli tutup bizden korkmamalı gerektiğini fakat onun için endişe duymamızın normal olduğunu anlatacağım ona. Ben anneme her adımımı haber verdim başıma bir iş gelirse bilirdi ki şuradayım şunlayım. Olması gereken de bu. Özgüveni yüksek bir birey için gerekli olan her şey bunda saklı
0 oy
tarafından
Oğlum babasıyla kızım olursa oda benimle takılır büyüyünce bensiz arkadaşlarına falan gidebilir ama tanıdığım güvendiğim kişiler. Çocukları özgür olacaklarmış diye kendi hallerine bırakıpta sonra haberlerde tacize tecavuze maruz kaldıklarını görmek istemem. Ikisi de aynı bu devirde hatta ben oğlum için daha çok korkuyorum 
tarafından
Bide canım söyle de bişey var kadınalar daha güçsüz erkeklere göre biri bişey yapmaya kalksa güç yetiremez ama erkekler daha güçlüler biraz daha kendini savunabilir o yüzden demiş olabilir kaynanan
0 oy
(1,301 puan) tarafından
Annem babam bana bu cümleyi 15 yaşımdayken kursaydı, eminim yanlış yerlere giderdim. Asiliğimden değil, evlat ayrımı gibi gelirdi baskı altında hissederdim şahsen kendimi. 
0 oy
(3,546 puan) tarafından
İnsanların çocukların ile bu şekilde konusmasına izin verme. Yaşları kaç olursa olsun bunu diyen kim olursa olsun. Onların bilinç altına ne nasıl girerse öyle olur.. Çok gezme konusunda bende ksııtlsrım ama her şeylerini bana söyleyebilmeleri açısından her konuyu görüşürüm. Konusur um.. İzin verdiğim sürece gidebilirler gezebilirler. Korkmuyor muyum korkuyorum ama sürekli baskı kurarsam psırık olur bi yer yurt bilmezler. Eeebnde dünyaya kazık çakacak değilim belki erken den ölüp gidicem. Yani demem o ki her işlerini becermeyi bilsinler. Benim abimin eşi çok kısıtlanmış İnan köyden inip şehre gitmeyi bilmez. Bir de abisi var.. O el üstünde tutulmuş... Haksızlık bu bence.. 
(3,895 puan) tarafından
Aynen cnm zaten izin vermedim.
0 oy
(267 puan) tarafından
Kayinvaliden bence cümlelerine dikkat etmeli. Kız evde iş yapcak erkek dışarıya çıkacak. Bu yaşta çocukların bilincaltina işliyor böyle cumleler

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 220 göst.
21 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 522 göst.
7 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 672 göst.
0 oy
4 cevap 361 göst.
24 Haziran 2019 Diğer kategorisinde Eymen kuşum (7,138 puan) tarafından soruldu