+1 oy
306 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,353 puan) tarafından
2 aylık olmamıza 5 gün kaldı. Uyku eğitimine başlayacağım. 7.30 da banyo masaj 8 de yatış. 5 de de güne başlama. Ama öğle uykuları kaç saat olmalı kaç saat uyanık kalmalı bilemiyorum. O istediğinde mi uyutmalıyım yoksa düzen mi kurmalıyım. Tecrübeli ve bilgili anneler cevap verebilir mi?

9 Cevaplar

+1 oy
(25,181 puan) tarafından
2 aylık bebeğe uyku eğitimi çok erken onun bi düzeni olmaz ki şuan
(1,353 puan) tarafından
En azından banyo yaptığında gece uykusuna yatacağını bilsin istiyorum
(25,181 puan) tarafından
O zaman her banyodan sonra mutlaka uyutmaya götür
(5,766 puan) tarafından
İlk 4 ay bebek nasıl isterse öyle olmalı. Ama banyosunu hep aynı saatte yaptırıp banyodan sonra gece uykusuna gecirirsen düzeni anlamş olur. Uyku eğitimi değilde rutin olabilir bu aylarda.
-Reklam-
0 oy
(2,594 puan) tarafından
2 aylık bebeğin bir düzeni olmaz olsa dahi uyku eğitimi için henüz erken en az 4 5 aylık olması lazım uyku eiğitimi için 2 aylık bebek henüz dünyaya daha alışmamış oluyor 
(1,353 puan) tarafından
En azından akşamları banyo ettiğinde gece uykusuna yatacağını anlasın istiyorum
(2,594 puan) tarafından
gece gündüz ayrımı için gündüzleri daha aydınlık akşamları loş ışıkta besleyin giydirin banyomuzu yaptık şimdi uyku zamanı gibi kelimeleri tekrar edin hemen olacak biişey değil yavaş yavaş gece gündüz ayrımı yapmaya başlar
0 oy
tarafından
4 aydan önce uyku eğitimi verilmez bende verdim oğluma danismnanla beraber yanlış suan
tarafından
Eğitimi anlatmam çok zor çünkü herşeyi çok ayrintiyliydi. Doğdugunda kolik bir bebekti oğlum doğal olarak sallamaya alışmıştı ama hamak beşikte son zamanlar hem sığmıyordu hemde 1 buçuk saat sallamanin sonunda uyuyordu ve en derin uykusu 40 dakikaydi gece 12 ye kadar uyur 12 den 5 e kadad sallardim uyumazdi sallamayi bıraktığım an açardı gözünü derin bir uykusu yoktu ızdırap gibiydi artık halsiz düşüp bayıldığım bile olmuştu çünkü uyku denen şey ne unutmuştum bende.

21 gün sürdü eğitim 11 aylıkken verdim şuan 2 buçuk yaşında kendni odasında kendi yatağında kendi kendine uyuyan bir çocuk canım yani hayatımda yaptığım en güzel şeylerden birisi uyku eğitimi vermekti oğluma
tarafından
Maşallah Allah hiç bozmasın benim de işte 2 aylık ama çok huysuz Büyük ihtimal uykusu düzenli olmaz bu nedenle merak etmiştim onu Instagram'da takip ediyorum ama işte paketleri biraz pahalı olunca sizesordum
tarafından
4 aydan sonra düzen oluşturabilirsin bekle orda paylasim yapıyor ayına göre saat kaçta uyumasi gerektiğini ordan takip edebilirsin
tarafından
Teşekkür ediyorum çok sağ olun çok çok:))
tarafından
Rica ederim ne demek :)
0 oy
tarafından
Her gün saati saatine uymuyor ki..o dönemlerde sık uyuyorlar zaten günde 3-4 kere uyurlar..ben 6 aydan sonra sastine göre uyuturdum..sabah kalktığı saate göre öğlen uyuturdum..mesela sabah 7 gibi kalktı emdi ek gıda yedi biraz oynattın zaman geçirdin 11den sonra uyuturdum 2 saat uyurdu..kalktığında da aynı şekilde zaman geçirirsin doyurursun dışrı çıkarırsın 6 gibi tekrar uyuturdum 1.5 saat falan uyurdu gece 11den sonra uyurdu..her gün değişir sabah geç kalkarsa sadece 1 kere uyuturum gündüz..mesla uyuttum diyelim 1.5 sat sonra mızırdanıyor uyanmaya çalışıyor geri sallarım uyur..uykusunu alırsa rahat geçer günlerin

1.5 yaştan sonra beşik bıraktık ayakta sallıyorum gündüz 1 kere uyur sadece.şu an 2 yaşında
(1,353 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Şuan ona eğitim veremezsin 4 aydan sonra olur adapte olmaya çalışıyor zaten bu hevesini 2 ay sonlara sakla canım 
0 oy
(14,201 puan) tarafından
4 aylıktan sonra verilmiyor mu eğitim 
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Ben bu tur şeyleere çok karsiyim. Oglumda yapmadim, suan hamileyim yine yapmayacagim... Ne uyku, ne 18 aylikken cis egitimi ( halk arasinda egitimin uygun bulundugu bu aylar ya o yuzden oyle dedim)... hersey zamaninda oluyor, olacak zaten. Hazir olmayan cocuklari zorluyoruz, surec yipratici oluyor sonra... biraz dogallik biraz akisina birakmak cok guzel. Her ailenin yasayisi farkli tabi, herkesin standardi yok. Yada 5 de gune baslyinca ne oluyor. Hepiniz 8.de mi yatacaksiniz. Kocanla 2-3 saat oturdum desen 5-6 saatlik uykuyla o kosustirmali gun nasil gececek. Simdi 2 aylik belki biryere cikmiyosun ama yarin birgun sıkıldim ben gezmege gideyim desen yok oyle birsey nereye gitcen gun erken bitiyor olacak  senin icin cunku. Evine biri gelse o bile sorun.  Ee duzeni bozacaksan eger ne  gerek var boyle birseye gibi. Tabi saygi duyuyorum  yapanada yapmak isteyenede bende fikrimi soyledim. Kolay gelsin :) 
(1,353 puan) tarafından
Bi yere gitmem, gideceksem de planımı kızıma göre yaparım, evime öyle biri gelmez akraba cart curt yok. Bi kaynana kayın var onlar da benim evime geliyorsa düzenime ayak uydurmak zorunda. Senin de bakış açın güzel aslında fakat en geç saat 10 da uyumuş olması gerekiyor gelişimleri için. Bu yüzden bir gün 7 de bir gün 12 1  de yatmasını istemem. Neden güne 5 de başlıyoruz onu da anlatayım. Sabahları dışarı çıktığında o hava daha güzel gelir insana ve sabah nasıl başlarsan günün öyle geçer. Ve en zararsız güneş ışınları sabahları 10 11 e kadar olan ışınlardır. Diye düşünüyorum :)
0 oy
tarafından
Kiz 2 aylik bebege uyku egitimimj verilir anlamaz kk daha küçücük 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 445 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 118 göst.
22 Ekim 2022 Diğer kategorisinde nurdandde (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 190 göst.