+1 oy
374 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (634 puan) tarafından
Oğlum iki yaşında son bir aydır sürekli öfkeli bni ne zaman otururken uzanırken dinlenirken görse huysuzluk yapıyor hep dışarda gezmek istiyor suyla oynamak istiyor bakliyatlari birbirine karıştırıyor çekmeceleri dağıtıyor elbiseleri yıkıyor altını baglatmiyor kaka yapıyor temizletmiyor üstünü değiştirmek işkence resmen istediği birşey olmayınca kafasını duvarlara yerlere vuruyor kafasında kaç tane şişlik var sayamiyorum oyuncaklardan nefret ediyor yemek yemeyi reddediyor ben hariç herkese iyi davranıyor sanırsın bana bir garazi var gibi sürekli vuruyor kollarımı cimcikleyip sinirle bacaklarımı ısırıyor kafasını suratıma vuruyor ağlarken kendini yerden yere vuruyor çok büyük tepkiler verip çığlıklar atıyor ne yapmam gerek bu durumla nasıl baş edebilirim acaba havale geçirdikten sonra sahada siddetlendi çok kötüyüm proglem bendemi bilmiyorum bazen kızıp bağırıyorum istemeden sonrada pişman olup üzülüyorum

8 Cevaplar

0 oy
(2,944 puan) tarafından
Beynim durdu Allah yardimxcin olsun
(634 puan) tarafından
Her gün bu şekildeyiz
Şuan annem arabasına koyup dışarı çıkardı durmuyor kendine zarar veriyor kafası şişti yine sürekli huysuz mız mız bni çok yoruyor
-Reklam-
0 oy
(1,404 puan) tarafından
Canım o şekil krizlere girdiğinde mümkün oldukça tepkisiz kal ve sakinlesmesini bekle. Onunla güzel değişik evde birlikte yapabileceğiniz aktiviteler bul müzik aç dans edin hoplayin zıplayın. İlgisini başka yöne çek o tehlikeli işlere kalkistikca onu engellemek yerine aaaa bak burda gel bunu yapalım şunu oynayalım gibisinden.
(634 puan) tarafından
Birsuru oyuncak aldım herşey ama iki dakika kurcalıyor sonra oynamıyor birlikte oynamayı kabul etmiyor kucağına al dışarı götür diyor hep kapıyı gösteriyor müzik açıyorum kafasını dağıtmaya çalışıyorum bu sefer yine ağlıyor kendini yere atıyor
(1,404 puan) tarafından
O zaman sen tepkisiz kal kendi kendini sakinleştirmek öfke kontrolü sağlamasını öğrensin bırak istediği gibi bagarsin çığlık atsın. En sonunda bu şekilde bir yere varamayacagini bilir.
(634 puan) tarafından
İnan onuda denedim 45 dakika araliksiz ağladı artık birşey olacak diye mecbur alıp dışarı cikardim
(1,404 puan) tarafından
Ah canım ya Rabbim sabır versin inşallah en kısa zamanda cozeme feraha erersiniz
0 oy
(1,061 puan) tarafından
Nasıl davranılır bilemedim. 
0 oy
(928 puan) tarafından
İki yaş sendromu canım benim kız da böyle geceleri kalkıp ağlıyor ne versem ne yapsam istemiyor bir oraya atıyor kendini bir buraya istediği olmayinca da böyle sinir krizi geçiriyor suyla oynamak istiyor yerimden kalkıyorum peşimde hep ağlıyor sinirli huysuz aksiii volkan konağın şarkısı gibi çekilmez bir adam oldu bugünlerdeee huysuuuz aksiii laaneet :))) ya sabır çeek geçecek inşallah  büyüyorlar yaa ondan 
(634 puan) tarafından
Sabrımi çok zorluyor bazen vücudumda her yer minik minik morluk saçlarım yakında kel kalacak çıtır çıtır yoluyor hep ağlıyor gün içinde anne anne anne diye
(928 puan) tarafından
Kız bende saç kalmadı inanki benimki de yoluyor bide hamileyim karnıma çıkmaya çalışıyor geliyor bazen kafa atıyor karnıma dalıyor bazen şap diye vuruyor delilik zamanları galiba
0 oy
(673 puan) tarafından

Ahh canim bu tam 2 yaş sendromu ama sen birde 3 yaşı gör 2 ye dua edersin:D. Iki yaşındayken ağlama krizlerine girince onu görmezden geliyordum yada odadan çıkıyordum sakinleşince tekrar geri dönüyordum. Bunun çok faydasını gördüm canım 

(634 puan) tarafından
Görmezden gelince daha çok ağlıyor kendini yerden yere vuruyor
0 oy
(728 puan) tarafından
Canım seni çok iyi anlıyorum benim ki de 25 aylık.Oyuncak arabası var sürerken bir yere takıldı nasıl ağlıyor ben tepkisiz kalıp izledim şu şekilde halledebiliriz diyip gösterdim baya bir aynı durumu yaşadık şu sıralar yapmıyor.Bisikletini sürerken oyuncağın üzerinden geçemiyor mesela nasıl sinirleniyor ağlıyor bunu da bir süre yaptı tabi ben yine aynı şekilde tepki vermedim izledim önce sonra oyuncağı burdan aldık mı tamamdır dedim oyuncağı alarak.Yine bıraktı yapmıyor şükür.Oturduğum yerden kalksam peşimde ağlıyor oturacakmışım. kızım ben mutfağa gidiyorum istersen gel beraber gidelim hadi elimi tut kucağıma gel vs diyerek sonra o huyunu da bıraktı.Demek istediğim öncelikle senin sakin olman ona yol göstermen lazım ama hiç bağırmamış o sinirlenmemiş gibi yapman lazım ve bol bol kısa ve net konuş ve kararlı ol bir yapıyorlar iki yapıyorlar geçiyor inanki.
(634 puan) tarafından
İnan bende bazen sinirimden oturup ağlıyorum o durumdayım şuan ne yapsam baş edemedim gündüz beni aşırı yoruyor sabahları erkenden kalkiyor
Zaten gündüz uyumuyor doğru düzgün kafasını devamlı suratıma vuruyor yaklaşık yarım saat önce kafasını mutfak demirine çarptı bilerek yarım saattir ağlıyor
Sürekli ağlıyor bu postu akşamın bu saaati pijemalarimla parkta onu gezdirirken açtım yorgunlukta ayakta duracak halim yok artik
(728 puan) tarafından
Canım alışmışta olabilir istediği şeyleri kendine vurarak yaptırıyor olabilir.ipleri tamamen onun eline vermemek lazım birşeyin olurabilirliğine bakmak lazım.Sınırları da öğreniyorlar 2 yaşından sonra şuan bizi deniyorlar benim kız gözünün içine baka baka yapma dediğim şeyi yapıyor ve vereceğim tepkiyi izliyor ya da birine bilerek vuruyor sonra izliyor ne olacak diye.Çözümü şöyle buldum yapma etme demiyorum söyle yapıyoruz böyle yapıyoru diyorum işe yaradıbu da.Mesela masaya çıkıyor zıplıyor gel burd zıplayabilirsin diyip başka yere götürüyorum masa da zıplanmaz şurada zıplanır kendi anlamış oluyor Diğer türlü ben de sinirleniyorum yapma dedikçe daha çok zıplıyor.Başını vurup ağlıyorsa bırak ağlasın teselli etmeye çalış oğlum başını vurduğun için acıyor biliyorum ben de çok üzüldüm bana sarılmak ister msn ya da öpeyim geçsin.Acıduğını biliyorum dikkatli olmalısın diyebilirsin.sarılmanı öpmeni vs istemezse sadece izle o ağlamasını bitirene kadar arda yine teklif edebilirsin destek olmayı.Ama çok sık yaparsan ağlamaya daha da devam eder tekliflerin arasında ilgisiz olman baktın susmuyor o zaman teklif etmelisin.
0 oy
(1,294 puan) tarafından
Saydıklarını hepsini istisnasız 21 aylık oğlum yapıyor. Alt açma  üst değiştirme çare bulamadım.. onları yapınca inan bina yıkılıyor. Eşim yanımda iken banyosu yapıyor , kıyafetini değiştirilorum, kirli kirli markete götürüyom, diğer şeylere artık alıştım karıştırması ne izin veriyorum çekmece, mutfak rafları izin veriyorum ısırdığında AA bak çok acıdı on ıhı uff oldu diyorum, sinir krizi geçirse hemen kucağıma alıp aaa pencere tarafına götürüp aaa bak düt düt( araba) gösteriyorum, basen topları , legolarını aşağıya atıyor, ya da kucağımda tely tey halay çekiyoruz. Birde uyuyunca sureyle uyut muhakkak. Sürekli öp ve öptür kendini, bir de memeden kesmiştim ama çok seviyor açıydm okşuyor öpüyor
(634 puan) tarafından
Bnm oğlumda beni öpüyor ama resmen bir maganda bana karşı bana vuruyor saçımı yoluyor ısırıyor bana üstünü degistirmeme müsade etmiyor altını bağlatmiyor bezini cikarmiyor çorap giydiriyoruz çorapları çıkarıyor illa bardağa su köy ver kendimi islatayim diyor yemek yemiyor yerlerde tepiniyor
(1,294 puan) tarafından
Vallahi aynısı, inan oğlumun yüzünden adım attığımız yer de ayaklarımız ıp ıslak:)) sürekli su su diyor alıp halıya döküp o suyu içiyor:)) çorap asla giydiremeyez. Dua ediyorum gündüz kaka yapmasın akşam yapsın babası gelsin beraber yapalım.  Bu bir süreç 2 yaş sendromu. Dikkatini başka yöne çevirmen gerek. Oyun hamuru alsan oynarsa, ya da evde havuz alsan
0 oy
(25 puan) tarafından
Uhreannecocuk  Instagram sayfasindaki son gonderiyi okuyun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 347 göst.
26 Haziran 2020 Diğer kategorisinde Anasının bal arısı ❤ (1,070 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 62 göst.
3 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,720 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 164 göst.
19 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Neslipep (878 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 239 göst.
17 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Tugba01 (70 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,528 soru

23,845,866 cevap

319,583 kullanıcı

...