0 oy
467 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar 2. Dozumu olmadım daha. Ama çevremdeki herkes genci yaşlısı oldu hiç kimsede bir şey yok tabikide bende olmuyor diye sizde olmayacak diye bir şey yok ama bu gözle görülmeyen şey o kadar tehlikeli bir boyuta ulaşmış ki su çiçeği kadar hızlı yayılıyormuş rabbim herkesi korusun. Ama kendi fikrim herkes olmalı ne demişler tedbir benden taktir allahtan. Bizim yüzümüzden belkide şimdiye kadar kaç aileden kaç can çıktı. Yaz ayı ister istemez dışarı çıkıp geziyoruz. Ve duyduğum şeye görede bu aşı engellemiyor hafif bir şekilde atlatiyor. Lütfen duyarlı olalım aşıdan değil gözle görülmeyen o pis virüsten korkalım. Evlatlarımız için yaşlılar için ve nice diğer insanlar için. Aşidan ölenler, şimdiye kadar virüsten ölenler kadar değil. Milyonlarca evine ekmek götüren insanlar işsiz kaldı. Kış geliyor ve yine yasaklar başlayacak. Peki tuzu kuru olup karnı tok olan insanlar değil de Cafe işleten kahvehane işletenler nasıl olacak. Aşı yüzünden hayat durdu resmen. Ekonomi çöktü. Kimsenin fikrine engel değilim karşı değilim ama lütfen azda olsa duyarlı olalım artık canımiza yetti seller yangınlar virüsler bıktık usandık. Bunu bari atlatalım yaşam bir savaş haline geldi. Allah sağlıktan öte güzelliğin olmadığı şu dünyada hepinize yaşamın en sıhatlisini versin inşallah 

14 Cevaplar

+7 oy
tarafından

Aşıdan ölenler şimdiye kadar virüsten ölenlerden çok değil.

Okumayı bıraktım.
tarafından
Mrna ne canım anlamadım ki
(3,546 puan) tarafından
Evet canım gecen sene genc yasta arkadaşm abisi pozitif kendisi sadece temaslıydı. Hiç bir belirtisi yoktu. Ama ona test yapılmamıştı. Aynı yerde çalışıyorduk. Ona da ilaç vermişler. Çocuk ilk 1 haftayı ilaç içmedi
Hergün görüntülü konusuyorudk yok bende virüs falan diyordu. Ki gercekten de hiçbir belirti vs yoktu. Sadece abisi pozitif çıktı diye temaslı dediler ilaç verdiler. Abiis ilaçları kullanmamış ama bu 2.hafta da aman içiyim nolaxakki dedi. Biz içme işte belli değil falan dedik qmq 3 4 tane içmiş. İlk içtiği akşam bas dönmesi olmus. İkinci içtiği gün kan pıhtı yapıp beyne atmış.. Abiis yaşıyor kendisi vefat etti.çok şaşırdık. Ölüm sebebine direk korona yazıldı. Ailesi ısrarla otopsi istedi ama yapılmadı. Yasaktı çünkü.. Öyle kireçle ceset torbası ile yıkanmadan defnedildi. Kimse gidemedi. Yazık oldu
(2,290 puan) tarafından
Kubra 1992 iste kendin diyosun madem virusten olmeyenlere de kovid yaziyolar asi olmamak icin bir neden daha degil mi bu☺
tarafından
Ben demiyorum post sahibi demis bunu bir okuyupta anlasanız.
(937 puan) tarafından
Artı benden sana duyduğum en saçma cümle
-Reklam-
+2 oy
(3,546 puan) tarafından
Yazdıklarınla sen bile çelişmişsin. Daha diyecek bişim yok. 'D
tarafından
Celistigim kısım ne tabikide bilemem içine ne koyulmuş edilmiş tek bildiğim aşıdan ölen ve virüsten ölen sayısı bakınca bu tabloya demek ki anlatıklari kadar zararlı değilmiş
+2 oy
(1,689 puan) tarafından
Bir tanıdığım 2 aşılı olmasına rağmen coronaya yakalandı ve vefat etti.. Başka bir tanıdığım 2.doz aşıdan sonra kalp krizi geçirdi yoğun bakıma alındı zor kurtarıldı.. Dedem 2 aşılı olmasına rağmen coronaya yakalandı..

Diyeceklerim bu kadar.. 
+2 oy
tarafından
Bu aşılarin güvenirlik oranı ne ? Ona bir bakılmalı ee baktik aşı olanda yakalanıyor olmayan da.  Bak şimdi bizi denek olarak mi kullaniyorlar diye millet ayaklandı . Yaptırmadım yaptirmayi da düşünmüyorum.
+1 oy
(7,118 puan) tarafından
Olmuyorum, olmayacağım. Şimdiye kadar hep dikkat ettim, şükür ne kendim ne ailem virüs kapmadı. Ben de tedbirimi sırf yaz diye sürekli dışarıya çıkmayarak, kalabalığa girmeyerek, kimsenin evine gitmeyerek ve kimseyi evime kabul etmeyerek alıyorum. Ben üzerime düşeni yapıyorum, asıllılar da bu kadar dikkat etse zaten artmaz vakalar. Ayrıca aşıdan ölenler, virüsten ölenler kadar çok değil nasıl bir tabirdir. Yazdığınız cümlelere dikkat edin biraz. Sırf birileri daha rahat yaşayacak diye içeriğin de ne olduğu belli olmayan şeylere kobay olamam.
(7,436 puan) tarafından
3 asım var ve asla maskesiz gezmiyirum sokaklara çıldırmış gibi çıkmıyorum deli gibi mağaza mağaza alışverişe gitmiyorum aşıya inanan virüsün varlığına da inanıyor asılı olduğu halde baskasina bulaştırmak tan da korkuyor üç beş bilincsiz insan dışında ve aşıya inanmayan virüse de inanmıyor ve maskesiz geziyor şimdi burda asılı olan mi vebal aliyor yoksa inanmayan mi.ve asılı olan mi dikkat ediyor asisiz olan mi işin icindeyim sağlık sektöründe peki sırf birileri asi yaptirmadi diye rahat rahat geziyor diye bizim ne suçumuz var veya ben evime gekirken tedirgin geliyorum benim ailemin ne suçu var.yaptirmamak hakkınız ama düşünceleriniz de haksisiniz
(7,118 puan) tarafından
Bu benim düşüncem. Haklı ya da haksız olduğumu kimse ile tartışmam. Bunu bilinçsiz hareket edenlere anlatın.
(7,436 puan) tarafından
Sizi bilinciniz konusunda eleştirmedim farkındaysanız asılı olup rahat gezenler diye eleştirdiğiniz  için eleştirdim.bizler işin icinde olduğumuz için kulaktan duyma değil yaşadıklarımıza gorduklerimize ve gerçek verilere göre yorum yaparız ve bilinçsiz hareket edenlerin yüzde 90 i aşıya ve virüse inanmayanlar buda bir gerçek
(7,118 puan) tarafından
Virüse inanan biri olarak tedbir alıyorum zaten. Yoksa pandemi öncesi hayatıma çoktan dönerdim. Virüse inanmayan kesim de vardır illa ki,  o kadar tutarsız veriler açıklanıyor ki insanlar da şaşırdı neye inanacağına artık. Durumu bilmek için işin içinde olmaya gerek yok aslında.  Sağlik meslek lisesi mezunu biri olarak calismasam bile, çalışan arkadaşlarımdan bilgi alıyorum ben de. Ası yaptırmak bana güvenli gelmiyorsa kimsenin söylediği umrumda olmaz. Aşıya inanmıyorum ama şükür ki  % 90 lik kısımda da değilim. Önce kendi sağlığımız için sonra çevremizde ki insanların sağlığı için elimden gelenin fazlasını yaparak, başkalarının aksine hala çok özen gosteriyorum. Aşı yaptırmak istemeyenlere yukleneceginize biraz da aşısını olup tedbiri bırakıp, hala tehlike sactiginin farkında olmayan insanlara yüklenin. Iyi akşamlar..
0 oy
tarafından
Aynen canım sana katılıyorum 
tarafından
Canımıza yetti birde bu salgınla boğuşuyoruz 2 sene olacak ya
0 oy
tarafından
Keşke herkes duyarlı olsa daha dün ilk çıktığı zaman aşısı ilacı olsada kurtulsak dediler şimdi kimse olmak istemiyor birazda bencillik var bırda bedava oluyıruz amerikada parayla hatta zam bile gelmiş aşıya ne diyeyim ki inşaAllah kurtuluruz bu illetten de rahatlarız
tarafından
Benimde anlamadığım o aşı dediler çıktı aşı şimdide içeriği belli değil diyorlar sanki içerik verseler anlicaz
0 oy
(2,139 puan) tarafından

Ben buna inanmıyorum yani aşı olmayan insanın daha çok virüs bulaştığına:ermm:

tarafından
Amerika da yapılan incelemede çıkmış bu
0 oy
tarafından
Evet canm öyleymis valla yogun bakimlar.hep aşısız hasta doluymuş söylemlere göre . Ben 2. Dozumu dün oldum cnm eşim annrm babam akrabalarmda oldu cok şükür bi yan etkisiyle şuan karsilasmadk
tarafından
Kuzenim hastanede temizlikçi oda diyor aşısız insanlar dolu diye
tarafından
Allah yardimcilari olsn insallah
0 oy
tarafından
Her basının haberine inanmıyorum. Kukla oldukları için
tarafından
Bilmiyorum vallaha ne derlerse inanır hale geldik ama aşı şart eğer bunlar aşı değilse bile gerçek aşı şart yoksa bitmez bu illet
tarafından
Ne güzel söyledin

ne derlerse inanır hâle geldik
0 oy
tarafından
2 dozu da oldum şükür..hiç korona da olmadım..aralıkta kaynım koronadan vefat etti 38 yaşında 3 aylık bebeği vardı o zaman..şimdi yaşına geldi nerdeyse doyamadı..nisanda görümcelerim oldu yatak döşek yattılar sesi çıkmadı 1 hafta. 1 ayda kendine geldi..keşke aşı olsaydık dediler ama sıraları gelmemişti süreleri bitince olacaklar hemen..tekrar olmama gibi bir garantisi yok çünkü
0 oy
(7,436 puan) tarafından
Ben yoğun bakımda calisiyorum evet asi covid olmaya engel değil  hafif atlatmayı sağlıyor belki belirti vermeden bile atlatiliyor ama yoğun bakımda yatanların da hepsi bile isteye asi yaptirmayanalrda dolmaya başladı 
0 oy
(13,312 puan) tarafından
Kuzum lafım senden dışarı ha şunu bilseydiniz yaa. Laftan anlamazlar çocuk oyuncağı sanıyorlar bu işi. 
0 oy
tarafından
Aşıya karşı değildim. Ama sabah amcamın haberi geldi. Aşısını aylar önce oldu ama bu gün sabah yoğun bakıma alınmış. Corona testi pozitif ve çok ağır şekilde geçiriyor aşı oldu hiç bir hastalığı yok yine Corona olacaksam meden aşı oldum ben dşye bağırıyormuş. Turp gibi olan babam daha 47 yaşında aşı oldu bir hafta sonra kalpte ritim bozukluğu başladı. Sağlıkçı kaynım aşı oldu ilk çıktığında 25 yaşında eklem ağrılarından 1 hafta rapor aldı. Görümcem aşı oldu o da aynı zamanda Sağlıkçı kanında pıhtılaşma var hiç birşeyi yoken bir anda böyle birşey çıktı aşı gelsin diye çıldıran ben.. Yarın ki aşı randevumu iptal ettim amcam sabah bu duruma düşmeseydi gidip olacaktım. Ama artık korkuyorum 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 217 göst.
25 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Defneee.. (294 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 291 göst.
4 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aksamm (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 255 göst.
5 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Musab (1,058 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 219 göst.
5 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Efsun (334 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,496,386 soru

24,444,475 cevap

353,545 kullanıcı

...