0 oy
238 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,930 puan) tarafından

Kızlar kızarttığım köfteler hep taş gibi oluyor bana yumuşak köfte tarifi verirmisiniz rica etsem :)

8 Cevaplar

0 oy
(3,725 puan) tarafından
Kofte harcına karbonat koy
(1,930 puan) tarafından
Sadece karbonat koysam olurmu köfte harcı kullanıyorum da
-Reklam-
0 oy
tarafından
Frinda yumusak oluyo canm
(1,930 puan) tarafından
Sağol  canım
0 oy
(946 puan) tarafından
Fazla pişirme, çok pişirilen sertleşir tadı gider. Az pişir hem sulu sulu kalıyo
(1,930 puan) tarafından
Tamam canım
0 oy
(4,649 puan) tarafından
Normal köfte  harcına 1 cay kaşığı  karbonat 2 yemek  kaşığı  süt  koy. Bak nasil pamukkk oluyor:)
(1,930 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Kıymaya 1 Soğan rendesi, 2 diş sarımsak rendesi, 1 yumurta, 1 su bardağı çekilmiş ekmek, 3 yemek kaşıgı köfte harcı, yarım çay bardağı su, tuz, istersen ince kıyılmış maydanoz. Hepsini yoğur kısık ateşte az yağda pişir. Dün yaptım pamuk gibi yumuşacık oldu. Kızarttıktan sonra fırına patatesle soslayıp saldım öyle de yapabilirsin bir sürü yemek çıkıyo 
(1,930 puan) tarafından
Sağol canım
0 oy
(418 puan) tarafından
Az karbonat

Ve mühürleme yani yüksek ateşte iki taraflı 3er saniyede çevir sonra normal arkalı önlü pişir
(1,930 puan) tarafından
Sağol gülüm
0 oy
(2,594 puan) tarafından
ben oğluma kızartırken hem iyi pişsin hemde yumuşak olsun diye az yağda en kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyorum yumuşak oluyor 
(1,930 puan) tarafından
Denicem sağol canım
0 oy
(477 puan) tarafından
Canım sade maden suyuyla kar köfteyi. Tombik tombik olur. Bir de fırın ızgarasında pişirirsen daha lezzetli olur.
(1,930 puan) tarafından
Normal tavada yapicam sağol gülüm

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 220 göst.
2 Kasım 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde eslemree (1,200 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 123 göst.
0 oy
3 cevap 115 göst.
0 oy
10 cevap 311 göst.
2 Ekim 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,473,232 soru

24,122,132 cevap

333,534 kullanıcı

...