+14 oy
1,174 göst.
Diğer kategorisinde (8,167 puan) tarafından

Kızlar hepimiz şu dönemde suçu bir başkalarında bulduk. Evet çoğu yerde haklıyız da. Benim buna bir sözüm yok. Kapalı bir kabinde attığım gizli oyun siyasetini de yapacak değilim. Ama lütfen bazı yaptıklarımızı düzeltelim. Hatta sizin de yaptığınız bilinçli hareketler, tasarruflar var ise siz de paylaşın bu postun altında ki, hepimiz bilinçlenelim. Biz de yapmaya çalışalım.

1. Öncelikle suyu az kullanalım. Şu anda çok fazla su harcandı zaten, bir de biz halı yıkayacağız ya da bulaşıklar daha temiz olsun diye foş foş suyu akıtacağız diye suyu gereksiz harcamayalım.
  2. Sebzeleri yıkadığım suyu biriktirip çiçeklerimi onunla suluyorum, ki çiçekler için ayrıca bir su harcamıyorum.
  3. Gereksiz açık olan elektrik kaynağını kapatıyorum.
  4. Banyoda su ısınana kadar ki akan suyu biriktiriyorum bir kovada ve bununla temizliğimi yapıyorum.
  5. Çamaşır, bulaşık tam olarak dolmadan makineleri çalıştırmıyorum ki enerji olarak da sıkıntıya girmeyelim.
  6. Yediğim sebze ve meyvelerin çekirdeklerini, tohumlarını çöpe atmak yerine balkonda bir kovada biriktiriyorum ve dışarı çıktığımda bir yeşillik alana atıveriyorum kısım kısım. Bu kadar ağaç yanmışken bunu istifçilik gibi düşünmeyin kızlar.
  7. Yumurta kabuklarını da biriktiriyorum balkonda kokusu hiç olmuyor bu sebeple. Onu da kuruduktan sonra iyice parçalayıp toprakla buluşturuyorum, gübre oluyor.

Gibi gibi.. kızlar küçücük bir şey gibi görmeyin. Bir şeyler yapmak için çabalamalıyız. Gün ayrışma zamanı değil. Birazcık silkelenin ve bu ve bunun gibi nice güzel hareketi hep beraber yapalım ve cennet vatanımızı, güzel yürekli milletimizi bu dertlerin içinden bir an evvel sıyıralım.

29 Cevaplar

0 oy
(9,648 puan) tarafından
Tebrik edilesi bir post. Almış emojisi
(8,167 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ❤️
-Reklam-
0 oy
(22 puan) tarafından
Aklımda sürekli şöyle bir soru var bu plastikleri yaksak daha çok mu zarar vermiş oluruz dumandan dolayı çünkü yaksak bu kadar dünyayı kaplayacaklarını düşünmüyorum 
(8,167 puan) tarafından
Hayır kesinlikle yakma canım. Ondan çıkan karbonmonoksit daha zararlı. Oksijen bırakmaz dünyada
(22 puan) tarafından
Yok etmenin kolay zararsız yolu olsa keşke ormanlara atıyor lar çöpleri
(8,167 puan) tarafından
Canım geri dönüşüme at ama sakın yakma.  O daha zararlı
0 oy
(13,309 puan) tarafından
Kaynanam bunları pintilikten yapıyordu tutumlu olmak için okurken bunaldım. Haklısın sadecee kaynanamın yaptığı pintilik kısmı beni rahatsız ediyor 
(8,167 puan) tarafından
Yeri geliyor insanlar da bana pinti yaftasını yapıştırıyor. Tutumlu olmak müsrif olmamak ne zamandan beri cimrilik oldu ?
(13,309 puan) tarafından
Kişinin kendi huyuyla alakalı tutumluluk ve cimrilik arasında dağlar kadar fark var
(8,167 puan) tarafından
Kesinlikle öyle
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Cok güzel yazmışsın canm gerçekten hepimizin bunu yapması gerekiyor 

Ama ben elektrik tasarrufu yapamıyorum :( yatana kadar çoğu açık olur :( tek kaldiğim dan dolayı karanlık sevmem
(8,167 puan) tarafından
Ayy canım ben mum ışığında oturmayı bile çok severim. O sebeple karanlık loş ortamlar daha hoşuma gidiyor bile :)
(3,419 puan) tarafından
Ohhh  ne güzel
Valla eşim olunca yakmayız korkmam o varken ama yokken yakarım hep :)
0 oy
tarafından
Haklısın cnm +++++++++
(8,167 puan) tarafından
❤️❤️❤️
0 oy
tarafından
Yaptıklarının aynısını yapıyorum cnm. Su konusunda bizim evde herkes cok hassastır, malum havalar cok sıcak kuraklık var
(8,167 puan) tarafından
Çok güzel maşaAllah size ❤️
0 oy
tarafından
post yukarı;)
(8,167 puan) tarafından
❤️❤️❤️☺️
0 oy
tarafından

Post hep yukarda kalır insallah<3

(8,167 puan) tarafından
☺️❤️❤️❤️
0 oy
(3,140 puan) tarafından
Cok güzel bir post olmuş teşekkürler. Eklemek istediğim bazı hususlar var benim de

1. Tek kullanımlık plastikleri hayatımızdan olabildiğince çıkarmak.

2. Kimyasal deterjanlar çevreyi çok kirletiyor malesef bunların yerine alternatifler bulmak. Örneğin bitkisel temizleyiciler gibi. Özellikle çamaşır suyu çevreye büyük zararlar veriyor. Kireç cozuculer de öyle.

3. Elektrik tasarrufu demek su tasarrufu demektir. Elektrik kullanımına dikkat etmek.

4. Kağıt, cam, plastik, pil,elektronik ve tekstil atıklarımızı çöpe değil uygun geri dönüşümlere atmak.

5. Gereksiz tekstil alışverişi yapmamak. Bunların üretimi için de binlerce litre su ve enerji kullanılıyor. 
(8,167 puan) tarafından
Evet çok güzel canım. Şu var ki, yıkanabilir olan plastik ürünleri de yıkayıp kullanıyorum, gıda ya da eşya saklamak için filan. Asla atmıyorum ilk etapta. Daha sonrasında da geri dönüşüme gönderiyorum ki o da yağlı bir şekilde değil. Çünkü geri dönüşümde küçücük bir yağ parçasında bile maalesef geri dönüştürmeyip atıyorlar çöpe

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 303 göst.
9 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Vidividi (1,543 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 228 göst.
5 Eylül 2021 Diğer kategorisinde EsleminAnnesi (3,102 puan) tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 784 göst.
26 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 77 göst.
14 Aralık 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde 507578353142 (3 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,600 soru

23,846,918 cevap

319,655 kullanıcı

...