0 oy
282 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,552 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Selam bağyanlar :) Daha önce gebelik şekerim 164 çıktı, doktorum 140'ın üstünü iyi görmüyoruz dedi, dahiliyeye git, dahiliye doktorunun kararına göre insülin başlanacak ya da diyet yapacaksın dedi demiştim..

Dahiliyeye gittim, senden üç defa kan almaları gerekiyordu iki defa almışlar dedi.. Tekrar şeker yüklemesi yaptırdı.. Şeker yüklemesinden önce, şeker yüklemesinden bir saat sonra ve şeker yüklemesinden iki saat sonra olmak üzere üç defa kan aldı.. Aç karna, şeker yüklemesinden önce yapılan: 79

Şeker yüklemesinden bir saat sonra yapılan: 161

Şeker yüklemesinden iki saat sonra yapılan: 109 çıktı, 180'den öncesinde problem yok dedi.. Herşey normal, biz bu sonuçlara göre sende normalde de gebelikte de şeker var diyemeyiz dedi.. İlaç, diyet hiç bişey vermeden yolladı.. Ben hangi doktora inanacağım şimdi, şekerim var mı yok mu kafam karıştı :'( Gelene geçene kan vermekten kollarım da psikopatlarınki gibi delik deşik oldu :P

3 Cevaplar

0 oy
(3,560 puan) tarafından
İnsanlara nasıl eziyet edip bir sürü şeker enjekte ediyorlar.

Psikolojik yıpranması ayrı bi konu.

Kendi doktorunuza anlatsaydınız.hekimlerin çelişkisi yüzünden ne hale geldim deyip doktorunuzu değiştirseydiniz. 
(1,552 puan) tarafından
164 çıkmış, 140'ın üstü beğenmiyoruz deyip dahiliyeye yollayan kadın doğumdaki doktorum.. Dahiliyedeki de bişey yok dedi, hiç bişey anlamadım
(3,560 puan) tarafından
Ben böyle konularda daha doğrusu sağlık konusunda biraz hassasım. Doğum doktorunu değiştirirdim vakit geç olmamışsa. Sonuçta kendi canınızı ve evladınızın canını gelişimini sağlığını dolayısıyla her şeyinizi emanet ediyorsunuz.
(1,552 puan) tarafından
Aslında benim de son zamanlarda kafam biraz karışık.. Eşim araştırarak, tavsiye alarak seçtiğini söyledi doktoru.. İlk zamanlar iyiydi, iki seferdir pek iyi ilgilenmiyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bir defa bile uygun olmayan bu yöntemi neden ikinci kez yaptırdin ki. 70 liraya şeker  ölçüm cihazı var. Ben hiç yaptirmadim her yemekten 2 saat sonra sekerimi ölçtüm. Yüksek çıktığı zaman şekeri çıkaran yiyeceği bilip bı daha çok kontrollü tuketiyordum. Yani şeker kontrolü bu kadar zor değil. Boşuna yormuslar seni 
(1,552 puan) tarafından
Ben de doktorlara öyle demeyi deneyeyim o zaman bi, teşekkür ederim :) Hiç istemiyordum, bir kere yapılacağında bile tedirgin oldum ama bi de ikinciyi yaptırmak zorunda kaldım.. İstemediğim ot burnumun dibinde bitti resmen
tarafından
Tabi canım bu senin en doğal hakkin senin vücudun kimse zorlayamaz ki. Sen kendi sağlığın bebeğin de gelişimi için takipçisi ol :)
(1,552 puan) tarafından
Öyle yapacam, çok teşekkür ederim, Allah razı olsun :)
tarafından
Cümlemizden ♥️
(1,552 puan) tarafından
Amin :) ❤
0 oy
(255 puan) tarafından
Önemli olan ilk iki saatte çıkan sonuç ve sizin yüksek unsiljn başlanması gerek sen şeker ölçüm cihazı al sabah açlık ölç ilk lokmadan itibaren birsaat sonrası tokluk öğlen akşam bu şekil devam et baktın yüksek yine git açlık 90 ustu olmayacak tokluk da 140 ustu olmayacak saatlerine ve yemene ismene cok dikkat et 
(1,552 puan) tarafından
Ses kaydını açmıştım şimdi o aklıma geldi
Aç karna, şeker yüklemesinden önce yapılan: 79
Şeker yüklemesinden bir saat sonra yapılan: 161
Şeker yüklemesinden iki saat sonra yapılan: 109 çıkmış.. Ama doktor bunları problemli sayılar olarak görmedi.. Benim de kafam karıştı
(255 puan) tarafından
İlk bir saat yüksek ama iki saat düşük açlıkta düşük o yüzden vermemiştir ama siz ölçüm cihazı alın takip edin seker bu ihmale gelmez ben doguma kadar unsilin kullandım 39 haftada sekerim dengesizdi  bir düşüp bir çıkıyordu beni doguma aldılar bebeğe zararlı şeker ve haftada bir dahiliyeye  gidiyordum üç günde birde kadın doguma cok zor dönemlerdi sukur bebegim 3 aylık oldu
(255 puan) tarafından
Ama benim anlamadığım şey ilk bir saatlik ölçüm yüksek bu xok önemli benim ilk bir saat ve ikinci saat yukswkti 3 saatte verdiğim düşüktü unsilin başlatıldı doktorunun dediği gibi bendende bir saat iki saat 3 saat olmak üzere aldılar öncesindeki aldıkları açlık haric
(1,552 puan) tarafından
Sizin ikinci saatte de yüksek çıktığı için olabilir belki.. Benim ikinci saatte 109'du.. 140'tan düşük olduğu için sorun görmediler sanırım.. Benden toplam üç tane aldılar.. Sizden dört mü aldılar
(1,552 puan) tarafından
Allah bağışlasın bebeğinizi, inşeAllah ben de hayırlısıyla kucağıma alırım.. Öyle yapcam artık, hatta şimdi sipariş vereyim de gelsin cihaz

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 304 göst.
19 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Gurmeanne (764 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,759 soru

24,063,520 cevap

330,261 kullanıcı

...