0 oy
241 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızımın kulağını deldirmek istiyorum. 5 ayı geçti biraz kızım. Ne zaman deldirmeliyim ? Acısı az olsun alışsın hemen ? Ben 6 aylık olduğunda deldirmeyi düşünüyorum ama sizce erken mi ? Sizler ne zaman deldirdiniz ??

15 Cevaplar

+1 oy
(14,957 puan) tarafından
Yani şuan 14 aylık kızım ama erken kulak deliği büyüdükçe kayiyormus 2 yaşında deldirmeyi düşünüyorum 
tarafından
Bilmiyordum canım. Teşekkür ederim ❤️❤️
(5,649 puan) tarafından
Evet ablaminkini de erken delirmişler şimdi çok tuhaf duruyor küpe takınca. O yüzden hiç küpe takmıyor.
-Reklam-
+1 oy
(607 puan) tarafından
Bizim burada 1 yaşından önce delmiyorlar zaten kuzu , kulakları gelişim aşamasında olduğundan ne kadar geç o kadar iyi
0 oy
tarafından
Doktorlar 2 yastan once onermiyo canm
tarafından
Öyle mi doktora hiç sormadım canım. Ne kadar geç okadar zor olur eiye düşünüyordum.
tarafından
Benim oglum var ben de sormadim ama internette denk gelip dinlemistim bi cok doktor cocuk psikolojisi acisindan 2 yasindan once onermiyo genelde cocuklarin kendi istegine bırakın buyudukleri zaman kendileri isterse deldirin diyo ama cok istiyosaniz da 2 yasindan snraya birakin diyolar
0 oy
tarafından
Annem kulağımı deldirmiş küçükken şimdi hergün her duşta her abdest alışta anneme kızıyorum çünkü ben takı takmayı sevmiyorum alyans ve saatten başka bi takı türü yok kullanmam ama kulağım delik.. keşke bu seçimi siz değil de bebeklerinize bıraksanız onlar büyüyünce kendileri isterse deldirse..
(8,195 puan) tarafından
Gusül esnasında eliniz ile  delik üzerine su tutarak ovusturmaniz yeterli annenize kizmaniza gerek yok :)
tarafından
Öyle değil işte küpe kullanmadığım için büyük bir delik değil öyle ovma ile su girmiyor  bi tane gümüş küpe aldım  sadece duşta kullanırım diye o da yara yaptı kapanmıyorda
(3,895 puan) tarafından
Aynen cnm sana katiliyorum bnm annemde bnm kulagimi deldirmiş bende asla küpe takmam sevmiyorum arada senin gibi bileklik saat takiyorum.Bnmde kizim var şu an 3 yaşinda kulagini hiç deldirmedim büyüyünce isterse deldirir.
0 oy
tarafından
Hemen şimdi. Çünkü 6 aylık olunca eli kolu her yere yetişiyor yada daha sonrası için daha kötü  ben 4 ayllikken deldirdim. Hem acısını hemen unuttu hemde orda küpe olduğunu bile bilmiyor 
tarafından
Erken deldirmissin canım . Doktora sorarak mı deldirdin ?
tarafından
Evet 3 aydan sonra sıkıntı yok demişti bana
tarafından
Valla ne yapacağımı bilemedim şuan yorumlarda 2 ayı bekle hatta hiç deldirme diyenler bile var
tarafından
Sana kalmış canım. Hiç deldirme diyen de haklı insanın kendi seçimi olmalı bencede. Ama çok istedik eşimle Çok da güzel oldu inşallah kızım da büyüyünce bana kızmaz :)
0 oy
tarafından
1 yaş askom 15gun once eczanecime sordum baktı şimdi olmaz kulak memesi biraz dha kalın olsun 1yasinda delelim dedi 9aylik kizm
tarafından
Sonradan eli durmaz alıp çekmeye çalışır diye deldireyim dedim :D
tarafından
Yok olmaz küçük ablasını bile 3 yasnda bir kulaktan kupe düştü 4buck yasnda bidha deldiler yine düştü bende bidha deldirmedim
0 oy
(10,041 puan) tarafından
Kızım 2 yaşında deldirmedim, deldirmeyide düşünmüyorum kendi isterse büyüyünce deldirir onun adına neden karar vereyim. Bende hiç sevmem küpe takmayı deldirmisler boş yere.
0 oy
(672 puan) tarafından
Cnm 3 yaş en iyi en erken deldirme dönemi.
0 oy
tarafından
Hic acele etme Funda Zeynep 1 yasindaydi deldirdim çok ağrı yaptı suan kapanmak uzere keske yapmasaydim
0 oy
(4,285 puan) tarafından
Ben 4.5 aylikken deldirdim
0 oy
(8,195 puan) tarafından
10 aylıkken deldirdim . Seninki erken biraz daha bekle ama yaşından sonrasını bekleme çünkü bebekler küpeyi kendinden bir parça olarak görüyor hiç el atmıyor farkında olarak yaptırılinca çocukların eli sürekli kulaklarında oluyor
0 oy
(3,895 puan) tarafından
Kulak deldirmek bir heves olarak cok guzel ama bence kulagin sahibine fikrini sormak gerekiyor belki ilerde bebeginiz bunu istemeyecek ben dogru bulmuyorum.Bnm kızım 3 yasinda kulaklarini deldirmedim ilerde isterse deldirir ama ben deldirmem.Çevremde deldir diyen cok oldu ama takmiyorum.
0 oy
(11,241 puan) tarafından
Cnm 8 aylıkken deldırdım daha önce yaptırmak istedim ama eşim.izin vermedi haberi yok goturdum yaptırdım 

Ağlamadı fazla Ama yaşi daha büyük olsa zor olacaktı 
0 oy
(45,021 puan) tarafından
6 yaşında hala deldirmedim kendi ne zaman isterse o zaman deldirsin 
0 oy
(457 puan) tarafından
Bence çok erken. Bu ayda kulağı delik olsa ne olur olmasa ne olur. Büyüyüp aklı erip heves ederse o zaman delirme taraftarıyım ben boşuna canı acimasin

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 59 göst.
12 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Monarosa (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 50 göst.
12 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Monarosa (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 208 göst.
4 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Nalankt (1,494 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 169 göst.
25 Eylül 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde FazlaDertliBee (1,243 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,881 soru

24,036,629 cevap

328,948 kullanıcı

...