0 oy
284 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (43 puan) tarafından
Kızlar dün kaynimin nişanlısına gittik hep beraber kaynanam eşim fln. Kaynanam geline harçlık verdi ama bunu ben görmeden yapmaya çalıştı yani benim ortalık ta olmama fırsatını yakalamaya çalışıyordu ben hareketlerinden anladım mutfağa gittim mama yapmaya baktım ses geldi gelinin annesi dedi kız Ayşe verme gerek yok diye kaynanamda ben duymuyum diye dilinin ucuyla olsun dedi ben öyle anladım.. derdim para asla deil ama bunu bana duyurmadan yapmak istemesi aşısı zoruma gitti bende dört yıllık geliniyim dört yılda birkez bayram harçlığı görmedim geçen bayramda sırt eltime vericek diye banada vermişti ben zorla aldım çünkü dört yıldır olmayıp da şimdi yeni gelin alınca vermesi tuafima gitti bu bayramda ben elini öptüm bana vermedi kızıma vermedi oraya gidince de gizliden vermesi beni üzdü .. her neyse kızlar benim suratım aşıldı ordan başka yere gittik gittimiz yerde sordular yeni gelinin yanına gittinmi para verdinmi diye kaynaanmda vermedim yeni gelin bana versin dedi güldü hani ben varimya gizliyor vermedim diyor oysa ben duydum biliyorum herşeyi hberi yok. Sonra eve gelince çok zoruma gitti bir söz paylaştım watsabptan onu gördü üstüne alındı anladı bugün oraya çağırdı misafir gelmişti bana para veriyor buda kızının diyor almadım bende dedim bidaha anne bana para verme ihtiyacım yok venim dedim oda senin derdin ne anlamıyorum dedi çıktı odadan.. kızlar asla kıskanmiyom Allah yukarda zoruma gideni siz anladiniz öyle ayrımcılık yapıp beni ***** yerine koyucagina yanima  gelip kızım bu bayramda param yok ayıp olmasın geline veriyim  sen artık bu evdensin dese ben zten anlardım çalışıyor bu arada kendisi .. şimdiye dek ben ondan bir TL istemedim yeme içme birdi bizim gidipte anne bir TL ver demedim şimdiye kadar ne diye böyle yaptı anlamıyorum öyle zoruma gitti anlatamam şimdi bu konuyu konussammi onla içim rahat deil hiç asla kıskançlık deeil yaptığım istediğini verebilir zten çok haksizlik oldu şimdiye kadar .. sadece beni ***** yerine koydu sizce napmaliyim 

3 Cevaplar

0 oy
(3,546 puan) tarafından
Gelin kıza adettendir verilir ama evdeki geline vermek zorunda değil. Senin bunu sorun etmen çok saçma.. Oda evlenince ona da verilmeyecek. Sende gizli yapmasının sebebi de sırf böyle düşünecegini bildiği içindir. Bizim oralarda böyledir

. Sözlü nişanlı gelin kıza verilir harçlık. Evdeki geline verilmez. Varsa bebesine verilir torun olarak... Aman eltin gelince bak gör bu devede kulak kalacak. 
(43 puan) tarafından
Ben ondan para almam bu onu çok iyi bilir dünya haksizlik oldu bana tek bir başörtü patik vermedi kaynanam ama buna üç sandık çeyiz gitti bana alışveriş pazardan oldu buna mağazadan ben ses etmedim herseyleri yapıyorum böyle yaomasi saçma önümde verse zoruma gitmezdi cnm bu kadar ama gizli vermesi tuaf nişanlı kıza vsrilirdi diyon bende kaldım nişanlı harçlık fln görmedim
(3,546 puan) tarafından
Dur hele daha Bi gelsin de o zman gör sen. İlk gelinler çok çekiyor.. Haksızlık çok yapılıyor
-Reklam-
0 oy
(1,439 puan) tarafından
Canim konunda haklisin ama hic onu sikinti yapip da dile bile getirme asıl evdekine verilir bence bayram harcligi hergun gordugun insan oteki daha nisanliymis ne olacagi da belli degil bi kisi asagida yorum yapmis evdekine verilmez diye valla adetlerifir belki ama cok sacma geldi bana eger ki senin annen cocuguna harclik verdiyse laf arasinda lafini sokusturabilirsinn cocugun icin ah bu kaynanalar kendilerini cok cakal zannediyorlar ama gelinlerden birsey kacmazz sen iyi niyetli dusun iyi niyetli ol ki hersey senin lehine olsun

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 464 göst.
30 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 764 göst.
26 Haziran 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serpilufuk (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 203 göst.
28 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mihrenur77 (25 puan) tarafından soruldu
+2 oy
27 cevap 1,107 göst.
17 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Cnblt (2,456 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,277 soru

24,042,351 cevap

329,176 kullanıcı

...